Wat is de beste roeitrainer voor thuis?

beste roeitrainer, roeitrainer, roeitrainer kopen, roeitrainer voor thuis -

Wat is de beste roeitrainer voor thuis?

Een roeitrainer voor thuis aanschaffen is een uitstekende keuze als je fit wilt worden of wilt blijven. Met een roeitrainer kun je gemakkelijk veel calorieën verbranden en je spieren ontwikkelen.  

Een roeitrainer is ideaal voor als je wilt afvallen, omdat deze vorm van trainen in de top 3 staat van cardio waar je de meeste calorieën per uur mee kan verbranden. Hieronder zie je hoeveel calorieën je ongeveer per uur verbrand op basis van je lichaamsgewicht. 

Calorieën per uur verbrand:
60 kg = 475 kcal
70 kg = 554 kcal
80 kg = 634 kcal
100 kg = 792 kcal
120 kg = 950 kcal

De reden dat je meer calorieën verbrand als je zwaarder bent is omdat het meer energie zal kosten om dezelfde beweging te maken en calorieën is een vorm energie, dus hoe meer energie je verbruikt hoe meer calorieën je automatisch gaat verbranden.

Een roeitrainer hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt er al één kopen voor een paar honderd euro. Wel verschilt de kwaliteit in roeitrainers en is het de vraag wat voor jou het allerbelangrijkste is. 

Als je op zoek bent naar topkwaliteit dat veel opties biedt en erg lang mee gaat dan betaal je wat meer, maar zul je er lang plezier van kunnen hebben. De goedkopere zijn meestal wat kwetsbaarder en bieden minder opties, maar krijgen het werk ook wel gedaan.

Hieronder zie de top 5 beste roeitrainers voor thuis van dit moment. Na het onderzoeken en vergelijken van 73 verschillende roeitrainers is dit het eindresultaat. De roeitrainers zijn beoordeeld op onder andere:
- Kwaliteit
- Functionaliteit
- Eerlijk geprijsd
- Beste gereviewed
- Betrouwbaarheid 

#1. Concept Roeitrainer  

#1 beste roeitrainer voor thuis

Op nummer 1 staat de robuuste roeitrainer van het merk Concept. Deze roeitrainer beschikt zelfs over meer kwaliteit dan roeitrainers in de sportschool. Hij is sterker dan nodig is. Met een lengte van 244 cm en een maximaal belastbaar gewicht van 227 kilogram is niemand te zwaar of te groot voor dit apparaat.  

De roeitrainer is gemaakt van aluminium gelegeerd staal (sterk) en kan ook in formaat gehalveerd worden om makkelijk opgeborgen te worden. Met sterke onderdelen als bijvoorbeeld een roestvrijstalen loopvlak en een vernikkelde ketting kun je ervan uitgaan dat deze roeitrainer voor vele jaren meegaat zonder problemen op te leveren. 

Gewicht van roeitrainer: 26 kg
Aanbevolen maximum lichaamsgewicht: 227 kg
Afmeting van roeitrainer: 244x61x36
Prijs van roeitrainer: €1.545

#1 roeitrainer voor thuis kopen

Hierboven kun je klikken op de link die naar de productpagina leidt. Dit product heeft meer dan 9000 reviews gekregen en scoort 5 sterren. Dat is uniek en zegt veel over de kwaliteit van deze roeitrainer. 

#2. Maxxus Roeitrainer 

#2 beste roeitrainer voor thuis

Op nummer 2 staat de stevige roeitrainer van het merk Maxxus. Dit merk staat bekend om topkwaliteit apparaten en machines in de fitness industrie. Deze roeitrainer heeft maar liefst 9 verschillende standen en kan perfect blijven presteren met sporters die een lichaamsgewicht hebben van maximaal 150 kilogram.  

Op het digitale LCD scherm kun je gegevens volgen als programma, snelheid, kracht, tijd, afstand, roeitrekken per minuut en de hoeveelheid verbrande calorieën. Ook deze roeitrainer is in formaat te halveren zodat opbergen makkelijk wordt.

Gewicht van roeitrainer: 41 kg
Aanbevolen maximum lichaamsgewicht: 150 kg
Afmeting van roeitrainer: 240x62x106
Prijs van roeitrainer: €1.056 

#2 beste roeitrainer voor thuis kopen

Hierboven kun je klikken op de link die naar de productpagina leidt. Dit product heeft zeer goede reviews en is eerlijk geprijsd. Na aankoop heb je 30 dagen de tijd om de roeitrainer te retourneren indien je dat wilt en je geld terug te krijgen. Dit geldt trouwens voor alle roeitrainers op deze pagina. 

