4 Tips voor afvallen met hardlopen

afvallen door hardlopen, afvallen hardlopen, afvallen met hardlopen, hardlopen, Hardlopen afvallen -

4 Tips voor afvallen met hardlopen

Je kunt veel calorieën verbranden met hardlopen. Dit is ideaal voor als je snel wilt afvallen. Om hardlopen effectiever te gebruiken voor afvallen zijn er een aantal strategieën die je kunt toepassen om het meeste rendement eruit te halen. Op deze pagina deel ik 4 tips die je helpen om meer calorieën te verbranden, namelijk 1. Hardlopen vóór het ontbijt, 2. Zweetpak dragen, 3. Blessures voorkomen en 4. Gezond eten. Hieronder volgt extra toelichting.  

ochtend hardlopen

1. In de ochtend voor het ontbijt 

In de ochtend hardlopen op een lege maag voor het ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam gedwongen wordt om energie te halen uit je reserves, wat dus je vetopslag is. Deze strategie werkt prima voor als je tot een half uurtje doet hardlopen. Ga je voor een uurtje of zelfs langer dan is het verstandig om vooraf wel iets te eten, aangezien je zal merken dat het lichaam na een half uurtje moeite krijgt met de energie in stand houden als het op de reserves loopt. Een stuk fruit als banaan of appel zou een ideale en gezonde keuze zijn, omdat de snelle koolhydraten die erin zitten je per direct energie kunnen bieden.  

Blijf echter genoeg water drinken, ook al doe je hardlopen op een lege maag. Zo voorkom je verzwakking, hoofdpijn of zelfs flauwvallen. Het voordeel van in de ochtend hardlopen voor afvallen is dat je fris aan je dag begint, genoeg energie hebt en je hebt meteen een overwinning binnen. Als je het hardlopen zou laten voor na je werk of studie is de kans groot dat je geen energie of motivatie meer zou hebben. 

zweten tijdens hardlopen voor afvallen

2. Zweetpak dragen 

Het dragen van een speciale zweetpak tegen je blote huid onder je kleren zal ervoor zorgen dat je sneller en meer gaat zweten. Dat is gunstig voor als je wilt afvallen. Het kan zijn dat je er wat sceptisch over bent. Dat was ik ook, maar nadat ik het had uitgeprobeerd met een zweetpak onder mijn trainingspak wist ik dat het werkt. Binnen 10 minuten voelde ik de zweetdruppels op mijn huid naar beneden glijden en dat gebeurt mij normaal nooit in zo’n korte tijd. Dit is de zweetpak die ik heb uitgetest: Tunturi Zweetpak 

blessures voorkomen tijdens hardlopen

3. Kans op blessures verkleinen

Zorg voor goede schoenen waar je lekker op kan hardlopen en die je zachtjes laten landen op de harde grond. Dit om blessures te voorkomen aan je knieen, enkels en bekken. Daarnaast kun je het hardlopen ook geleidelijk aan opbouwen, zodat je het lichaam de ruimte en kans geeft om sterker te worden zonder blessures op te lopen. Begin eerst met wandelen in combinatie met wat korte stukjes hardlopen en bouw geleidelijk op. 

Veel mensen die aan het begin van hun afvallen-journey geblesseerd raken verliezen de motivatie en belanden met een zwaarder lichaamsgewicht dan toen ze waren gestart. Terwijl anderen die de beginfase wel blessurevrij doorkomen zich bevinden in een positieve spiraal waarbij het balletje is gaan rollen en de motivatie alleen maar sterker wordt. Geef jezelf de kans om een goede start te maken en de eerste resultaten te ervaren. 

gezond eten voor afvallen en hardlopen

4. Eet gezond en let op je calorieën

Je kan nog elke dag hardlopen, maar als het eten niet klopt zal het afvallen moeizaam gaan. Hardlopen in combinatie met gezonde voeding is echter zeer effectief. Veel mensen gaan de fout in wanneer ze bijvoorbeeld denken dat ze 500 calorieën hebben verbrand en dus ruimte over hebben voor iets ongezonds. Laat je harde werk niet voor niets zijn geweest en zorg ervoor dat je gezond eet + de hoeveelheid calorieën in de gaten houdt. 

 

Echter is het zeker niet de bedoeling dat je jezelf gaat uithongeren. Na het hardlopen is het erg belangrijk om weer op te laden, maar doe dat met gezonde voeding waarbij de calorieën jou helpen om dagelijks onder je caloriebehoefte uit te komen. Wees dus ook bewust van je dagelijkse caloriebehoefte. Dit kun je eenvoudig doen door een (gratis) fitness voeding app te gebruiken. 

Een combinatie van hardlopen en dagelijks onder je caloriebehoefte uitkomen leidt gegarandeerd naar succes in afvallen. Houd het simpel en pas deze tips toe om jezelf een goede en eerlijke kans te geven.

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer
Welke snack is het minst ongezond?
Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer

Tags