Kun je gericht buikvet verliezen?

afvallen buik, buik afvallen, buikvet verliezen, hoe buikvet verliezen, snel buikvet verliezen -

Kun je gericht buikvet verliezen?

Kun je gericht buikvet verliezen?

Het antwoord is nee, omdat het vetgehalte in z’n geheel omlaag moet om van je buikvet af te komen. Je komt ook geen mensen tegen die een sixpack hebben, maar bij de rest van hun lichaam veel vet dragen.   

Ik hou er niet van om alles in moeilijke termen te gaan uitleggen, maar hou het graag lekker simpel omdat het ook simpel kan. Daarom wil ik een het volgende voorbeeld met je delen.

Als er een olieput lekt zal dat zich verspreiden over de grond eromheen, toch zul je de meeste olie terugvinden in en rondom de plek waar het is vrijgekomen. Zo gaat het ook bij de maag in z’n werk. Vanaf de maag lekt het vet overal naar toe, maar het meeste kun je terugvinden bij de plek die het afstoot. Bij het opdrogen of verdwijnen van de olie zal dat bij het verste punt of druppel starten en als laatste in en rondom de olieput gebeuren. Daarom is ook tijdens het afvallen de onderbuik (maag gedeelte) het laatste waar dit verdwijnt.

Als je buikvet wilt verliezen is het dus ook niet verstandig om te beginnen met buikspieroefeningen, maar je te focussen op de oefeningen waarbij je het meeste vet kunt verbranden ofwel het meest zult gaan zweten. Je gaat ook geen bicep-oefeningen doen om het vet eromheen kwijt te raken, maar om de spieren te versterken. 

Focus je dus op het kwijtraken van vet in z’n geheel in plaats van buikvet verliezen en begrijp dat het normaal is dat de buik als laatste aan de beurt is.


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer
108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer
Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer

Tags