5 tips voor extra vet verbranden met wandelen 

afvallen met wandelen, buikvet verbranden wandelen, vet verbranden wandelen, Wandelen afvallen, wandelen om af te vallen, wandelen vet verbranden -

5 tips voor extra vet verbranden met wandelen 

Het is mogelijk om meer vet te verbranden met wandelen per kilometer, per uur of zonder dat het meer moeite kost. Hieronder volgen 5 tips die je helpen om afvallen met wandelen nog efficiënter te maken. Het zijn eigenlijk meer strategieën dan tips, omdat je ze niet hoeft uit te testen. Deze strategieën hebben zich bewezen en werken altijd. De vraag is welke van de strategieën jij wilt gebruiken om nog sneller af te vallen?  

1. Helling of traplopen

Helling oplopen of traplopen is zwaarder, je beenspieren worden meer aan het werk gezet en het kost meer energie waardoor je ook meer calorieën per minuut zal gaan verbranden. Ideaal voor afvallen! Bij slecht weer of gebrek aan heuvels in je omgeving kun je een loopband gebruiken en daar de helling activeren. Voor traplopen is er ook een apparaat in de sportschool, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te gaan traplopen in een flink gebouw.  

2. Audiobook of podcast luisteren

Veel mensen geven toe dat ze veel langer gaan wandelen dan gepland zonder dat ze het doorhebben wanneer ze een interessante audiobook of podcast aan het beluisteren zijn. Maak hier gebruik van op de dagen dat je wat extra tijd hebt zodat je nog meer kunt afvallen met wandelen. Het wordt zelfs leuk om te wandelen, omdat je er een entertainment moment van maakt. 

3. Zweetpak dragen 

Een zweetpak creëert een soort sauna effect door middel van hitte waardoor je veel sneller en meer gaat zweten dan zonder het pak. Voor het beste resultaat draag je het zweetpak tegen je blote huid aan en daarbovenop je kleding. Dit is een prima strategie en hulpmiddel, want je verbrand meer vet voor dezelfde hoeveelheid kilometers.

4. Gewichtsvest dragen 

Een gewichtsvest zorgt net zoals met helling of traplopen dat je meer kracht gebruikt om vooruit te komen. Je gebruikt je spieren intensiever en gebruikt dus ook meer energie waardoor je meer calorieën gaat verbranden. Dit is wel af te raden voor wandelaars met zwakke knieën, omdat de extra kilo’s die je draagt meer kracht gaan eisen van je benen. 

5. Fitness tracker om statistieken te volgen

Het volgen van bijvoorbeeld de hoeveelheid stappen, verbrande calorieën of afstand door middel van een smartwatch of een app op de smartphone zorgt ervoor dat wandelaars meer motivatie krijgen. Vaak willen ze de cijfers verbeteren, persoonlijke records verbreken en raken ze meer betrokken bij hun journey naar succesvol afvallen. 

Deze strategie lijkt wandelen meer in een soort spel te veranderen waardoor afvallen makkelijker en leuker wordt. 


 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer
Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer

Tags