Welke type maaltijden kan ik het beste gebruiken voor een 1200 calorieën dieet?

1200 calorieën dieet, calorieën, dieet, dieet afvallen, dieet maaltijden -

Welke type maaltijden kan ik het beste gebruiken voor een 1200 calorieën dieet?

Voor een dieet met maar 1200 calorieën zul je het beste kunnen kiezen voor caloriearme maaltijden, zodat je vaker op de dag kunt eten zonder de 1200 calorieën te overstijgen. Als je niet zuinig omgaat met de calorieën dan kun je aan het begin van de middag al op 1200 calorieën zitten, terwijl je dan nog een hele dag te gaan hebt. Hieronder vind je 4 type maaltijden die je helpen om de calorieën laag te houden, zodat je succesvol kunt diëten.  

#1. Salades

Salades staan bekend om hun lage calorieën. Producten als ijsbergsla, komkommer, tomaatjes en paprika bevatten erg weinig calorieën. Het is wel aan te raden om je eigen salades te maken, zodat je de calorieën kunt beperken door alleen gezonde en caloriearme producten te gebruiken. Bij veel kant en klare salades liggen de calorieën hoger dan verwacht, omdat ze bijvoorbeeld producten toevoegen als sauzen, pasta of kaas en dat zijn producten die de calorieën omhoog krikken. 

#2. Soepen

Als je een liefhebber van soep bent dan is dit ideaal, omdat de meeste soepen extreem laag in calorieën zijn. Ook bij de kant en klare soepen in de supermarkt is er meer dan genoeg keuze voor gezonde caloriearme soepen. Lees voor de zekerheid het etiket achterop de verpakking om te kijken of de calorieën hoeveelheid bij jouw dieet passen of dat je beter voor een andere soep kunt kiezen. 

#3. Gevulde Groente Wraps

Dit is iets van de laatste jaren, maar tegenwoordig erg populair. Wraps die gemaakt zijn van bijvoorbeeld bieten, wortels of spinazie in plaats van meel of bloem. Het is niet alleen gezonder, maar ook veel lager in calorieën. De groente wraps vullen met bijvoorbeeld kip of zalm in combinatie met groente kan zorgen voor een lekkere gezonde caloriearme maaltijd. De groente wraps vind je kant en klaar in de supermarkt. 

#4. Bloemkoolrijst gerechten 

Bloemkoolrijst bevat slechts 25 calorieën per 100 gram en maar 3 gram koolhydraten per 100 gram. Een perfecte vervanging van rijst voor mensen die snel willen afvallen. Met bloemkoolrijst kun je rijstgerechten na maken terwijl de calorieën laag blijven. Je kunt bloemkoolrijst als gereed product vinden in de supermarkt. Er is trouwens ook broccolirijst (27 calorieen per 100 gram) als je dat liever zou hebben en ook dit product kun je in de supermarkt terugvinden.

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Populaire fastfood maaltijden met meer dan 1000 calorieën!
Dat populaire fastfood maaltijden bijna altijd ongezond zijn is een bekend verhaal, maar veel van deze bevatten ook n...
Lees meer
5 Onverwachte obstakels die het afvallen kunnen belemmeren
We weten allemaal dat ongezond eten en onvoldoende bewegen het afvallen kan belemmeren, maar in veel gevallen zijn er...
Lees meer
Beste 10 Avondsnacks Voor Afvallen
Iedereen heeft weleens behoefte aan een snack later op de avond voor de tv of tijdens een leuk gesprek, maar wat zijn...
Lees meer

Tags