Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje

afslankshakes, afvallen met shakes, afvallen shakes -

Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje

Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit overwegen hebben een poging of zelfs meerdere pogingen gewaagd met gezond eten en het lijkt ze niet te lukken. 

Als je een goede kwaliteits afslank shake weet te vinden is er niets mis met het uitproberen ervan. In dit blogbericht ben ik onpartijdig en laat ik de keuze aan jou. Wel help ik je met het op rij zetten van de voor en nadelen, zodat je voor jezelf de beste keuze kan maken.  

Hieronder volgen 5 voordelen en 5 nadelen die er het meest uitspringen na het uitvoeren van een grondige research en het lezen van circa 300 legitieme klantenreviews. Overweeg ze en beslis of je interesse aanwezig is. Gezondheid

5 Voordelen:

#1. Afvallen met shakes is bewezen

Dat je kunt afvallen met shakes is inmiddels bekend. Veel mensen delen hun ervaringen openlijk en vertellen dat ze kilo’s zijn kwijtgeraakt dankzij het gebruik van afslank shakes.

Dat wil niet zeggen dat het beter werkt dan als je gewoon gezond zou gaan eten, want als we kijken naar hoeveel mensen vele kilo’s zijn kwijtgeraakt door gezond te eten dan is afvallen met shakes er in vergelijking niets bij. 

Afvallen met shakes werkt dus wel degelijk, maar je kunt pas weten of het echt iets voor je is als je alle voor en nadelen tegenover elkaar zet. De grootste reden waarom afvallen met shakes werkt is omdat de maaltijdvervangers weinig calorieën bevatten. 

#2. De shakes zijn eiwitrijk en bevatten vitaminen

De afslank shakes die kwalitatief goed zijn bevatten voldoende eiwitten en de nodige vitamines die je normaal uit eten zou halen. Ze hebben de ingrediënten zodanig samengesteld dat een maaltijdvervanger het andere woord voor afslankshakes is geworden.

Het voordeel van eiwitrijke voeding is dat je langer een vol gevoel in de maag kan behouden waardoor je minder last krijgt van hongergevoel en eiwitrijke voeding helpt met het opbouwen en herstellen van weefsel. Dus ook spierweefsel, wat ideaal is als je spierverlies wilt voorkomen of zelfs wat meer spiermassa wenst te krijgen. 

#3. Bespaart je voorbereidingstijd

Maaltijden voorbereiden kost altijd wat tijd. Een snelle maaltijd duurt vaak 10 minuten, maar met een uitgebreid gerecht kun je makkelijk een uur kwijt zijn. Een afslank shake is binnen 1 minuut klaar. 

Het is een paar schepjes poeder in een beker met water of melk roeren en je bent klaar om te drinken. Dit kan ideaal zijn als je overdag druk aan het werk bent en geen tijd hebt om een gezonde maaltijd klaar te maken.

Een afslank shake innemen in plaats van een ongezonde snack uit de automaat of lunchen in een fastfood restaurant is natuurlijk beter. Het is ook makkelijk mee te nemen en hoeft niet gekoeld bewaard te worden.

#4. Actie zonder te hoeven nadenken

Als je doet afvallen met gevarieerd eten dan ben je vaak aan het denken welke maaltijden of snacks je het beste kan klaarmaken en wat er wel of niet bij je dieet past. Met afslankshakes hoef je niet na te denken en volg je een voorspelbare strategie om je doel te bereiken. 

Elke portie van de afslank shake bevat dezelfde hoeveelheid calorieën, terwijl het bij gevarieerde maaltijden enorm schommelt. Ook is het bij normale maaltijden vaak nodig om alle cijfers bij te houden, zodat je weet op hoeveel calorieën je gaat eindigen. 

#5. Je bepaalt zelf welke maaltijden je vervangt 

Als je aan afslankshakes doet hoef je niet elke maaltijd te vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om maar 1 of 2 maaltijden te vervangen. Zo helpen de shakes je om de calorieën laag te houden, maar kun je ook dagelijks genieten van een maaltijd waarbij je kan eten. 

Je bepaalt zelf welke maaltijden je wilt vervangen. Zo is het misschien handig om overdag tijdens het werken de afslank shakes te gebruiken en met de avondmaaltijd te kiezen voor lekker warm eten.

afvallen met shakes

5 Nadelen:

#1. Kwaliteit verschilt per merk 

Veel beginners gaan ervan uit dat afslank shakes gelijkwaardig aan elkaar zijn en alleen het merk anders is, terwijl in werkelijkheid het verschil erg groot is. 

