De Grootste Basic-Fit van Nederland en België!

grootste basic fit, hoeveel basic fit in duitsland, hoeveel basic fit in europa, hoeveel basic fit in frankrijk, hoeveel basic fit in nederland, hoeveel basic fit in spanje, Hoeveel Basic fits zijn er in België, Hoeveel Basic-Fit vestigingen in Nederland, wat is de grootste basic fit van belgie, wat is de grootste basic fit van nederland -

De Grootste Basic-Fit van Nederland en België!

Als je wilt weten welke basic fit vestigingen in Nederland en België het grootst zijn, dan ben je hier op de juiste pagina beland. We gaan langs de grootste vestigingen op basis van oppervlakte. Aangezien alles in Nederland en België makkelijk per auto te bereiken is, kun je alle basic fit vestigingen die we langs gaan op elk gewenste vrije dag zelf in het echt bezoeken. 

Voor we starten met de grootste basic fit locaties, volgt hieronder in het kort wie of wat basic fit is, hoe het komt dat je deze naam steeds vaker ziet langskomen en hoe het is ontstaan. 

Over basic fit...

Basic-Fit is een van de grootste en snelst groeiende fitnessketens in Europa, met een opvallende aanwezigheid in verschillende landen zoals Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, en Spanje. Basic-Fit richt zich op het aanbieden van betaalbare en toegankelijke sportscholen en wil zoveel mogelijk leden binnen halen.

Ontstaan en groei

Basic-Fit is een Nederlands bedrijf dat werd opgericht in 2003 en het hoofdkantoor is te vinden in Hoofddorp, een stadje vlakbij Amsterdam. De organisatie groeide snel, omdat mensen in de eerste jaren voor nog geen 2 tientjes per maand in een sportschool konden trainen met nieuwe apparatuur van hoge kwaliteit.

Fitness academy The Hungry Elite had meer dan 450 Basic-Fit leden via social media polls en chats gevraagd waarom er massaal gekozen is om bij Basic-Fit lid te worden en dit waren de 5 redenen die het meest herhaald werden:
1. Bedrag per maand is betaalbaar
2. Pasje is te delen met familieleden
3. Nieuw en veel beschikbare apparatuur
4. Toegang tot elke Basic-Fit locatie
5. 24 Uur per dag, 7 dagen in de week open  

Lidmaatschappen

Basic-Fit biedt verschillende soorten lidmaatschappen aan, waaronder:
Comfort Membership: Basistoegang tot alle clubs in Nederland, inclusief groepslessen en toegang tot de Basic-Fit app.
Premium Membership: Toegang tot alle clubs in Europa, mogelijkheid om een gast mee te nemen, en extra's zoals onbeperkt gebruik van massagestoelen.
All-in Membership: Inclusief alle voordelen van Premium, plus een Smart Bike voor thuisgebruik en toegang tot de Basic-Fit Home App met meer dan 300 fietsworkouts​ (Basic Fit)​.

Basic-Fit verving het goedkoopste abonnement dat voorheen €19,99 per vier weken bedraagde door een abonnement dat nu €24,90 euro per vier weken kost. Voor het Premium Lidmaatschap betaal je momenteel €29,99 en het All-in lidmaatschap €49,99 per 4 weken, maar het kan zijn dat er in de nabije toekomst weer een verhoging plaatsvindt. 

Basic-Fit heeft momenteel (20-05-2024) meer dan 3,75 miljoen leden in totaal. Hierdoor zijn ze 1 van de grootste fitnessketens in Europa. Van de 3,75 miljoen leden komt er nu nog een groot gedeelte uit Nederland en België. Basic-Fit heeft momenteel ongeveer 1,4 miljoen leden in Nederland en 1,2 miljoen leden in België. Het totale ledenaantal kan in de toekomst nog behoorlijk oplopen, omdat de fitnessketen in Frankrijk en Spanje met de dag steeds populairder wordt. 

Grootste basic fit vestiging in Nederland

De grootste Basic Fit vestiging bevind zich in Tilburg aan de Heuvelring 153 voor zover bekend is. Deze vestiging heeft een oppervlakte van maar liefst 2.800 m², is 24/7 geopend en bevind zich midden in het centrum van Tilburg. 

