Hoeveel calorieën verbrand je met cardio?

500 calorieën per dag verbranden, calorieën verbranden lopen, hoeveel calorieën verbrand, hoeveel calorieën verbrand je met, hoeveel calorieën verbrand je met fietsen, hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen, hoeveel calorieën verbrand je met wandelen, hoeveel verbrand je met wandelen, wandelen calorieën -

Hoeveel calorieën verbrand je met cardio?

hoeveel calorieen verbrand je met hardlopen, roeitrainer, crosstrainer, fietsen en wandelen?

Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen, wandelen of de cardio apparaten in de sportschool? Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk resultaat halen uit de inspanning die je levert en dat is ook slim. Hoe meer calorieën je kunt verbranden, hoe sneller het afvallen zal gaan. Hieronder volgt een top 5 op volgorde van cardio waarmee je de meeste calorieën zult verbranden.  

Weet wel dat dit een gemiddelde is en dat hoe zwaarder je bent, hoe meer energie dat zal kosten waardoor je meer calorieën verbrand dan een lichter persoon. Ik heb ervoor gekozen om je de berekening te geven van iemand met een lichaamsgewicht van 80 kilo en 1 van 100 kilo, omdat de meeste mensen die bezig zijn met afvallen er tussen in zitten. Ook kun je met 2 verschillende lichaamsgewichten zien hoeveel dat verschilt in verbrande calorieën.

#1. Hardlopen

Als je een liefhebber bent van hardlopen dan komt dat goed uit, omdat deze bovenaan het lijstje staat. Met hardlopen verbrand je behoorlijk wat calorieën. Wel is het de moeilijkste van deze top 5 om voor een uur vol te houden. Een goede conditie zal nodig zijn. Aan de andere kant heb je het voordeel dat 20 minuten hardlopen toch zin heeft, aangezien je daar al een paar honderd calorieën mee kunt verbranden. 

Per uur/80 kg lichaamsgewicht = 800 calorieën 
Per uur/100 kg lichaamsgewicht = 1000 calorieën

#2. Roeitrainer

Met de roeitrainer verbrand je behoorlijk wat calorieën, maar dat verwacht je ook wel als je iemand bezig ziet. Het ziet er intens uit en er is veel beweging. Toch is het opmerkelijk dat je zoveel calorieën verbrand krijgt met een oefening waarbij je zit. Dit is een apparaat die je in elke sportschool kunt terugvinden, maar je kunt er ook één kopen voor thuis. Als dit je een leuke manier van cardio lijkt, dan heb je meteen een manier gevonden om snel vet te verbranden. 

Per uur/80 kg lichaamsgewicht = 640 calorieën 
Per uur/100 kg lichaamsgewicht = 790 calorieën 

#3. Crosstrainer

Waar je bij de roeitrainer de beweging maakt alsof je een oude boot bestuurd, is het bij de crosstrainer alsof je aan het skiën bent. Beide oefeningen zijn gelijkwaardig aan elkaar als het gaat om hoeveel calorieën je kunt verbranden. De crosstrainer is een aangename oefening die geen of nauwelijks last bezorgd aan de gewrichten. 

Per uur/80 kg lichaamsgewicht =  610 calorieën 
Per uur/100 kg lichaamsgewicht = 760 calorieën 

#4. Fietsen/Hometrainer

Ook fietsen is een geweldige manier om calorieën te verbranden. Het maakt niet uit of het buiten fietsen is of op de hometrainer. De hoeveelheid verbrande calorieën is gelijkwaardig. Hometrainers zijn tegenwoordig helemaal niet duur, dus als je liever thuis dan buiten bent is het aan te raden om er eentje aan te schaffen. Eenvoudige manier om calorieën te verbranden terwijl je tv aan het kijken bent. 

Per uur/80 kg lichaamsgewicht = 560 calorieën 
Per uur/100 kg lichaamsgewicht = 700 calorieën  

#5. Wandelen

De hoeveelheid calorieën die je verbrand met wandelen helpen wel degelijk met afvallen in korte tijd. Er worden minder calorieën verbrand dan de 4 types cardio hierboven, maar wandelen is vaak wel langer vol te houden en rustgevend. Een uurtje per dag wandelen zorgt toch voor een aantal honderden calorieën die verbrand zijn en op weekbasis resulteert dit in een paar duizend verbrande calorieën. Het maakt niet uit welke type cardio je kiest, het belangrijkste is dat je iets kiest wat je leuk vind zodat je dit dagelijks kan blijven volhouden. 

Per uur/80 kg lichaamsgewicht = 320 calorieën 
Per uur/100 kg lichaamsgewicht = 400 calorieën


 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer
Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer

Tags