Wat maakt buikvet verliezen moeilijk?

buikvet, buikvet verliezen -

Wat maakt buikvet verliezen moeilijk?

Overtollig buikvet is een bekend probleem bij veel mensen. Toch weten de meeste mensen die hier last van hebben niet wat de oorzaak is van overtollig buikvet en ook niet hoe ze buikvet verliezen. Het heeft niet in alle gevallen te maken met teveel eten of teveel snoepen. Hieronder volgen de 5 meest voorkomende oorzaken van buikvet. Buikvet verliezen wordt mogelijk en makkelijker als je weet wat het veroorzaakt heeft.  

   

1 Een trage stofwisseling
Je hoort mensen vaak zeggen dat ze vroeger van alles konden eten zonder veel aan te komen, terwijl ze nu heel snel buikvet aanmaken. Dat komt doordat je stofwisseling trager wordt naarmate je ouder wordt. Betekent dat het dan over is en je er niets meer aan kunt doen? Nee, want er zijn dingen die je kunt doen om je stofwisseling weer sneller te maken. De 2 meest effectieve aanpassingen die je kunt maken zijn:

Krachttraining: De beste manier om je stofwisseling te versnellen is door je spieren aan het werk te zetten en spiermassa op te bouwen. Spieren verbruiken namelijk veel energie en zelfs in ruststand buiten je trainingen zijn je spieren energie aan het verbruiken. Door aan krachttraining te doen zijn je spieren dagelijks bezig met herstel, opbouw en onderhoud. Dat houdt ’’de motor’’ die wij stofwisseling noemen de hele dag actief. Ideaal dus voor buikvet verliezen. Als kind liep ’’de motor’’ snel omdat je lichaam in de groei was en nu loopt ’’de motor’’ snel omdat je lichaam bezig is met spieren herstellen, onderhouden en opbouwen.

Eet in kleinere porties en vaker op een dag: Verdeel je dagelijkse voeding over meerdere porties, dus als je normaal 3 keer per dag eet kun je beter met dezelfde hoeveelheid voeding 5 tot 6 keer per dag eten. Vaker en in kleinere porties eten zorgt ervoor dat je lichaam het eten beter kan verwerken + je stofwisseling vaker moet blijven draaien. Buikvet verliezen wordt veel gemakkelijker met deze aanpak, omdat je stofwisseling versneld wordt en minder stilstand krijgt. 

2 Stress en slaaptekort
Veel en regelmatig stress + slaaptekort zorgen ervoor dat het lichaam meer cortisol produceert. Cortisol is een hormoon die verantwoordelijk is voor onder andere een hoge bloeddruk, overgewicht en verlies van spierkracht. Het verminderen van stress is dus niet alleen prettiger voor je welzijn, maar je voorkomt er ook mee dat het lichaam extra buikvet gaat opslaan. 

3 Te veel koolhydraten (suiker)
Te veel ongezonde vetten eten hoeven we niet eens te bespreken, omdat iedereen wel weet waar dat naar leidt. Te veel koolhydraten daarentegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat koolhydraten een gezonde voedingsstof vormen die ons energie geeft. Koolhydraten is voor ons lichaam hetzelfde als wat brandstof voor een auto is. Koolhydraten is dus prima als je de energie volledig gaat gebruiken, maar als je meer koolhydraten eet dan je lichaam verbruikt gaat het zich opslaan als vet. Suiker is een type koolhydraat die de kortste levensduur heeft, dus als je na het eten van suikers de energie niet gaat gebruiken zal het meteen een plekje vinden om als vet te rusten.   

4 Voeding zonder vezels
Vezels dragen bij aan het beter functioneren van de darmen, ze verbeteren de spijsvertering, zorgen voor een vol gevoel na het eten en helpen mee aan het behouden van een goed cholesterol. Met name volkoren producten bevatten veel vezels. Kies dus bijvoorbeeld voor volkorenbrood in plaats van witbrood. Hoe beter je lichaam de voeding kan verwerken, des te minder kans er is op het ontstaan van buikvet. 

5 Alcohol gebruik
Voedingsstoffen die calorieën bevatten hebben allen een nuttige functie, behalve alcohol. Dit zijn extra calorieën die je binnenkrijgt en waar het lichaam niks anders mee kan dan opslaan rondom je middel. Daarnaast zorgt alcohol voor meer trek in vettig eten wat het alleen maar erger maakt en buikvet verliezen nog verder weg lijkt. Pas hier dus mee op als je serieus af wilt komen van je buikvet.

Schrijver: Badreddine BoutaybiLaat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Trek in zoetigheid verminderen met deze 6 tips! Maak afvallen makkelijk met simpele tricks.
De behoefte aan zoetigheid veranderd voor veel mensen in een probleem. Ze hebben veel moeite met zelfbeheersing en in...
Lees meer
Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!
Dat populaire fastfood maaltijden bijna altijd ongezond zijn is een bekend verhaal, maar veel van deze bevatten ook n...
Lees meer
5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer

Tags