Review WHEY PROTEIN van Action, XXL Nutrition, Optimum Nutrition en Body&Fit!

action supplementen, body en fit whey protein, wat is de beste eiwitshake voor spieropbouw, welke whey protein is goed, welke whey protein kopen, whey protein, whey protein action, xxl nutrition whey -

Review WHEY PROTEIN van Action, XXL Nutrition, Optimum Nutrition en Body&Fit!

De eiwitpoeders van Action, XXL Nutrition, Optimum Nutrition en Body&Fit bereiken een groot publiek in Europa, maar wie van hun geeft de klant de meeste waarde voor het geld? 

Deze Whey Protein review is gemaakt, omdat onze volgers op YouTube regelmatig de vraag stellen over of een bepaalde Whey Protein goed is. De 4 merken in deze review kwamen in die vragen voor, vandaar dat we die tegenover elkaar hebben gezet om ze te vergelijken.

Deze review is onpartijdig en puur om je te informeren. We werken met niemand samen en al was dat wel het geval dan zouden we nog eerlijk zijn, omdat we bij The Hungry Elite betrouwbaarheid erg belangrijk vinden en we bekend willen staan om sporters oprecht en eerlijk helpen.

Dit zijn de 5 stappen die we langs gaan in deze video:
Stap 1. Waar worden ze geproduceerd?
Stap 2. Voedingswaarde vergelijking.
Stap 3. Smaakvergelijking.
Stap 4. Wat is de reputatie van elke organisatie?
Stap 5. Conclusie: Welke Whey Protein geeft je de meeste waarde voor het geld?

Stap 1. Waar is het geproduceerd?

Laten we beginnen met BodyMass Whey Protein van de Action. Als je ernaar gaat zoeken dan kom je terecht bij Nutri-Dynamics. Dat is een fabriek in Alkmaar die voor meerdere bedrijven supplementen maakt. 

Naast andere bedrijfjes van supplementen voorzien, verkoopt Nutri-Dynamics ook eigen merk supplementen en deze zijn vooral in drogisterijen en gezondheidswinkels terug te vinden.

Basic Fit laat ook hier hun supplementen maken en Body en Fit deed dit 10 jaar geleden ook, dus als je het qua verpakking of smaak op elkaar vind lijken dan weet je waarom.

Dan hebben we Optimum Nutrition met hun Gold Standard Whey ProteinDeze wereldbekende eiwitpoeder wordt in Middlesbrough gemaakt, dat is een stad in Engeland en de naam van de producent is Glanbia Performance Nutrition.

Glanbia is een groot Ierse bedrijf dat eerst voor merken aan het produceren was, maar ze later overnam om er eigenaar van te zijn en dus voor hunzelf te produceren. Optimum Nutrition was een Amerikaanse bedrijf dat in 1986 werd opgericht en door Glanbia werd overgenomen in het jaar 2008.

Op zich een slimme zet, want ze waren toch alles voor Optimum Nutrition aan het produceren en het merk had al een sterke reputatie opgebouwd, dus ze wisten dat het goed zou blijven verkopen.

Dan hebben we de Whey Protein Body&Fit en dit had je waarschijnlijk niet verwacht, maar ook Body&Fit is van Glanbia en ook hun supplementen worden geproduceerd in Middlesbrough (Engeland) in dezelfde fabriek. 

Het voormalig bedrijf uit Heerenveen (Friesland) werd in het jaar 2017 door Glanbia overgenomen. Naast Optimum Nutrition en Body&Fit is Glanbia ook eigenaar van bekende merken als Slimfast en BSN Supplements.

 

En dan de Whey Protein XXL NutritionXXL Nutrition produceert in Duitsland, maar bij welke producent is erg lastig te achterhalen. Wellicht een bewuste zet, omdat xxl nutrition over alles heel openlijk en transparant is, behalve de naam van hun producent. Waarschijnlijk willen ze copycats op afstand houden.

Stap 2. Voedingswaarde vergelijking

Laten we nu de voedingswaarde met elkaar vergelijken. Op de afbeelding hieronder zie je de voedingswaarden van alle 4 merken naast elkaar.

 

Zoals je kan zien is de Whey Protein BodyMass van Action de goedkoopste, maar zijn het de 3 andere merken die serieuzer met elkaar concurreren op het gebied van kwaliteit.

