Hoe verbrand je 1500 kcal?

1500 calorieën, calorieën verbranden, Hoe verbrand je 1500 kcal, Hoeveel kilo is 1500 calorieën, hoeveel val je af met 1500 calorieen per dag -

Hoe verbrand je 1500 kcal?

Je verbrand 1500 kcal/calorieën per dag door deel te nemen aan activiteiten waarmee je veel calorieën kunt verbranden. Vormen van sport die je kunnen helpen om 1500 kcal per dag te verbranden zijn bijvoorbeeld hardlopen, zwemmen of gebruik maken van de roeitrainer. 

Je kan ook 1500 calorieën verbranden door een gedeelte via het sporten te verbranden en de ander gedeelte via activiteiten als bijvoorbeeld schoonmaken, in de sauna zitten, tuinieren of dansen. Hieronder volgt een lijstje met manieren van bewegen met daarbij hoeveel calorieën je per uur kunt verbranden. 

Let er wel op dat de cijfers op basis zijn van 80 kilo lichaamsgewicht. Als je lichter bent zullen de verbrande calorieën wat lager zijn en als je zwaarder bent dan verbrand je wat meer als dat er staat, omdat hoe zwaarder je bent… hoe meer energie het kost om in beweging te komen. 

Gemiddeld met een lichaamsgewicht van 80 kg:

#1. Hardlopen - 800 kcal per uur 
#2. Roeitrainer - 640 kcal per uur 
#3. Crosstrainer - 610 kcal per uur 
#4. Fietsen - 560 kcal per uur 
#5. Sauna - 520 kcal per uur 
#6. Zwemmen - 520 kcal per uur 
#7. Krachttraining - 480 kcal per uur 
#8. Dansen - 400 kcal per uur 
#9. Wandelen - 320 kcal per uur 
#10. Tuinieren - 250 kcal per uur  

Zoals je hebt kunnen zien zijn er meerdere manieren om behoorlijk wat calorieën te verbranden en als je een lichaamsgewicht van 100 kilo zou hebben dan kun je bij elk getal 25% extra rekenen. Hardlopen zou dan in plaats van 800 calorieën ➡️ 1000 verbrande calorieën per uur worden.  

Toch besef je na het bekijken van het lijstje dat 1500 calorieën per dag verbranden best extreem is. Als je er toch graag voor wilt gaan is het mogelijk. Zo kun je naast sporten ook calorieën verbranden tijdens simpele dagelijkse bezigheden als bijvoorbeeld stofzuigen, afwassen of intieme lichaamscontact met je partner. 

Wel is het af te raden om 1500 calorieën per dag te gaan verbranden als je dagelijkse calorie-inname hierdoor onder de 1000 komt. Je lichaam heeft namelijk een minimum aan voedingsstoffen, energie en vitamines nodig om gezond te kunnen functioneren. 

Hoeveel calorieën moet je minimaal eten?

Om een gepersonaliseerde minimum vast te stellen is het belangrijk om te weten wat iemands lengte, gewicht, geslacht, leeftijd en activiteit level is. Om een algemene minimum aan te geven kun je uitgaan van 1500 calorieën die je minimaal zou moeten eten om gezond te kunnen functioneren en voldoende belangrijke voedingsstoffen te hebben ontvangen.  

Als je dagelijkse caloriebehoefte 3500 calorieën zou zijn, dan kun je ervoor kiezen om 1500 calorieën per dag te verbranden en hou je nog 2000 calorieën over om gezond te functioneren. Op deze manier zou snel afvallen goed te doen zijn.

Als je dagelijkse caloriebehoefte 2000 calorieën zou zijn, dan kun je er beter niet voor kiezen om 1500 calorieën per dag te gaan verbranden omdat je er maar 500 zou overhouden en dat is te weinig om gezond te functioneren. Als je in deze situatie zou gaan afvallen dan zou het verstandig zijn om de tempo te verlagen en bijvoorbeeld 500 calorieën per dag te verbranden om zo een halve kilo per week af te vallen.

Welke middelen helpen extra kcal te verbranden?

Apparaat in huis nemen

Een cardio apparaat als bijvoorbeeld loopband, crosstrainer, roeitrainer of spinningfiets in huis nemen is ideaal voor als je 1500 calorieën per dag zou willen verbranden. Eén keer per dag naar de sportschool gaan kost al behoorlijk wat tijd aangezien je ook nog voorbereidingstijd en reistijd moet meerekenen. Laat staan als je 2 keer per dag zou willen sporten. 

Als je een apparaat thuis hebt staan is dat zoveel makkelijker. Je kunt in de ochtend voordat je aan de dag begint meteen wat calorieën verbranden en ook nog een keer in de avond vóór het douchen als je dat zou willen. Ook heb je het luxe dat je tv kan kijken of een gesprek aan kan gaan terwijl je bezig bent.  

