Grotere ARMEN krijgen in 30 dagen! 4 Praktische Tips

armen trainen, grote armen krijgen, grotere armen, grotere armen krijgen, in 30 dagen -

Grotere ARMEN krijgen in 30 dagen! 4 Praktische Tips

Het is mogelijk om binnen 30 dagen duidelijk verschil in je armspieren te zien. Als je qua training er meer aandacht aan geeft en op de juiste manier eet, dan zal de ontwikkeling sneller dan gemiddeld gaan. Dat is ook geen verrassing, omdat hoe meer je ergens in stopt hoe meer je eruit zult halen.

In het bericht hieronder en de video hierboven leg ik precies uit welke aanpak naar de gewenste resultaat zal leiden. Het zijn 4 stappen die je kunt volgen om in 30 dagen grotere armen te krijgen.

Met deze 4 stappen kun je trouwens elke spiergroep sneller ontwikkelen. In dit geval zijn het de armen, maar stel dat je de schouders ook snel wilt ontwikkelen dan kun je dezelfde strategieën gebruiken. Hieronder volgen de 4 stappen. 

#1. Train ze vaker

Er is niks mis met spieren 1 keer in de week trainen, maar als je sneller wilt groeien dan helpt het 100% als je ze 2 of zelfs 3 keer per week traint en je hoeft er geen hele training voor vrij te maken. Stel dat je je benen aan het trainen bent, dan doe je aan het eind van die workout een kwartiertje arm oefeningen aan toevoegen. 

Hetzelfde als dat je een kwartiertje cardio zou toevoegen aan het eind van je krachttraining om nog sneller af te vallen.

Het enige wat belangrijk is, is dat je minimaal 1 dag rust ertussen laat voor optimaal herstel en opbouw van de armspieren. Grote spiergroepen als benen en rug kunnen 2 dagen rust vereisen, maar kleinere spiergroepen zoals armen herstellen best snel.

Toen ik in mijn beginfase zat waren mijn armen even smal als mijn polsen en ik begon pas echt groei te zien toen ik ze vaker in de week trainde. Mijn trainingspartner destijds was meer ervaren en vertelde mij dat 1 keer in de week het beste was en dat je kans liep op overtraining als je spieren vaker in de week zou trainen. Het zou averechts werken.

Ik begon erover na te denken en het eerste wat er in mij opkwam was: waarom hebben de meeste bouwvakkers flinke armen? Zij tillen elke dag zware objecten. Waarom werkt het bij hun niet averechts? Ik begon een aantal YouTube filmpjes te bekijken van sporters met grote armen en kwam erachter dat zij ook meerdere keren per week hun armen trainen.

Na het zelf uittesten met 2 tot 3 keer per week minimaal 4 oefeningen per keer uitvoeren ging het opeens hard en zag ik binnen een maand al flink verschil. Probeer het voor jezelf uit, want ik denk dat jouw shirts na een maand al strakker zullen gaan zitten rondom de armen.

#2. Juiste voeding

Drie van de 4 stappen hebben met het trainen te maken, maar zullen allemaal niet veel opleveren als het qua voeding niet goed zit. Voeding is extreem belangrijk in het proces van spieropbouw.

Met krachttraining creëer je de mogelijkheid tot spiergroei, maar het is de voeding die daadwerkelijk de spiermassa doet opbouwen. Voeding is natuurlijk een mega groot onderwerp waar ik uren over kan praten, maar om het simpel en kort te houden zijn er 3 dingen belangrijk om flink te groeien:

De eerste is: Krijg meer calorieën binnen dan je dagelijkse caloriebehoefte doet aangeven, zodat je in gewicht kan aankomen.
De tweede is: Laat een groot gedeelte van die calorieën die je binnenkrijgt uit eiwitten bestaan. Om spiermassa op te bouwen is het belangrijk om eiwitrijk te eten. Een goede richtlijn om te blijven groeien is dagelijks minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnenkrijgen.
De derde: Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Tijdens het slapen vindt het grootste gedeelte van herstel en opbouw plaats en je maakt dus goed gebruik van de voeding als je het ook de kans geeft om ongestoord aan je spieren te werken.

Als je een beginner bent die meer wilt weten over voeding voor spieropbouw dan kun je even door ons YouTube kanaal heen scrollen. Er zijn meerdere video’s aanwezig waarin ik hier dieper op in ga.

#3. Juiste oefeningen

Wat voor 1 de beste oefening ooit kan zijn hoeft niet de ideale oefening voor de ander te zijn. Het is maar goed dat er super veel verschillende oefeningen zijn, omdat niet elk lichaamstype hetzelfde is.

Een oefening is juist voor jou als je de spanning perfect en intens in de spieren voelt die je aan het targetten bent en na het uitvoeren van de oefening een overduidelijke pomp voelt.

Iemand kan dus blijven roepen dat je triceps altijd met dumbbells hoort te trainen, maar als jij veel meer spanning en pomp voelt bij de kabelmachine dan is het geen slecht idee om daar vaker te trainen. Sta open voor tips en adviezen, maar zie niks als enige waarheid. Test het voor jezelf uit en oordeel op basis van je ervaring.

#4. Spanning verhogen

Tijd onder spanning gedurende een training is MEGA belangrijk om de spiergroei te stimuleren. Als je naar interviews van bodybuilders en professionele trainers gaat kijken dan hoor je ze ook altijd praten over ‘’time under tension’’ als belangrijke factor in hun trainingen.

Er zijn verschillende manieren om de spanning in je spieren te verhogen, maar 4 van de meest gebruikte technieken zijn:
1. Het tempo zowel op de heen als terugweg verlagen.
2. Op een veilige manier zwaar trainen en zwaar is natuurlijk voor iedereen anders. De bedoeling is om dichterbij je max te gaan trainen en de uitdaging te blijven zoeken.
3. Op de piek 1 seconde vasthouden voordat je het gewicht weer laat zakken.
4. Supersets gebruiken. In plaats van rust pakken na een set doe je bijvoorbeeld bicep en tricep oefeningen achter elkaar afwisselen om meer bloed naar je armen te pompen.

Je kan zelf kiezen op welke manier je traint, maar zorg ervoor dat er uitdaging is. Die intense spanning in je spieren tijdens het trainen komt de groei ten goede.

Dit waren de 4 stappen voor grotere armen in 30 dagen en dit was het dus ook voor dit bericht. Hieronder kun je nieuwe berichten kiezen, maar je kunt ook abonneren op ons YouTube kanaal, zodat je de nieuwste fitness video's niet misloopt. Veel succes met trainen en mocht je vragen hebben laat ze dan a.u.b. hieronder achter in de comment-sectie. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Beste krachttraining voor voetballers. 5 Tips voor maximale rendement!
Hoe kun je krachttraining gebruiken om een betere voetballer te worden? Als een voetballer krachttraining aanpakt zoa...
Lees meer
De Grootste Basic-Fit van Nederland en België!
Als je wilt weten welke basic fit vestigingen in Nederland en België het grootst zijn, dan ben je hier op de juiste p...
Lees meer
Hoe kun je het beste droog trainen?
Allereerst, wat is droogtrainen? Droog trainen, ook wel bekend als ''cutten'' in de fitnesswereld, is een proces waar...
Lees meer

Tags