Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen

avond snacks, avondsnack afvallen, avondsnack gezond, avondsnacks voor afvallen, gezonde snacks, snacks voor afvallen -

Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen

Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn goede opties als je aan het afvallen bent? Snacks als chips, koek en kroketten zullen niet helpen, maar juist bijdrage aan meer overgewicht en minder gezondheid. 

Voor avondsnacks die helpen met afvallen zul je vooral moeten zoeken tussen groente en magere zuivelproducten. Ook zijn er een aantal gezonde snacks te vinden die laag zijn in calorieën bij vlees en visproducten.

Om je daarbij te helpen volgen hieronder 10 ideale avondsnacks die je helpen met afvallen. Het zijn gezonde snacks met een laag caloriegehalte. Hier kun je best grote porties van nemen zonder dat de calorieën meteen omhoog schieten. 

avondsnack 1 afvallen

#1. Aziatische dimsum (per 100 gram)
Calorieen: 144
Vetten: 2.9 gram
Koolhydraten: 19 gram
Eiwitten: 9.7 gram

De Aziatische dimsum is een ideale snack voor op de avonden dat je trek hebt in een opgewarmde diepvriessnack. Het is een prima snack om ongezonde snacks zoals bitterballen, kroketten of frikandellen te vervangen. 

avondsnack 2 afvallen

#2. Hipro Protein Skyr Stijl Bosbes (per 100 gram)
Calorieen: 53
Vetten: 0.1 gram
Koolhydraten: 3.6 gram
Eiwitten: 9.3 gram

Magere zuivelproducten kunnen ook ideale avond snacks zijn voor afvallen. Ze bevatten weinig calorieën en zijn zoet en luchtig. Het hoeft niet persé dit merk te zijn. Als je op zoek gaat naar magere kwark of magere yoghurt zul je veel goede opties vinden. 

avondsnack 3 afvallen

#3. Snoepgroente komkommer (per 100 gram)
Calorieen: 13
Vetten: 0.4 gram
Koolhydraten: 1.3 gram
Eiwitten: 0.7 gram

Snoepgroente kun je bovenaan het lijstje zetten van beste avondsnacks voor afvallen. Gezond, extreem laag in calorieën en erg goed voor je gezondheid. De snoepkomkommertjes bevatten slechts 13 calorieën per 100 gram. Lager dan dit zul je ze niet snel vinden. 

avondsnack 4 afvallen

#4. Geschrapte worteltjes (per 100 gram)
Calorieen: 33
Vetten: 0.3 gram
Koolhydraten: 5.5 gram
Eiwitten: 0.6 gram

De geschrapte worteltjes zijn ook van de categorie snoepgroente. Als je op zoek bent naar een zoete snack, die ook nog eens gezond is en helpt met afvallen dan zijn worteltjes perfect. Met maar 33 calorieën per 100 gram kan je gerust een grote portie eten. 

avondsnack 5 afvallen

#5. Sardines in blik (per 100 gram)
Calorieen: 126
Vetten: 6.5 gram
Koolhydraten: 0.5 gram
Eiwitten: 17 gram

Als je meer zin hebt in iets van vlees, kip of vis dan zijn sardines in blik een prima keuze. Ook is het een kant en klare snack die niet gekoeld of opgewarmd hoeft te worden. Makkelijk, vullend, lekker en gezond. 

avondsnack 6 afvallen

#6. Vegan mini mix (per 100 gram)
Calorieen: 184
Vetten: 6.7 gram
Koolhydraten: 13 gram
Eiwitten: 16 gram

De vegetarische diepvriessnacks zijn perfecte vervangers voor de minder gezonde diepvriessnacks. Dit is een typische snack voor een avond in het weekend of tijdens een avondje tv kijken met geliefden. Niet veel calorieën voor 100 gram, maar ga je voor 300 of meer gram dan zullen de calorieën wel flink beginnen op te lopen. 

avondsnack 7 afvallen

#7. Snoepgroente paprikamix (per 100 gram)
Calorieen: 24
Vetten: 0.1 gram
Koolhydraten: 3.8 gram
Eiwitten: 0.8 gram

De paprikamix bij snoepgroente is lekker zoet van smaak en bevat slechts 24 calorieën per 100 gram. Dit is een snack waar je van kan blijven eten zonder je zorgen te maken om overgewicht. Ideaal voor afvallen! 

avondsnack 8 afvallen

#8. Tonijn met smaakje (per 100 gram)
Calorieen: 140
Vetten: 6.3 gram
Koolhydraten: 3 gram
Eiwitten: 19 gr am

Tonijn in blik is altijd goed en gezond, maar zo is ook dit tonijn zakje waar een lekkere dressing aan is toegevoegd. Je kan het zo eten, maar het is ook lekker als topping op een cracker. Met deze avondsnack kom je uit op 140 calorieen per 100 gram. Het zakje is 85 gram, dus je zult qua calorieën zelfs lager uitkomen.  

avondsnack 9 afvallen

#9. Verse Aardbeien (per 100 gram)
Calorieen: 25
Vetten: 0 gram
Koolhydraten: 5.1 gram
Eiwitten: 0.7 gram

Wist je dat aardbeien maar 25 calorieën per 100 gram bevatten? Dat is best vreemd voor zo’n lekkere zoete snack, maar toch is het zo. Aardbeien behoren tot de top van fruit met het laagste suikergehalte. Als je in de avond iets zoet wilt snacken dan is dit een prima keuze. 

avondsnack 10 afvallen

#10. Snoepgroente tomaatjes (per 100 gram)
Calorieen: 31
Vetten: 0.8 gram
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 0.9 gram

Voor degene die tomaten lusten zijn de snoeptomaatjes ideaal als snack. Gezond, laag in calorieën en ze kosten je geen voorbereidingstijd. Dit geldt voor alle snoepgroente. Als je daarvan leert te snacken wordt afvallen erg makkelijk. 

