Hoe kan je afvallen zonder hongergevoel?

afvallen tips, afvallen zonder honger, afvallen zonder hongergevoel, vermageren zonder honger -

Hoe kan je afvallen zonder hongergevoel?

Afvallen met constante hongergevoel werkt niet en het is ook niet de manier waarop je zou willen afvallen. Het is ook te voorkomen als je hetgeen vind dat voor jouw lichaam werkt. Hieronder volgen 7 tips die zich hebben bewezen voor afvallen zonder hongergevoel.  

1. Vezelrijke voeding

Vezels zorgen niet alleen voor een goede spijsvertering, maar bezorgen de maag ook een verzadigd gevoel. Door vezels houdt het voedsel in de maag meer vocht vast en dit zorgt natuurlijk voor een betere ontlasting, maar ook blijft de maag hierdoor beter gevuld. Voeding waar veel vezels in zitten zijn bijvoorbeeld groente, noten en volkoren producten. 

2. Veel water drinken

Water drinken kan het hongergevoel verminderen door de maag op te vullen. Zeker in combinatie met vezelrijk eten, want dan gaat het water ook als vocht in de voeding zitten en krijgt de voeding in je maag meer omvang. Ook helpt het om een glas water vóór de maaltijd op te drinken. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen minder eten die water of koffie kort vóór hun maaltijd hebben gehad, omdat ze sneller vol raken. 

3. Koolhydraatarm eten

Op het moment dat je veel koolhydraten eet krijgt je bloedsuikerspiegel een hoge piek en stijgt de insuline in je lichaam. Hierdoor krijg je snel weer honger. Hoewel dit gunstig kan werken als je snel wilt aankomen met spiermassa opbouwen… werkt het voor afvallen averechts. Om hongergevoel te voorkomen en juist een comfortabel verzadigd gevoel te hebben is het beter om je calorieën vooral te halen uit gezonde vetten en eiwitten. 

4. Minder alcohol drinken

Dit is vooral voor degene die dagelijks wel een glaasje lusten. Alcohol brengt niet alleen nutteloze calorieën met zich mee, maar het versterkt ook nog eens de behoefte aan een vettige hap. Daarbovenop komt nog eens dat je in die gemoedstoestand maling krijgt aan je dieet en de schade zo alleen maar nog groter zal maken. 

5. Dagelijks sporten 

Je kunt er ook voor kiezen om gewoon goed en voldoende te eten als je bereid bent om dagelijks te sporten. Zo voorkom je hongergevoel en compenseer je het door genoeg calorieën te verbranden tijdens het trainen waardoor je alsnog dagelijks onder je caloriebehoefte komt. Ik ben hier een grote voorstander van en gebruik deze methode zelf ook. Dit is goed te doen als je houdt van dagelijks sporten.

6. Nul procent calorieen sauzen

Vaak heb je met caloriearme maaltijden het gevoel dat je iets mist zoals bijvoorbeeld saus of zoetigheid en dat zonder dit soort extraatjes je het eten snel zat begint te raken. 

Persoonlijk heeft dit mij enorm geholpen met het droogtrainen naar een vetpercentage van onder de 8% lichaamsvet. Ik gebruikte 0% sauzen als knoflook, sweetchili of barbecuesaus op de kip of vlees en 0% stroop op de zelfgemaakte eiwit pannenkoeken en hierdoor hield ik het makkelijk vol om caloriearm te eten en snel van het vet af te komen.

7. Eindresultaat visualiseren 

Meerdere malen per dag visualiseren hoe het zou zijn als jouw doel is bereikt en wat er allemaal in positieve zin voor je gaat veranderen kan je ook van het hongergevoel afhelpen… helemaal als je dolgraag je doel wilt bereiken. Je vraagt jezelf dan helemaal niet af waarom je al deze moeite doet, want je weet precies waarom je dit doet en dat het de moeite waard zal zijn.  

Als je eenmaal bent afgevallen zal de hongergevoel zeker niet meer zo sterk zijn, omdat je lichaam went aan minder eten en ook heb je minder calorieën nodig om je lichaam van energie te voorzien aangezien je veel lichter bent.

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer
Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer
Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer

Tags