#3. Fitness Reality Roeitrainer 

#3 beste roeitrainer voor thuis

Op nummer 3 staat de roeitrainer van het merk Fitness Reality. Een goede simpele roeitrainer die zijn werk doet is een eerlijke omschrijving. Nummer 1 en 2 lopen misschien veel verder voor wat kwaliteit en opties betreft, maar deze roeitrainer is ook 3 keer goedkoper. 

Dit is een ideale roeitrainer voor degene die niet op zoek is naar luxe, maar gewoon een betrouwbare goede roeitrainer zoekt waarmee gesport kan worden. Bij deze roeitrainer is een lichaamsgewicht aangeraden van maximaal 120 kilogram.  

Gewicht van roeitrainer: 29 kg
Aanbevolen maximum lichaamsgewicht: 120 kg
Afmeting van roeitrainer: 55x225x55
Prijs van roeitrainer: €399

#3 beste roeitrainer voor thuis kopen

Hierboven kun je klikken op de link die naar de productpagina leidt. Dit product heeft meer dan 6000 reviews gekregen en scoort 4.5 sterren van de 5 sterren. Dat geeft aan dat er veel tevredenheid heerst bij gebruikers van deze roeitrainer. 

#4. Sport Plus Roeitrainer 

#4 beste roeitrainer voor thuis

Op nummer 4 staat de roeitrainer van het merk Sport Plus. Erg vergelijkbaar met nummer 3 qua prijs en functionaliteit. Deze roeitrainer kan echter wel 30 kg meer dragen en daarmee komt het maximale lichaamsgewicht dat is aangeraden op 150 kilogram. 

Dit is een betrouwbare roeitrainer met weinig luxe, maar top wat functionaliteit betreft. Een prima roeitrainer voor thuis die ook nog eens op te vouwen is als je die wilt opbergen. In tegenstelling tot de andere roeitrainers is deze roeitrainer van Sport Pus in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar.  

Gewicht van roeitrainer: 26.5 kg
Aanbevolen maximum lichaamsgewicht: 150 kg
Afmeting van roeitrainer: 51x190x77
Prijs van roeitrainer: €380

#4 beste roeitrainer kopen

Hierboven kun je klikken op de link die naar de productpagina leidt. Dit product heeft meer dan 5000 reviews gekregen en scoort 4.5 sterren van de 5 sterren. Dat geeft aan dat kopers van deze roeitrainer erg tevreden zijn. 

#5. Hop Sport Roeitrainer 

#5 beste roeitrainer voor thuis

Op nummer 5 staat de roeitrainer van het merk Hop Sport. Het is de beste roeitrainer in z’n prijsklasse. Ideaal voor sporters die rekening moeten houden met hun budget en toch een topkwaliteits roeitrainer willen voor thuis.  

Met maar liefst 10 verschillende standen kun je met deze roeitrainer sporten hoe zwaar of hoe licht je zelf wilt. Aanbevolen maximum lichaamsgewicht is 120 kilogram en ook deze roeitrainer is inklapbaar om ruimte te besparen wanneer je niet aan het trainen bent. 

Gewicht van roeitrainer: 26 kg
Aanbevolen maximum lichaamsgewicht: 120 kg
Afmeting van roeitrainer: 52x177x46
Prijs van roeitrainer: €350

#5 beste roeitrainer voor thuis kopen

Hierboven kun je klikken op de link die naar de productpagina leidt. Dit product heeft meer dan 500 reviews gekregen en scoort 4.5 sterren van de 5 sterren. Dat is een tevreden en prima beoordeling van gebruikers.

Dit was de top 5 beste roeitrainers van dit moment na het filteren op basis van prijs/kwaliteitsverhouding. Zoals je hebt kunnen zien is er voor elk budget wat mogelijk. Een roeitrainer in huis nemen is een uitstekende keuze voor je gezondheid en gewicht. 

Trainen op de roeitrainer verbetert je conditie, versterkt je spieren en laat je veel calorieën verbranden in korte tijd. Het ideale aan thuis trainen is dat je zelf bepaalt welke muziek er wordt afgespeeld en/of je de tv aanzet om entertainment te hebben tijdens je training. Ook kun je op elk gewenst moment trainen zonder tijd kwijt te zijn aan reizen.  
  
Bekijk dit blogbericht: Hoeveel calorieën verbrand je met… voor als je wilt weten welke manieren van cardio er zijn en hoeveel calorieën je per uur verbrand bij elke type training. Hieronder kun je je abonneren op ons YouTube kanaal als je fitness gerelateerde video’s wilt bekijken. Veel succes met trainen en vragen zijn altijd welkom. 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd