Hoe kun je stofwisseling versnellen?

metabolisme versnellen, stofwisseling versnellen -

Hoe kun je stofwisseling versnellen?

Als beginneling kan het verwarrend zijn wanneer je stofwisseling versnellen intypt en je krijgt dan metabolisme versnellen te zien. Stofwisseling en metabolisme betekenen hetzelfde. 

Wat is stofwisseling/metabolisme?

Metabolsime, ook wel stofwisseling genoemd staat voor de snelheid waarop je lichaam voeding afbreekt en verwerkt. Je stofwisseling speelt een belangrijke rol als het gaat om je lichaamsgewicht. Bij een snelle stofwisseling verbrand je sneller calorieën en verlies je dus makkelijker gewicht. Hoe snel je stofwisseling is hangt vaak af van verschillende factoren. De belangrijkste factoren die invloed hebben op de snelheid van je stofwisseling zijn leeftijd, geslacht, lengte en erfelijk overdracht. De meeste mensen die merken een vertraging van stofwisseling naarmate ze ouder worden.

Hoe kun je stofwisseling versnellen?

Gelukkig zijn er wel degelijk dingen die je kunt doen om je metabolisme/stofwisseling te versnellen. Hieronder volgen 4 manieren waarmee je de stofwisseling kunt versnellen.

1 Spiermassa opbouwen
Spieren verbruiken veel energie. Door spiermassa op te bouwen met krachttraining zal je lichaam zelfs in ruststand, dus buiten je trainingen om veel energie verbruiken. Je lichaam is constant bezig om je spieren te voeden, herstellen, onderhouden en opbouwen. 

stofwisseling versnellen

2 Eet vaker en in kleinere porties
De meeste mensen zijn 3 maaltijden per dag gewend, maar dat is eigenlijk te weinig om een snelle stofwisseling te activeren. Je hoeft niet persé meer calorieën te eten, maar eet vaker op een dag. Maak maaltijden van kleinere porties die je om de 2 uurtjes kunt eten. Je stofwisseling is na elke maaltijd weer aan het werk en de tijd dat ¨het motortje¨ stilstaat wordt steeds korter. Dit zorgt voor een sneller stofwisseling.  

3 Meer water drinken
Als je lichaam niet goed is gehydrateerd vertraagt de stofwisseling. Door genoeg water te drinken help je de stofwisseling vooruit.

4 In de ochtend sporten
Sporten in de vroege uren zorgt ervoor dat jouw stofwisseling aan het begin van de dag al sterk is geactiveerd. Je begint de dag dus al met een stofwisseling op hoge tempo. Ook zul je merken dat je eetlust verbeterd en wordt het dus makkelijker om vaker kleinere porties te gaan eten gedurende de dag en win je daar dus dubbel mee.

Schrijver: Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer
Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer
108 Koolhydraatarme Producten Voor Afvallen!
Koolhydraatarme producten vind je vooral als je zoekt bij groente, noten, zuivel en mager vlees, vis of kip. Koolhydr...
Lees meer

Tags