Het vinden van ideale avondsnacks

Naast deze 10 avondsnacks zijn er nog heel veel snacks prima geschikt voor afvallen. Het is helemaal niet moeilijk om geschikte snacks te vinden als je bereid bent om een (eenmalig) onderzoekje te doen. Je zoekt snacks die laag zijn in calorieën en het liefst ook laag in suiker.

Een website waarop je fijn onderzoek kan doen is de website van de supermarkt waar jij je boodschappen doet. Zo zul je de producten die je uitkiest en noteert gegarandeerd in de winkel vinden. Je kan de producten meteen halen wanneer je weer boodschappen gaat doen.

Welke avondsnacks kun je het best vermijden als je wilt afvallen?

Snacks die je in de avond beter niet kunt eten zijn tussendoortjes als koek, chips, snoep en ongezonde diepvries (frituur) snacks. Zulke snacks bevatten veel calorieën, veel suiker en veel ongezonde vetten. 

Ook is het verstandig om op te passen met alcoholistische dranken. Alcohol is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar elke milliliter alcohol zorgt ook nog eens voor 7 calorieën. Regelmatig drinken kan al heel snel leiden naar buikvet. 

Een extra nadeel van alcohol en ongezonde snacks naast dat het slecht voor je gezondheid is en veel calorieën bevat… is dat het zorgt voor nog meer trek. Na het consumeren van zulke producten zul je merken dat je meer trek krijgt in vettig eten en de kans groot is dat je jezelf helemaal laat gaan.

Mentaal zorgt dat voor een flinke dreun. De motivatie wordt minder als je weet dat je steeds verder van je doel afdwaalt. De beste manier om jezelf hiervan te beschermen is door het niet in huis te brengen, dus simpelweg niet te kopen tijdens het boodschappen doen.

Als je het niet thuis hebt liggen hoef je de strijd met jezelf ook niet te voeren. Op moment dat je iets wilt eten of snacken is er alleen de keuze uit hetgeen dat je thuis hebt liggen. Dit klinkt misschien te simpel, maar het werkt ontzettend goed.

Bij de meeste mensen die falen in gedisciplineerd blijven is het kijken naar de producten zonder het te pakken waar het mis gaat. Als je het thuis hebt liggen gaat je brein naar redenen zoeken waarom je deze ene keer jezelf mag laten gaan.  

De minst ongezonde snack tussen de ongezonde snacks

Het is verstandig om je vooral te focussen op de gezonde snacks als je wilt afvallen of al slank bent en die shape wilt houden, maar als je dan één keer in de week wat ongezonds wilt hebben dan is dat te begrijpen en geen ramp als je die behoefte wilt stillen.

Het mooie aan tegenwoordig is dat de assortimenten in de supermarkten zodanig zijn verbreed dat je zelfs bij de ongezonde snacks producten kan vinden die niet eens zo ongezond zijn. Steeds meer merken doen hun best om een gezonde variant te creëren van een product dat eigenlijk bekend staat als ongezond product.

Dus zelfs al kies je ervoor om een keer in de week wat vettiger te snacken dan kan je zelfs dat moment laten meevallen en geen schade op te lopen door te kiezen voor de minst ongezonde snack bij de ongezonde snacks. Bekijk de video hieronder om te zien welke producten dat zijn.

Als je het snacken onder controle weet te houden dan wordt afvallen een flink stuk makkelijker en zal het sneller gaan dan je verwacht, omdat snacken hetgeen is waar het bij de meeste mensen fout gaat. 

Hou het gezond snacken voor 1 maand (elke dag) vol en je zult versteld staan van de positieve verandering. Ook zul je na de 4 weken niet eens meer willen stoppen, omdat je in de juiste flow zult zitten en de resultaten (gewichtsverlies) voor veel motivatie zullen zorgen. 

Motivatie is vooral aan het begin wat moeilijker aan te wakkeren, maar zodra je de eerste resultaten hebt behaald wordt het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Hou vol en zorg dat je de eerste resultaten behaald, want daarna wordt het proces makkelijker.
 
Blader door onze blog voor afvallen om meer te ontdekken over gezond eten en tips te krijgen die je kunnen helpen om af te vallen in korte tijd. Ook kun je hieronder abonneren op ons YouTube kanaal om video’s te kunnen zien over afvallen, spieropbouw en gezonde voeding. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Voedingsstoffen en hun functies!
Voeding speelt een cruciale rol in fitness. De grootste reden dat sporters die regelmatig sporten niet de gewenste re...
Lees meer
Trek in zoetigheid verminderen met deze 6 tips! Maak afvallen makkelijk met simpele tricks.
De behoefte aan zoetigheid veranderd voor veel mensen in een probleem. Ze hebben veel moeite met zelfbeheersing en in...
Lees meer
Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!
Dat populaire fastfood maaltijden bijna altijd ongezond zijn is een bekend verhaal, maar veel van deze bevatten ook n...
Lees meer

Tags