Fatburner 

Hoewel veel calorieën verbranden een kwestie van goed eten en dagelijks sporten is, kunnen supplementen toch een kleine bijdrage leveren aan het proces. Zo kan een fatburner tijdens het sporten ervoor zorgen dat je meer calorieën per minuut gaat verbranden.  

De samenstelling van stoffen in een fatburner kunnen zorgen voor een snellere stofwisseling, meer energie en meer vochtverlies. Het is alleen wel beter om de fatburner niet in de avonduren te gebruiken, omdat het je slaap kan verstoren vanwege de hoge cafeïnegehalte. Voor een betrouwbare fatburner met veel goede reviews kun je hier op klikken.

Wat kun je met je familie of vrienden doen om meer calorieën te verbranden?

Sporten is niet de enige manier om een grote hoeveelheid calorieën te verbranden. Als je je doel serieus neemt en flink wilt afvallen kun je ook de plezierige momenten met je vrienden of familie veranderen in plezierige momenten met veel beweging. 

Het is gezond voor iedereen en je merkt niet eens dat je bezig bent met extra calorieën verbranden, omdat het één en al entertainment is. Hieronder deel ik 5 manieren met je waarmee je én een leuke tijd met je geliefden kan hebben én meer calorieën kunt verbranden. 

#1. Bowlen

Tijdens het bowlen beleef je niet alleen plezier, maar ben je lichamelijk behoorlijk actief. Ook vinden de meeste een middagje of avondje bowlen gezellig en is het dus makkelijk om vrienden of familie mee te krijgen. 

#2. Zwemmen

Zwemmen hoeft geen sport-zwemmen te zijn waarbij je constant baantjes aan het zwemmen bent, want ook met vrij zwemmen kun je behoorlijk wat calorieën verbranden. Zo kun je gewoon lol hebben met vrienden en familie en makkelijk meer dan 250 calorieën per uur verbranden. 

#3. Fysieke Games

Actieve spelcomputers als bijvoorbeeld de Wii Fit Challenge kunnen niet alleen voor veel lachen zorgen, maar ook voor veel verbrande calorieën. De spelletjes en uitdagingen houden het leuk waardoor je vergeet hoeveel inspanning je aan het leveren bent. Als je kinderen of vrienden hebt die van gamen houden, dan kan dit voor een leuke productieve tijd zorgen. 

#4. Balspellen 

Er zijn zoveel balspellen dat er vast iets tussen zit wat je leuk vind om samen te doen. Denk aan bijvoorbeeld handbal, voetbal, trefbal, volleybal, waterpolo, tennis of gewoon een simpele balletje overgooien.  

Als je kinderen hebt kun je ze een leuke tijd bieden en tegelijkertijd stimuleren om liefde voor het sporten te kweken. Als je geen kinderen hebt kun je vrienden, familie of zelfs collega’s bij elkaar halen om er iets leuks van te maken. Veel mensen doen bij slecht weer een sporthal huren voor 2 a 3 uurtjes. Het is betaalbaar, het biedt de juiste hoeveelheid ruimte en het is gezellig. 

#5. Dierentuin 

Als je van dieren houdt dan is de dierentuin een fantastisch uitje. Ook is het makkelijk om gezelschap mee te nemen, omdat de meeste de dierentuin zien als een leuke uitstapje. In de dierentuin ben je erg veel aan het lopen en dus veel calorieën aan het verbranden alleen is het makkelijker vol te houden dan op straat lopen, omdat je veel verschillende interessante dieren te zien krijgt. Gezondheid

Hoeveel val je af met 1500 calorieën per dag verbranden? 

Het ligt aan of de 1500 calorieën van je dagelijkse caloriebehoefte afgaan, want als je 1500 calorieën zou verbranden maar je zou er 5000 op de dag hebben gegeten zou de kans groot zijn dat je helemaal niet zult afvallen. Ervan uitgaande dat de verbrande calorieën je in de min brengen kun je van deze cijfers uitgaan:

-1650 kcal per dag = 1,5 kg per week afvallen
-1100 kcal per dag = 1 kg per week afvallen
-550 kcal per dag = 0,5 kg per week afvallen

Dit waren ongeveer de cijfers waar je vanuit kunt gaan. Er kunnen factoren meespelen waardoor een resultaat zou kunnen uitwijken. Stel dat je bijvoorbeeld veel water drinkt en weinig zout eet dan verlies je meer vocht waardoor je meer zou afvallen dan op de berekening, omdat je naast het vet ook veel vocht-gewicht bent kwijtgeraakt.

 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


1 reactie

  • Wilma

    Vraag..als ik 400 kalorieen verbrand.en ik heb n dieet van 1500 kalorieen..mag ik die dan van mijn 1500 kalorieen aftrekker?dus dan heb ik dus maar 1100 geeten?

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer
Welke snack is het minst ongezond?
Een snack is het minst ongezond als de gezonde voedingsstoffen overheersen. Zo behoren snacks met veel suiker, verzad...
Lees meer

Tags