Heb je tips voor afvallen zonder spierverlies?

afvallen, afvallen en spieropbouw, afvallen zonder spierverlies -

Heb je tips voor afvallen zonder spierverlies?

Afvallen zonder spierverlies werkt toch anders dan het normaal afvallen zoals we dat kennen. Bij het afvallen zonder spierverlies is het niet alleen caloriearm eten, maar telt het ook enorm mee welke voedingsstoffen er het meeste worden gebruikt. Afvallen zonder spierverlies vraagt wel meer werk dan afvallen om te vermageren, maar het resultaat is wel indrukwekkender. Hoewel elk lichaam anders is zijn de 6 tips voor afvallen zonder spierverlies die hieronder volgen voor iedereen behulpzaam en belangrijk.   

1. Verhoog eiwitten en verlaag koolhydraten + vetten 

Eiwitten is de voedingsstof waarmee je lichaam spiermassa onderhoud, herstelt en laat groeien. Om je spiermassa te onderhouden of zelfs groei te veroorzaken terwijl je aan het afvallen bent heeft je lichaam minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig. 

Koolhydraten die voor energie zorgen kunnen verlaagd worden. Ook kun je er bewust voor kiezen om het grootste gedeelte van de koolhydraten die je eet in te nemen bij het ontbijt en/of voor+na je krachttraining zodat die energie ook nuttig wordt gebruikt. Voordat je gaat slapen is het bijvoorbeeld onnodig om veel koolhydraten te eten aangezien je die energie niet gaat verbruiken en voorkom je dat koolhydraten zich gaan transformeren in vet.

Vet inname verlagen is ook verstandig, aangezien het de voedingsstof is die voor de meeste calorieën zorgt. Eiwitten en koolhydraten bezorgen je voor elke gram 4 calorieën, terwijl 1 gram vet maar liefst 9 calorieën is. Vooral uit eten gaan zorgt voor meer vetten eten, dus eet meer thuis en gezond om dit proces in succes te veranderen.

2. Minimaal 3 keer in de week krachttraining 

Afvallen zonder spierverlies wordt moeilijk tot vrijwel onmogelijk als je niet aan krachttraining doet. Blijf hard trainen en houdt een minimum aan van 3 workouts per week aan. Zo blijf je niet alleen je spiermassa onderhouden, maar tijdens je trainingen verbrand je ook nog eens veel calorieën wat jou dus helpt met sneller vet verliezen.  

afvallen zonder spierverlies

3. Gebruik BCAA supplement 

Dit is een supplement dat een samenstelling vormt van belangrijke aminozuren voor spierherstel en opbouw. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Ze zorgen ervoor dat de eiwitten die je hebt gegeten nog sneller door je lichaam worden opgenomen. Ook wordt je opname hier beter van, waardoor er minder eiwitten verspild worden. Tijdens afvallen gebeurt het vaak dat calorieën worden weggebrand voordat het lichaam de voedingsstoffen optimaal heeft kunnen opnemen. Met de BCAA verklein je dus de kans op eiwitten die verloren gaan voordat het lichaam daarvan heeft kunnen profiteren. 

  

4. Kies bewust voor meer bewegen in je dagelijks leven 

Afvallen gaat sneller als je wat zelf initiatief neemt. Als je de keuze bijvoorbeeld hebt tussen de lift of de trap, kies voor de trap. Als je boodschappen gaat doen in de buurt, kies dan voor lopen of fietsen in plaats van de auto. Pak elke kans in je dagelijkse leven om meer te bewegen tijdens de handelingen die je toch zou verrichten. Extra bewegen houd je spieren actief+sterk en je verbrand meer calorieën waardoor je dus sneller van je vet af komt. 

5. Kies eerder voor cardio dan veels te weinig eten 

Sommige mensen gaan extreem weinig eten in de hoop om snel af te vallen. Dit is niet alleen ongezond voor je lichaam en welzijn, maar bij afvallen zonder spierverlies werkt dit averechts. Met veels te weinig eten verzeker je jezelf op het verlies van spiermassa. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen en vitamines nodig om je spiermassa te behouden terwijl het vet wegbrand. Als je het proces van afvallen wilt versnellen is het verstandiger om dagelijks cardio te gaan doen in plaats van te weinig eten.   

6. Laat elke maand je spier en vetpercentage meten 

Elk lichaam is anders. Zo zijn er strategieën die voor de één wonderen kunnen verrichten en perfect werken, terwijl het bij de ander niets oplevert. Door elke maand je spier en vetpercentage te laten meten kun je zien of het de juiste kant op gaat en de gewenste resultaten behaald zullen worden met deze aanpak. Als dat niet het geval is kun je op tijd ingrijpen en van aanpak veranderen.


 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer
Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer

Tags