Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!

afvallen, fast food, fastfood, ongezonde voeding, veel calorieen -

Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!

Dat populaire fastfood maaltijden bijna altijd ongezond zijn is een bekend verhaal, maar veel van deze bevatten ook nog eens meer dan 1000 calorieën per maaltijd. 

Als je graag wilt afvallen of fit wilt blijven dan kan regelmatig fastfood eten je enorm in de weg zitten. Deze maaltijden bevatten vaak zoveel calorieën dat het wel erg lastig wordt om onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven. 

Hieronder volgen 5 maaltijden van 5 verschillende populaire fastfood restaurants. Dit zijn niet eens grote portie maaltijden, maar toch zullen de hoeveelheid calorieën je verrassen.  

#1. Kapsalon 

kapsalon fastfood

Kapsalon is erg populair in Nederland. Het is een maaltijd die uit een mix bestaat van frietjes, shoarmavlees, kaas, sla en saus. Met een bakje van 500 gram krijg je maar liefst 1371 calorieën binnen. 

Met zoveel calorieën uit 1 maaltijd wordt het wel erg lastig om onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven en is het niet verrassend dat mensen die regelmatig fast food eten last hebben van overgewicht.

Eén van de meest voorkomende reden waarom mensen voor fast food kiezen is omdat het een snelle warme maaltijd is die ze meteen kunnen opeten zonder er zelf werk aan te verrichten. 

Op zulke momenten is het dan beter om voor een kant en klare maaltijd te kiezen van de supermarkt. Kant en klare maaltijden zijn niet net zo gezond als verse maaltijden, maar in vergelijking met fastfood wel + je bespaart jezelf een hoop calorieën. 

Stel dat je bijvoorbeeld voor de kant en klare maaltijd Tikka Masala zou kiezen van 500 gram (hetzelfde gewicht als kapsalon) dan zou je 765 calorieën binnen krijgen. Het is binnen een paar minuten klaar dankzij de magnetron en 606 calorieën minder dan de kapsalon.

#2. Big Mac Menu Groot 

Big Mac fastfood

De Big Mac Menu van Mcdonalds kent iedereen wel. Zo’n menu vult je niet voor lang, maar bezorgt je wel 1279 calorieën. Ook dit zijn erg veel calorieën voor 1 maaltijd. Regelmatig bij Mcdonalds eten is dan alles behalve verstandig als je fit wilt worden of blijven.

Als je behoefte hebt aan een hamburger en frietjes dan kun je een hoop calorieën besparen door het thuis te gaan maken. Frietjes in de airfryer in plaats van olie frituren en een hamburger met minder vet of een vegetarische burger in plaats van een vette fastfood burger zou ook veel verschil uitmaken.

Het is niet erg om eens in de zoveel tijd jezelf te trakteren op Mcdonalds, maar als je dit regelmatig doet dan is de kans op overgewicht erg groot. Je krijgt veel calorieën en ongezonde voedingsstoffen binnen + daarbij komt ook nog eens dat je na 2 a 3 uurtjes alweer flinke trek hebt. 

#3. Pizza Hawaii 

Pizza fastfood

Pizza bestellen is ook erg populair. Als voorbeeld nemen we de medium pizza Hawaii van Domino’s. Met deze pizza krijg je 1206 calorieën binnen.

De medium pizza is klein van formaat en de meeste mensen kunnen die makkelijk in één keer opeten. Sterker nog, als volwassene heb je waarschijnlijk nog trek in iets anders na het eten van een medium pizza en dat terwijl je al enorm veel calorieën binnen hebt gekregen. 

Pizza is zeker niet iets voor elke dag als je fit wilt worden of blijven, maar één keer in de week moet zeker kunnen. Het zou wel een gezondere keuze zijn om zelf een pizza te maken. 

Met een diepvriespizza van de supermarkt als bijvoorbeeld tonijn krijg je (805 kcal) ook minder calorieën binnen, maar dat is vooral omdat het gewicht lichter is. Per 100 gram zijn de diepvriespizza’s en de fast food pizza’s namelijk best gelijkwaardig.

#4. Wok To Go - Beef Teriyaki groot 

Wok fastfood

Hoewel dit de gezondste maaltijd is (1140 calorieën) in dit rijtje passeert het de 1000 calorieën per maaltijd. De vlees en groente in deze maaltijd zijn zeer gezond en daar valt niets op aan te merken. De grote portie rijst en saus zijn hetgeen wat de calorieën omhoog helpen.

Als je aan het bulken bent en snel spiermassa wilt opbouwen dan helpt zo’n type maaltijd je daarbij, maar voor afvallen werkt dit niet. Om af te vallen is het belangrijk om op je calorieën te letten en een maaltijd die in de buurt van de 1000 calorieën komt of zelfs hoger is zal niet werken. 

#5. KFC boneless bucket 

KFC fastfood

Dit is een absolute shock! De Boneless Bucket van de KFC bevat per eenpersoonsportie maar liefst 2922 calorieën. Dat zijn meer calorieën dan de totale dagelijkse caloriebehoefte van de meeste mensen.

Het is dan ook niet verrassend dat vaste klanten die regelmatig langskomen kampen met flinke overgewicht. Het kan voor sommige verwarrend zijn, omdat kip bij gezonde producten hoort. Dit is echter niet alleen kip… de paneerlagen en olieen boosten de calorieen gigantisch omhoog. 

Kip kun je elke dag eten als je aan het afvallen bent indien je het thuis zelf klaarmaakt, maar als je het bij een fastfood restaurant besteld is het een heel ander verhaal.  

Bekijk de video:

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer
Welke snack is het minst ongezond?
Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer
Waarom verlies ik geen gewicht meer?
Je verliest geen gewicht meer als je calorie inname gelijk staat aan of hoger is dan je dagelijkse caloriebehoefte. O...
Lees meer

Tags