Zo zijn er veel merken die afslankshakes aanbieden waar te veel suiker in zit. Ze proberen de calorieën laag te houden door vet te minimaliseren, terwijl gezonde vetten beter voor je zijn dan suikers.

Er zijn echter ook merken die afslankshakes aanbieden die van goede kwaliteit zijn. Het is dus belangrijk om voedingswaarde etiketten te lezen als je afslankshakes wilt kopen, zodat je niet de verkeerde koopt. 

#2. Je gaat tastbaar eten/kauwen missen

Echt eten in plaats van een shake drinken is verre van hetzelfde. Gebruikers die dagelijks vooral afslankshakes aan het drinken waren geven aan dat ze echt eten snel begonnen te missen.

De geur, het kauwen, de smaak… maken van eten een prettige ervaring. Als je afslankshakes gaat gebruiken valt het mee als je maar één maaltijd doet vervangen door shakes. Bij vooral leven van shakes is dit iets om rekening mee te houden.  

#3. Te weinig gezonde vetten 

Bij het produceren van afslankshakes willen veel producenten vooral ervoor zorgen dat de calorieën laag blijven zodat het product in de categorie van afslankshakes thuis hoort, maar om dit voor elkaar te krijgen elimineren ze vetten zo veel als mogelijk.

Vetten zorgen namelijk voor meer calorieen, maar toch zijn gezonde vetten ook belangrijk en goed voor je. Gezonde vetten als avocado of visolie zijn vele malen beter dan de suikers in veel afslankshakes aanwezig zijn.

#4. Minder plezier in de journey

Hoe meer er op de afslankshakes wordt geleund, hoe minder plezier er wordt ervaren. In plaats van genieten van vers eten is het toch weer de shake met dezelfde smaak.

Vooral afslankshakes gebruiken kan goed uitpakken als je het voor maximaal 3 maanden wilt doen om snel kilo’s kwijt te raken, maar voor lange termijn is het voor de meeste mensen niet te doen. 

#5. Je raakt de smaak snel zat

Het maakt niet uit wat je eet of drinkt, als je het elke dag meerdere keren op een dag zou krijgen dan ga je de smaak zat raken. 

Je leest dit vaak terug in de reviews die gebruikers achterlaten en je kan dit van te voren al zien aankomen. Steeds weer de poeder met aardbei, vanille, chocolade of banaan smaak. Op een gegeven moment wilt het lichaam de shakes weigeren.

Om dit te voorkomen en toch gebruik te maken van afslankshakes is het aangeraden om maar 1 maaltijd te vervangen door afslankshakes en de rest van je voeding te halen uit gezond eten. Zo lukt het ook om de calorieën laag te houden en kun je het proces toch volhouden.  

Bekijk de video

Voor wie zou afvallen met shakes ideaal zijn?

Iedereen die wilt afvallen kan afslankshakes uitproberen, maar het lijkt vooral ideaal voor mensen die een drukke dagelijks leven hebben en/of voor mensen die moeite hebben met het klaarmaken van gezonde maaltijden. 

Weinig tijd

Veel mensen die hectische dagen beleven vanwege hun carrière vinden het lastig om hun eigen gezonde maaltijden voor te bereiden en kiezen dan vaak voor iets snels (wat vaak een ongezonde hap is) ook al willen ze graag afvallen. Een afslankshake is dan beter (geen voorbereidingstijd) dan kiezen voor een ongezonde snack of maaltijd. 

Nooit van het koken geweest

Mensen die eigenlijk nooit van het koken zijn geweest en het van te voren al simpel en eentonig hielden zullen minder moeite hebben met het regelmatig gebruiken van afslankshakes. Als je wel van koken en gevarieerd eten houd dan is de kans groot dat je eten gaat missen en de afslankshakes snel zat zult raken. 

Conclusie

Al met al kun je concluderen dat afvallen met shakes werkt, maar dat geldt ook voor afvallen met gezond eten. Het belangrijkste is dat je de calorieën laag kunt houden terwijl je toch genoeg voedingsstoffen en vitamines binnen krijgt.

Afslankshakes helpen daar dus bij en maken het proces makkelijker voor mensen die moeite hebben met gedisciplineerd eten. Met afslankshakes wordt de twijfel en vrijheid afgenomen, waardoor ze zich makkelijker kunnen focussen op het afvallen. 

 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer
Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer
108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer

Tags