In januari 2019 veroorzaakte een gebarsten waterleiding aanzienlijke waterschade, waardoor Basic-Fit tijdelijk moest sluiten voor renovaties. Na deze herstelwerkzaamheden ging de sportschool eind mei 2019 weer open, met een grotere capaciteit dan voorheen. De onder-verdieping (wat eerst een autogarage was) beslaat nu ongeveer 2.300 m² en de vernieuwde begane grond een oppervlakte van circa 500 m² en samen is dit 2.800 m², wat erg veel ruimte is voor een lokale sportschool. 

De Basic-Fit aan de Spaubeekstraat 89C in Tilburg was voordat de verbouwing plaatsvond de grootste Basic-Fit locatie in Nederland. Wat wel toevallig en verrassend is, is dat ondanks veel grotere steden in Nederland, de 2 koplopers qua oppervlakte beide in Tilburg liggen.

Grootste Basic-Fit vestiging in België

De grootste Basic-Fit vestiging in België bevindt zich in Antwerpen Ekeren aan de Slijkweg 5 met een oppervlakte van 1.665 m². Deze club is 24/7 geopend en gelegen in een industriegebied net buiten een woonwijk en natuurgebied.

Antwerpen heeft meer dan 536.000 inwoners. Een grote sportschool kun je in zo'n stad wel verwachten. Net zoals in Nederland liggen ook de meeste grote sportscholen in België vaak in industriegebieden. Daar is meer ruimte beschikbaar en parkeren levert zowel geen probleem op voor leden als buurtbewoners.

Basic-Fit (uit rapporten van december 2023) heeft 223 vestigingen in België en 237 vestigingen in Nederland. Dit werd bekendgemaakt in de eindpresentatie van het afgelopen jaar. Hieronder zie je de rest van het aantal vestigingen die aan het eind van 2023 waren geteld:
Nederland - 237 Locaties
België - 223 Locaties
Luxemburg - 10 Locaties
Duitsland - 12 Locaties
Frankrijk - 781 Locaties
Spanje - 139 Locaties

De toekomstplannen van Basic-Fit

Basic-Fit heeft ambitieuze toekomstplannen om hun positie als een van de grootste fitnessketens in Europa verder uit te breiden. Het bedrijf is van plan om het aantal clubs aanzienlijk te vergroten, met een doel om tussen 3.000 en 3.500 clubs wereldwijd te hebben tegen het jaar 2030.

Specifiek voor Nederland willen ze het aantal clubs uitbreiden naar 350 locaties. In Frankrijk is het doel 1.200 clubs, in Duitsland tussen de 650 en 900, in België 300 en in Spanje tussen de 450 en 700 clubs​.  

Oefeningen voor beginners

Als je je nog niet hebt ingeschreven bij een sportschool of pas geleden bent begonnen en wat hulp kunt gebruiken, dan kun je via onze YouTube kanaal (hieronder abonneeknop) kosteloos meer dan honderden oefeningen leren, voedingsadvies krijgen en regelmatig nieuwe fitness video's bekijken.

Ook vind je op deze website (homepagina) trainingsschema's met demonstratievideo's, eiwitrijke voedingsschema's en behulpzame ebooks die je met 1 klik kunt downloaden op je smartphone. Veel succes met trainen en mocht je vragen hebben dan hoor ik graag van je. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kun je het beste droog trainen?
Allereerst, wat is droogtrainen? Droog trainen, ook wel bekend als ''cutten'' in de fitnesswereld, is een proces waar...
Lees meer
Eiwitreep maken! Een simpel recept voor gezonde goedkope eiwitrepen.
Als je thuis je eigen eiwitrepen wilt maken, dan ben je op de juiste pagina belandt. Hieronder deel ik een simpel rec...
Lees meer
Zonder hongergevoel afvallen! 5 Tips voor het onderdrukken van hongergevoel.
Het is een veelvoorkomende misvatting dat afvallen gepaard moet gaan met constante honger en ongemak. Wat als ik je v...
Lees meer

Tags