4 Snelle gezonde ontbijtjes om af te vallen!

gezond ontbijt, Gezonde ontbijtjes, gezonde ontbijtjes om af te vallen, snelle gezonde ontbijtjes -

4 Snelle gezonde ontbijtjes om af te vallen!

Hoewel er genoeg producten in de supermarkt liggen, zijn we allemaal wel eens inspiratieloos. Zeker als je ook nog eens wilt letten op de calorieën en voedingswaarde, omdat je gezond en snel wilt afvallen. Om je op weg te helpen met wat ideeën en prima opties volgen hieronder 5 gezonde ontbijtjes die snel klaar te maken zijn en je zullen helpen met afvallen. De producten zijn te verkrijgen in elke lokale supermarkt. 

#1. Koolhydraatarm brood met kipfilet

Koolhydraatarm brood is perfect voor afvallen en ook nog eens een gezonde volkoren variant. Meer vezels en eiwitten en maar liefst 63% minder koolhydraten als normaal brood. Met beleg als kipfilet krijg je genoeg eiwitten binnen, heb je weinig calorieën te pakken en ga je richting de 0 gram aan vet en koolhydraten. 

Voor dit ontbijt heb je maar 2 producten nodig. Tenzij je graag wat boter op je brood erbij wilt hebben. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een gezonde light variant met weinig calorieën.  

Product 1 - Koolhydraatarm Brood - 2 sneetjes
Product 2 - Kipfilet Beleg - 2 plakjes  
Totaal kcal: 193 calorieen  

Degene die nog niet bekend is met koolhydraatarm brood kan op onderstaande link klikken om het product en voedingswaarde etiket te zien:
https://www.ah.nl/producten/product/wi183027/ah-koolhydraat-verlaagd-volkoren-half

#2. Omelet gekruid

Een heerlijk omelet van 5 eieren naar eigen keuze gekruid. Eieren zijn gezond en eiwitrijk. Om het een ideaal ontbijtje voor afvallen te maken belanden er maar 2 dooiers (eigeel) in de omelet en worden de andere 3 dooiers gescheiden en verwijderd. Dit omdat al het vet van een ei in de dooier zit. Elke dooier bevat bijna 7 gram vet. 

Product 1 - Eieren (2 volle, 3 zonder dooier)
Product 2 - Kruiden naar eigen keuze 
Totaal kcal: 149 calorieen  

#3. Magere yoghurt met stukjes aardbei

Een lekkere, frisse en gezond ontbijt voor de zuivel liefhebber. Een kommetje met magere yoghurt en verse stukjes aardbeien. Zowel bij magere yoghurt als aardbeien ontbreekt het aan vet. Een gezond ontbijt dat laag is in calorieën, vol van smaak is en heel snel is klaargemaakt. Als je liever ander fruit hebt dan kun je de aardbeien gerust vervangen. 

Product 1 - Magere yoghurt - 400 ml
Product 2 - Aardbeien - 100 gram 
Totaal kcal: 180 calorieen   

#4. Rijstwafels met gerookte zalm en avocado

Een gezond en fris ontbijt. Met dit ontbijtje krijg je van alles een beetje binnen. Gezonde (complexe) koolhydraten van de rijstwafels, eiwitten van gerookte zalm en gezonde vetten vanuit avocado. Deze combinatie van producten zorgt voor een langdurig vol verzadigd gevoel in de maag. Ideaal voor als je wilt afvallen zonder last te hebben van hongergevoel.

Product 1 - Rijstwafels - 3 stuks
Product 2
 - Gerookte Zalm - 75 gram
Product 3 - Avocado medium - de helft 
Totaal kcal: 368 calorieen   

Dit waren de 4 snelle gezonde ontbijtjes om af te vallen. Wil je meer van dit soort blogberichten zien of video’s bekijken over gezonde voeding en fitness? Volg dan deze blog of abonneer via de link hieronder op ons YouTube kanaal. We komen elke week weer met nieuwe berichten en video’s.  

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer
Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer
108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer

Tags