Wat moet je eten om buikvet te verliezen?

buikvet verbranden, buikvet verliezen, eten om buikvet te verliezen, wat moet je eten om buikvet te verliezen -

Wat moet je eten om buikvet te verliezen?

Om buikvet te verliezen zou je minder moeten gaan eten van producten met veel transvetten, verzadigde vetten en/of suikers. Producten waar vooral veel eiwitten of onverzadigde vetten in zitten helpen je juist om buikvet te verliezen. Ook is het belangrijk om koolhydraten met mate te eten, want te veel koolhydraten eten kan ook bijdragen aan meer buikvet. 

Weten wat je wel en niet moet eten om buikvet te verliezen geeft je een enorme voorsprong in het proces van afvallen. Ook kun je gericht boodschappen doen waarna al het eten in huis jou juist helpt met buikvet verliezen in plaats van dat het de oorzaak is. Hieronder volgen 10 producten die je helpen om buikvet te verliezen.

#1. Avocado

In avocado zitten veel gezonde (onverzadigde) vetten en een goede hoeveelheid vezels. Dankzij de gezonde vetten in avocado blijf je langer gevuld en krijg je minder last van hongergevoel. Ook is het een product waar je veel mee kan doen. Zo kun je het gebruiken als beleg op brood, in je salade of om er een gezonde smoothie van te maken. 

#2. Zalmfilet

Zalm is net zoals de meeste vissoorten erg gezond. Wat zalm onderscheid van de meeste vissoorten is een extra hoge eiwitgehalte, rijk aan omega-3 vetzuren en ook is er vitamine D aanwezig. Zalm heeft net zoals avocado een maagvullend effect. Ideaal om geen last te krijgen van constante trek. 

#3. Citroen

Citroen bestaat uit zuren die het lichaam helpen om sneller vocht en afvalstoffen te verliezen. Het is vergelijkbaar met de zuren die ze in fatburners gebruiken. Natuurlijk zie je weinig mensen citroen zo eten, omdat het nauwelijks te doen is. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld citroenschijfjes in je water leggen en/of citroen druppels toevoegen aan je soep of op de vis. 

#4. Groene groenten

Met groene groenten als bijvoorbeeld sperziebonen, asperges, broccoli, spinazie, erwten en komkommers kun je nooit fout gaan. Dit zijn niet alleen enorm gezonde producten met vitaminen, mineralen en vezels, maar ook zijn ze erg laag in calorieën. Wen jezelf aan om meer groente te eten, zodat vet verliezen makkelijk wordt. 

#5. Volkorenbrood

In volkorenbrood zitten veel vezels die je helpen aan een beter spijsvertering en een fijn verzadigd gevoel in de maag. Een prima product om te gebruiken voor het ontbijt. Gebruik het echter wel met mate, omdat volkorenbrood toch veel koolhydraten en calorieën bevat. Als je buikvet wilt verliezen is het verstandig om een dagelijkse maximum van 4 sneetjes aan te houden.  

#6. Magere Yoghurt

Magere yoghurt, maar ook magere kwark zijn ideale zuivelproducten om af te vallen. Deze producten bevatten geen vet, de calorieën zijn laag en je scoort er wat eiwitten + calcium mee. Ook kan dit een lekkere verfrissende maaltijd worden in combinatie met stukjes fruit die een laag suikergehalte hebben. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien of blauwe bessen.

#7. Aardbeien 

Je zou het misschien niet verwachten, maar aardbeien behoren tot de top als het gaat om fruit met de minste suiker en calorieën. Het is gezond en verfrissend om dagelijks iets van fruit binnen te krijgen en dan is aardbeien een uitstekende keuze.  

#8. Amandelen

Amandelen bevatten veel gezonde (onverzadigde) vetten en eiwitten. Ook zit er vitamine E in amandelen wat bijdraagt aan de bescherming van cellen, bloedvaten, organen en weefsel. Echter hoor je amandelen wel met mate te eten als je sneller buikvet wilt verliezen omdat er veel calorieën in zitten. Eén handjevol per dag kan je echter helpen naar meer gezondheid en vet verlies. 

#9. Tonijn in blik 

Met tonijn in blik krijg je veel eiwitten binnen en niks aan koolhydraten of vetten. Vandaar dat de calorieën ook erg laag zijn. Tenzij je voor tonijn in olie kiest in plaats van water, want in olie zit wel vet. Met tonijn kun je veel verschillende maaltijden creëren en nog belangrijker… sneller buikvet verliezen! 

#10. Kipfilet 

Kipfilet is net zoals tonijn erg hoog in eiwitten, laag in calorieën en er hoeft niet gelet te worden op koolhydraten of vetten. Kipfilet staat bekend als mager vleessoort waar je goed mee kunt afvallen. Kipfilet in combinatie met een groentemix zou een geweldige maaltijd zijn voor buikvet verliezen.  

Behulpzame Afslank Supplementen

Naast voedingsmiddelen zijn er natuurlijk ook supplementen die je kunnen steunen in het proces. Supplementen waarvan bewezen is dat ze helpen met buikvet verliezen. Onthoud wel dat je met alleen bewegen en gezond eten genoeg in huis hebt om succesvol buikvet te verliezen, maar mocht je toch behoefte hebben aan supplementen die het proces helpen te versnellen dan kun je de producten hieronder gebruiken.

#1. Fatburner 

Een fatburner vóór het sporten of bij het ontbijt innemen kan ervoor zorgen dat je stofwisseling sneller loopt, dat je meer vocht verliest, meer energie hebt en wat minder last krijgt van hongergevoel. Voor een betrouwbare fatburner met veel goede reviews en een voordelige prijs kun je de link hieronder klikken. 