Trouwens, de prijzen hierboven op de afbeelding zijn berekend op basis van de grootste en dus voordeligste verpakkingen. Als je voor de kleinere verpakkingen kiest dan wordt de prijs per kilo duurder.

De merken van Glanbia doen het ietsjes beter qua vetten en suikers dan XXL Nutrition, maar XXL Nutrition heeft er wel meer aminozuren bij gedaan en de prijs wat lager gehouden. 

Stap 3. Smaakvergelijking

Smaak is natuurlijk voor een groot gedeelte persoonlijk. Je kan het dus niet zoals cijfers echte feiten noemen, maar op basis van mijn eigen ervaring waren de merken van Glanbia (Optimum Nutrition en Body&Fit) het lekkerst qua smaak. Bekijk de video bovenaan de pagina als je de beelden van de smaakvergelijking wilt zien en iets meer toelichting wilt.  

Stap 4. Reputatie

Als het om reputatie gaat begint het natuurlijk bij de visie van het bedrijf, maar is het de vraag of de klanten het ook op die manier gaan zien. Daarom zal ik hieronder bij elk merk aangeven wat ik denk dat ze willen uitstralen en hoe ik het als klant zie.

Bodymass Nutrition: Betaalbare supplementen voor sporters die niet veel te besteden hebben.
Ik als klant: Een B-Merk die zich bewust is van de positie, maar het puur op prijs wil winnen van de concurrenten. Ze zullen toch klanten blijven vinden, omdat niet iedereen de A-merken kan betalen. 

Optimum Nutrition: Al meer dan 30 jaar het premium merk voor atleten.
Ik als klant: Ze bestaan al heel lang en hebben een sterke reputatie. Whey Protein is van goede kwaliteit, maar qua prijs kan het goedkoper. Zeker aangezien ze het zelf produceren en mega volume draaien.

Body & Fit: Premium brand met aantrekkelijke prijzen.
Ik als klant: Vroeger waren ze vooral goedkoop, maar de kwaliteit was duidelijk minder dan bij de topmerken. Sinds de overname van Glanbia is zowel de kwaliteit als reputatie goed.

XXL Nutrition: NO-Nonsense, bij ons is kwaliteit prioriteit.
Ik als klant: De kwaliteit van het product is goed. Ze draaien mee in de top en lijken de prijzen wat lager te kunnen houden dan concurrenten. 

Stap 5. Conclusie  

Hoewel de Whey Protein Bodymass van de Action een aantrekkelijke prijs heeft en je toch 70 gram eiwitten kan bieden, kan ik die niet op nummer 1 zetten in deze review, omdat het verschil in kwaliteit met de andere iets te groot is. Toch zou het een sporter die aan het bulken is met een klein budget kunnen helpen, omdat naast een shake drinken ook eiwitpoeder en eiwitrepen mee gemaakt kan worden.

Als prijs geen meespelend factor zou zijn en ik alleen naar smaak en voedingswaarde zou kijken, dan zou de Gold Standard van Optimum Nutrition de favoriet zijn. Maar prijs speelt wel degelijk een grote rol, want voor de prijs die Optimum Nutrition vraagt voor de Whey Protein kun je bij XXL Nutrition zelfs nog voor iets minder geld de Whey Isolaat halen waarmee je op 89% eiwitten zit in plaats van 79% en de calorieën zijn ook nog eens lager.

Dus aangezien de concurrenten dichtbij elkaar zitten qua smaak en voedingswaarde is het XXL Nutrition die je het meeste waarde voor je geld geeft en dus de winnaar is van deze review. Uiteindelijk ging deze review om zoveel mogelijk waarde krijgen voor zo min mogelijk geld uitgeven.  

Nou, dit was het voor deze review. Als je meer info wilt krijgen over supplementen dan kun je op de video hieronder klikken. In de video hieronder wordt er uitleg gegeven over wat de 7 populairste supplementen doen en voor welke sporters de supplementen ideaal zijn. 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Zonder hongergevoel afvallen! 5 Tips voor het onderdrukken van hongergevoel.
Het is een veelvoorkomende misvatting dat afvallen gepaard moet gaan met constante honger en ongemak. Wat als ik je v...
Lees meer
Hoe kun je je buik dunner maken?
Het verlangen naar een slankere buik is voor velen een belangrijk doel op het gebied van gezondheid en uiterlijk. Hoe...
Lees meer
Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…
Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer

Tags