Koolhydraatarme gerechten om snel te vermageren

koolhydraatarm, koolhydraatarm eten, koolhydraatarme gerechten, laag in koolhydraten -

Koolhydraatarme gerechten om snel te vermageren

Het kan als beginner best zoeken zijn naar welke producten koolhydraatarm zijn en welke koolhydraatarme gerechten tot de mogelijkheden behoren. In dit bericht worden 5 voorbeelden gedeeld van koolhydraatarme gerechten. Deze gerechten zijn overigens alle 5 perfect geschikt voor snel afvallen. Na het lezen van dit bericht zul je merken dat koolhydraatarm eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. 

#1. Vlees, vis of kip met groenten 

#1 koolhydraatarme gerechten

Bij vlees, vis of kip kun je ervan uitgaan dat de koolhydraten richting 0% gaan. De enige soorten vlees, vis of kip die wel veel koolhydraten bevatten zijn de gepaneerde producten, omdat het paneerlaagje de koolhydraten bezit. Dat geldt trouwens ook voor groenten. Bijna alle groenten en dan al helemaal de groene groenten als bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli, spinazie of paprika bevatten extreem weinig koolhydraten. Met een stuk gekruide vlees, vis of kip in combinatie met groenten maak je elke keer weer gezonde koolhydraatarme gerechten.   

Meestal zie je bij zulke gerechten ook wat rijst, aardappelen of pasta in het bord liggen. Dat is precies hetgeen wat je eruit moet laten als je koolhydraatarm wilt eten. Producten die vaak in gerechten worden gebruikt waar veel koolhydraten in zitten zijn rijst, pasta, noedels, aardappelen, couscous, bulgur, ontbijtgranen, brood, fruit en suiker. 

#2. Omelette of gekookte eieren 

#2 koolhydraatarme gerechten
Eieren zijn eiwitrijk, maar bevatten slechts 1.5 gram koolhydraten per 100 gram. Koolhydraatarm eten wordt dus makkelijk als je van eieren houdt. Ook groenten zijn laag in koolhydraten. Als je dus wat spinazie, olijven of paprika wilt toevoegen aan je omelette dan kan het absoluut geen kwaad. Gekookte eieren of een omelette zijn op zichzelf al prima als een koolhydraatarm gerecht, maar je kunt eieren ook toevoegen aan één van de andere gerechten voor extra smaak en variatie, want je blijft zo toch koolhydraatarm eten. 

#3. Salade zonder pasta, noedels of rijst 

#3 koolhydraatarme gerechten

Er zijn maaltijd salades met bijvoorbeeld pasta, rijst of noedels… en dat zijn producten waar veel koolhydraten in zitten, maar ga je voor salades waar alleen groenten in zit dan behoort het tot één van de beste koolhydraatarme gerechten. Je kunt overigens gerust stukjes rundvlees, kip of vis aan je salade toevoegen aangezien er nauwelijks tot geen koolhydraten in deze producten zitten. 

#4. Groentesoepen 

#4 koolhydraatarme gerechten

De meeste soepen zijn erg laag in koolhydraten. Denk aan bijvoorbeeld groente, tomaten, champignons, vis of kippensoep. Bekijk wel het etiket van de producten die je koopt als je de soep niet zelf maakt, want het kan per merk verschillen. Als er een merk is die bijvoorbeeld veel deeg, croutons, suiker of vermicelli aan de soep toevoegt dan kan dat de koolhydraten verhogen. Als jij graag 1 of 2 sneetjes brood bij je soep eet kies dan voor koolhydraatarm brood. Tegenwoordig kun je die in elke supermarkt vinden bij de broodafdeling. Zo niet, des te beter het is voor koolhydraatarm eten. 

#5. Barbeque met vlees en groenten  

#5 koolhydraatarme gerechten

Zoals je eerder in dit bericht hebt kunnen lezen zijn vlees, vis of kip en groenten erg laag in koolhydraten. Als je graag aan barbecueën doet dan is dit een ideale manier van koolhydraatarm eten. Dit eten lijkt veel op de eerste maaltijd, alleen is de manier van klaarmaken en smaak compleet anders. Je kunt veel kanten op met een lekker stuk vlees, vis of kip en verse groenten.  

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer
Welke snack is het minst ongezond?
Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer
Waarom verlies ik geen gewicht meer?
Je verliest geen gewicht meer als je calorie inname gelijk staat aan of hoger is dan je dagelijkse caloriebehoefte. O...
Lees meer

Tags