Klik hier voor een goede fatburner met een voordelige prijs…

#2. Low Calorie Repen

De Low Calorie repen zijn maaltijdvervangers en bevatten weinig calorieën. Ook is het een lekkere snack dat de behoefte aan zoetigheden voor je kan stillen. Het is niet verstandig en gezond om elke maaltijd te gaan vervangen, maar één keer per dag een reep gebruiken in plaats van een maaltijd helpt je de calorieën laag houden + de behoefte aan snacks te stillen en toch vitamines + voedingsstoffen binnen krijgen. Hieronder vind je de link naar de Low Calorie Reep. 

Klik hier om de Low Calorie reep te kunnen bestellen…

#3. Detox Thee

Detox Thee bevat een natuurlijke kruidenmix die vetverbranding stimuleert. Als je thee toch al lust dan voelt het niet eens dat je iets aan het doen bent om de vetverbranding op gang te helpen. De Detox Thee heeft een reinigende werking, je zult minder vocht vasthouden en het ondersteunt de spijsvertering. Via de link hieronder kun je het product bekijken.  

Klik hier voor het bekijken van de Detox Thee… 

Wat moet je niet eten om buikvet te verliezen?

Het is niet alleen handig om te weten welke voeding en materiaal je helpt om buikvet te verliezen, maar ook welke voeding het proces juist tegenwerkt. Stel dat je zulke producten zou gebruiken zonder er bewust van te zijn dan kan je nog gezond eten en bewegen, maar zal je niet de resultaten behalen waar je juist opzoek naar bent. Vandaar dat hieronder 10 producten volgen die je beter op afstand kunt houden. 

#1. Koek

Koekjes bevatten niet alleen veel suiker, maar ook nog eens veel ongezonde vetten. Transvetten, wat de ongezondste (kunstmatige) vetten zijn worden vaak gebruikt bij het produceren van koekjes. Veel koekjes eten is dus vragen om buikvet. 

#2. Alcohol

Alcohol zorgt net zoals eiwitten, koolhydraten en vetten voor calorieën. Alleen hebben de andere 3 voedingsstoffen een nuttige functie en heeft alcohol dat niet. Alcohol biedt niet alleen nutteloze calorieën, maar versterkt ook nog eens de behoefte voor een vettige hap wat de schade dus alleen maar groter maakt. 

#3. Chips

Chips bevat veel verzadigde vetten en transvetten. Dat zijn beide ongezonde vetten. Dat zorgt voor extra calorieën en voor vetten die graag rondom de maag een plekje zoeken om te blijven hangen. Ook bevat chips veel koolhydraten, wat je trek in meer eten zal vergroten.  

#4. Frituur

Ook frituur snacks bevatten veel vet. Kijk dus uit met producten als bijvoorbeeld frikandellen, kroketten, hamburgers, kaassouffle, etc. Bij de productie van deze producten worden transvetten (kunstmatige vetten) gebruikt die ook nog eens bovenop de verzadigde vetten komen. Transvetten worden gebruikt, omdat dit goedkoper is voor de bedrijven en producten langer houdbaar blijven. 

#5. Wit brood

Met wit brood vul je jezelf vol met koolhydraten zonder dat je de voedzame vezels, vitamine en mineralen binnenkrijgt die goed brood je eigenlijk hoort te bieden. Voor wit brood wordt alleen het binnenste gedeelte van de graankorrel (bloem) gebruikt, terwijl het de buitenkant van de graankorrel is waar je de waarde vind. Veel sneetjes wit brood eten is voor veel mensen de reden dat ze makkelijk buikvet aanmaken.

#6. Suiker

Onder suiker vallen alle producten die veel suiker bevatten. Denk aan bijvoorbeeld snoep, frisdranken, fruitsappen, slagroomijs, etc. Suiker geeft je direct energie, maar als die energie niet onmiddellijk wordt verbrand dan wordt het vetopslag. Suiker is één van de grootste oorzaken van overgewicht. 

#7. Worst

Worst bevat veel verzadigde vetten. Dat zijn de ongezonde vetten die graag een plekje uitzoeken rondom de maag om te settelen. Teveel verzadigde vetten binnen krijgen leidt naar meer buikvet en een hoger cholesterol. 

#8. Cornflakes

Niet alleen Cornflakes, maar de meeste zoete ontbijtgranen bevatten erg veel koolhydraten en dan met name suikers. Voor gezonde ontbijtgranen kun je het beste kiezen voor havermout als natuurlijk product. 

#9. Vettige kaas

Veel kazen zijn hoog in verzadigde vetten. Als je graag kaas eet kun je het beste kiezen voor magere kazen. Een 10+ en 20+ zijn de kazen met minder vet. Bij 30+ of 48+ is het vetgehalte te hoog voor als je snel buikvet wilt verliezen. Een merk als Milner (slankie) heeft kaas varianten die geschikt zijn voor mensen die vet willen verliezen.  

#10. Chocolade 

Chocolade is voor de meeste mensen natuurlijk erg lekker, maar het heeft ook de juiste voedingswaarde om buikvet te kweken. In de meeste chocolade zijn de verzadigde vetten en suikers te hoog. Eén blokje chocolade kan natuurlijk weinig kwaad, maar eet je regelmatig flinke porties chocolade dan kan je meer buikvet verwachten. 

Met de juiste kennis ben je al onderweg naar een platte strakke buik. Buikvet verliezen hoeft niet moeilijk te zijn. Als je kiest wat je lust van de gezonde producten en een manier van bewegen ontdekt waar je ook plezier aan beleeft dan voelt het proces totaal niet als opdracht waar je veel discipline voor moet hebben. Als je video’s wilt bekijken over onder andere gezond eten en buikvet verliezen dan kun je abonneren op ons YouTube kanaal. ⬇️ 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer
Welke snack is het minst ongezond?
Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer

Tags