Wat is de beste manier om af te vallen met een druk leven?

afvallen, afvallen tips, Beste manier om af te vallen, snel afvallen -

Wat is de beste manier om af te vallen met een druk leven?

Afvallen met een druk leven kan een flinke uitdaging zijn. Het verlangen om een training te annuleren of een snelle ongezonde snack te nemen in plaats van een gezonde maaltijd is groot. Je hebt weinig tijd en je zet afvallen niet altijd bovenaan je prioriteitenlijstje. Dat is begrijpelijk, maar als je wilt dan kun je een druk leven managen en tegelijkertijd succesvol afvallen zonder dat het je meer tijd gaat kosten. Hieronder volgen 5 tips die je daarbij kunnen helpen. 

Tip #1. Kant en klare maaltijden

Tegenwoordig is er enorm veel keuze bij de gezonde kant en klare maaltijden in de supermarkt. Ideale maaltijden voor afvallen zijn salades, soepen, kwarken en blikjes vis met smaakjes. Dit zijn zowel gezonde als caloriearme maaltijden en zullen je hierdoor helpen met snel afvallen. 

Als je op zoek bent naar een kant en klare gezonde caloriearme snack voor erbij dan kun je denken aan bijvoorbeeld een bakje aardbeien, snoepgroente, gezonde yoghurt soorten of beef jerky.

Tip #2. Maaltijden in bulk maken

Maaltijden in bulk maken wil zeggen dat je meerdere maaltijden in één keer maakt en vervolgens in vershoudbakjes bewaart om een aantal dagen te kunnen eten zonder te hoeven koken. Een perfecte alternatief voor kant en klare maaltijden. Het voordeel hiervan is dat je zelf bepaalt uit welke ingrediënten de maaltijden bestaan. 

Je kunt bijvoorbeeld 2 keer in de week een uurtje in de keuken spenderen om maaltijden klaar te maken voor meerdere dagen. Je kunt de bakjes die binnen 2 dagen worden opgegeten in de koelkast bewaren en de maaltijden voor over 3 dagen of later in de vriezer leggen. Met deze aanpak ben je elke dag voorzien van je gezonde maaltijden zonder dat het je tijd gaat kosten. 

Tip #3. Meest intense cardio kiezen

Kies een manier van bewegen of sporten waarbij je meer calorieën kunt verbranden in korte tijd, zodat het je niet veel tijd hoeft te kosten om toch behoorlijk wat vet weg te branden. Hardlopen of bezig zijn op de spinningfiets laat je bijvoorbeeld veel meer calorieën verbranden in een half uur tijd dan yoga of wandelen. Met deze aanpak kun je de tijd voor het sporten kort houden, maar toch flinke resultaten boeken.  

Tip #4. Bewaar gezonde snacks op het werk

Als je druk aan het werk bent, maar ook zin in een snack hebt maar vergeten bent om wat mee te nemen of niks meer in je kluis of bureaulade hebt liggen is de kans groot dat je iets gaat bestellen of iets uit de automaat gaat halen wat niet bij het afvallen past. Dit kun je voorkomen door altijd genoeg gezonde snacks te bewaren in je kluis of bureaulade. 

Tip #5. Deel het proces met een community 

Het proces delen in een positieve online community zoals bijvoorbeeld een Facebook groep zorgt voor meer motivatie om vol te houden en je krijgt contact met mensen die in dezelfde situatie zitten. Vaak merk je in zulke communities dat mensen elkaar aanmoedigen en elkaar inspireren met fantastische resultaten die geboekt zijn ondanks een drukke dagelijks leven.


 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Trek in zoetigheid verminderen met deze 6 tips! Maak afvallen makkelijk met simpele tricks.
De behoefte aan zoetigheid veranderd voor veel mensen in een probleem. Ze hebben veel moeite met zelfbeheersing en in...
Lees meer
Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!
Dat populaire fastfood maaltijden bijna altijd ongezond zijn is een bekend verhaal, maar veel van deze bevatten ook n...
Lees meer
5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer

Tags