5 Activiteiten voor afvallen zonder sporten! 

afvallen, afvallen met zwemmen, afvallen zonder sporten, calorieen verbranden -

5 Activiteiten voor afvallen zonder sporten! 

Als je niet houdt van hardlopen, wandelen, fietsen of naar de sportschool gaan wordt het niet lastiger om af te vallen. Je zult gewoon wat creatiever moeten zijn en jezelf de juiste vraag stellen. Welke activiteiten verbranden veel calorieën zonder dat ze horen bij de standaard manieren van sporten?   

Ik heb 5 activiteiten met je te delen die wellicht goede opties voor je zijn of op z’n minst meer ideeën in je zullen opwekken. Afvallen zonder sporten is zeker mogelijk. Als je activiteiten ontdekt die je leuk vind om te doen en je daarmee ook nog eens behoorlijk wat calorieën kunt verbranden zal het erg makkelijk worden om af te vallen. 

1. Sauna

In de sauna zitten of liggen heeft helemaal niets met sporten te maken. Het is en oogt zelfs erg lui… toch verbrand je behoorlijk wat calorieën en gaat het zweten moeiteloos. Met een half uurtje sauna heb je op z’n minst 300 calorieën verbrand. Ideaal als je het ook nog eens leuk vind om in de sauna te zitten. Je verbrand letterlijk honderden calorieën met niets doen. 

2. Dansen

Een leuke activiteit die je ook nog eens helpt met afvallen. Met leuk muziek erbij zal het ook je gemoedstoestand een flinke boost geven. Als je graag wilt dansen, maar het niet goed kan dan kun je je aanmelden voor zowel offline als online danslessen. Ook kun je op YouTube zoeken naar begeleidende dans video’s en daar gebruik van maken. Hoeveel calorieën je exact verbrand met dansen ligt natuurlijk aan meerdere factoren, maar als we van het gemiddelde uitgaan zit je toch al op ruim 200 verbrande calorieën per half uurtje.

3. Tuinieren

Tuinieren is niet het eerste waar je aan zou denken als het om afvallen gaat, maar toch is het een activiteit die prima kan helpen met vet verbranden. Ook is het werken in de natuur een rustgevende bezigheid. Met een uurtje tuinieren kom je makkelijk aan 250 verbrande calorieën. Als je meer dan 80 kilo weegt zullen de verbrande calorieën zelfs een flink stuk hoger zitten.  

4. Vrij zwemmen

Ook zwemmen is voor velen een leuke activiteit, maar nog belangrijker… je kunt er veel calorieën mee verbranden. Met vrij zwemmen kun je als volwassenen rekenen op minimaal 220 verbrande calorieën per uur… weeg je 90 kilo of meer dan kun je zelfs uitgaan van minimaal 300 verbrande calorieën. Bij sportief zwemmen (dus baantjes zwemmen) ligt de hoeveelheid verbrande calorieën zelfs veel hoger, maar aangezien we het in dit artikel hebben over afvallen zonder sporten gaan we alleen uit van vrij zwemmen.  

5. Active spelcomputer

Tegenwoordig zijn er veel spellen verkrijgbaar die je dient te spelen door je lichaam flink in actie te laten komen. Zo is bijvoorbeeld de Wii Fit Challenge een geweldige manier om samen of alleen flink wat calorieën te verbranden terwijl je een spel aan het spelen bent. Hoeveel calorieën je verbrand ligt natuurlijk aan de spel/uitdaging die je kiest, maar ga er maar vanuit dat 200 verbrande calorieën per 30 minuten heel normaal is. Zo zie je maar dat afvallen op veel verschillende manieren kan.

Schrijver: Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer
Welke snack is het minst ongezond?
Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer
Waarom verlies ik geen gewicht meer?
Je verliest geen gewicht meer als je calorie inname gelijk staat aan of hoger is dan je dagelijkse caloriebehoefte. O...
Lees meer

Tags