Hoeveel kan je afvallen met wandelen?

afvallen, afvallen door wandelen, Afvallen met wandelen, caloriebehoefte, calorieen, wandelen afvallen -

Hoeveel kan je afvallen met wandelen?

Intensieve trainingen volgen is zeker niet de enige manier voor afvallen. Je kunt flink afvallen met wandelen. Veel mensen vinden wandelen leuk, maar hebben het idee dat ze flink moeten gaan sporten om af te vallen en raken daardoor ontmoedigd in hun poging naar een gezonder lichaamsgewicht. Afvallen met wandelen zal misschien niet veel verschil maken als het gaat om 10 minuten tot een kwartier wandelen, maar doe je een uur of langer wandelen dan verbrand je toch behoorlijk wat calorieën. 

Dagelijkse caloriebehoefte berekenen  

Om af te vallen hoor je dagelijks minder calorieën binnen te krijgen dan je dagelijkse caloriebehoefte. Indien je nog niet weet wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is kun je dit eenvoudig berekenen via onze homepagina waarbij je na het invullen van 5 gegevens precies kan zien hoeveel je dagelijks hoort binnen te krijgen om je huidige gewicht te behouden. Als je meer calorieën binnenkrijgt ga je automatisch aankomen, eet je er minder ga je automatisch afvallen.

Gemiddelde snelheid van volwassenen

Gemiddeld wandelen volwassenen op een snelheid van tussen de 4 en 5 kilometer per uur. Hieronder volgen de gegevens waarbij je precies kunt berekenen hoeveel je zult gaan afvallen door wandelen. Na het berekenen verschijnt het getal van de aantal calorieën die zullen worden verbrand. De calorieën die je verbrand door wandelen gaan dus af van je dagelijkse caloriebehoefte en helpen je hierdoor om in de min te komen zodat je gaat afvallen.

Verbrande calorieën per uur:

3 km per uur wandelen = 2.5 kcal per kilo lichaamsgewicht
Voorbeeld: 2.5 x 70 kg lichaamsgewicht = 175 kcal per uur verbrand

4 km per uur wandelen = 3.25 kcal per kilo lichaamsgewicht
Voorbeeld: 3.25 x 70 kg lichaamsgewicht = 228 kcal per uur verbrand

5 km per uur wandelen = 4 kcal per kilo lichaamsgewicht
Voorbeeld: 4 x 70 kg lichaamsgewicht = 280 kcal per uur verbrand

6 km per uur wandelen = 5 kcal per kilo lichaamsgewicht
Voorbeeld: 5 x 70 kg lichaamsgewicht = 350 kcal per uur verbrand

Dit zijn de berekeningen voor normaal wandelen. Traplopen of heuvel op wandelen is zwaarder, dus zullen er nog meer calorieën worden verbrand omdat dit meer energie kost. Zoals je hebt gezien kan afvallen door wandelen zeer effectief zijn als je dit voor een uur of langer doet.

Als je maximaal een uurtje wilt wandelen, maar je wilt nog meer calorieën verbranden dan kun je dit doen door minder te eten, want zowel minder calorieën eten als verbrande calorieën door middel van beweging zijn allemaal calorieën die van je dagelijkse caloriebehoefte zullen afgaan.  

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gratis voedingsschema afvallen en spieropbouw maken in 3 Stappen 
Een ideaal op maat gemaakte voedingsschema voor afvallen en/of spieropbouw heb je gratis als je die zelf samenstelt. ...
Lees meer
Afvallen met shakes! De voor en nadelen op een rijtje
Er wordt vaak aan afvallen met shakes gedacht, omdat dit een makkelijke oplossing lijkt te zijn. Veel mensen die dit ...
Lees meer
Wat kun je onbeperkt snacken?
Om onbeperkt te snacken en toch geen overgewicht te creëren kun je het beste bij groenten kijken. Groentesoorten als ...
Lees meer

Tags