1 Kilo per week afvallen! Uitleg + 3 tips om het proces makkelijker te maken.

1 kg per week afvallen, 1 kilo per week afvallen, kg per week afvallen, kilo per week afvallen -

1 Kilo per week afvallen! Uitleg + 3 tips om het proces makkelijker te maken.

1 Kilo per week afvallen is niet zomaar iets doen en hopen dat het lukt. Het is letterlijk een berekening van cijfers die je naar het resultaat gaan brengen als je die correct volgt. Hieronder zie je de berekeningen. Om 1 kilo per week af te vallen hoor je elke dag 1093 calorieën onder je dagelijkse caloriebehoefte uit te komen.

1 gram vet = 9 calorieen
1 kilo vet = 9000 calorieën

Als we puur vet zouden moeten verbranden dan is dat 9000 calorieën per week die we onder onze caloriebehoefte zouden moeten gaan zitten. Per dag kom je uit op: 9000 gedeeld door 7 dagen is 1286 calorieën per dag onder de dagelijkse caloriebehoefte. 

Gelukkig zijn de cijfers die we horen te volgen lager, omdat overgewicht voor 85% uit echt vet bestaat en 15% vocht. De te volgen berekening voor 1 kilo per week afvallen wordt daardoor: 

7650 Calorieen per week (85% van de 9000)

Als je de 7650 calorieën door 7 dagen deelt dan is dat dus 1093 calorieën per dag. Laten we om het simpel te houden het getal afronden op 1100 calorieën per dag. 1100 Calorieën per dag onder je dagelijkse caloriebehoefte uitkomen is behoorlijk wat en daarom niet verstandig om alles via minder eten te doen, maar het gewoon verdelen door een gedeelte minder te eten en een ander gedeelte te verbranden via sporten of lange wandelingen.

De calorieën die je extra verbrand door een toegevoegde activiteit kun je namelijk aftrekken van de 1100 te verliezen calorieën. 

Stel dat je dagelijkse caloriebehoefte 3000 is… dan kun je in plaats van 1900 calorieen eten (3000-1900) ervoor kiezen om 500 calorieen minder te eten en 600 calorieen te verbranden door middel van sport. Zo kom je ook uit op de 1100 maar kun je toch 2500 calorieën binnenkrijgen.

Dit zorgt voor minder hongergevoel + door het sporten help je ook nog eens je stofwisseling aan een sneller tempo. Door de 1100 te verdelen wordt het proces veel makkelijker. Als je niet elke dag kunt sporten, dan kun je ervoor kiezen om extra calorieën te verbranden door bijvoorbeeld naar je werk te fietsen, sauna te pakken of een lange wandeling maken. Laten we hieronder gaan kijken naar 3 tips die dit proces wat makkelijker kunnen maken.

#1. Maak gebruik van caloriearme producten

Hierdoor kun je in grotere hoeveelheden eten terwijl je de calorieën laag houdt. Om 1 voorbeeld te geven: Ijsbergsla bevat maar 15 calorieën per 100 gram. Als je 200 gram ijsbergsla aan je warme maaltijd toevoegt, dan kun je de maag nog beter vullen en 30 calorieën stelt helemaal niks voor.

#2. Gebruik een voedingsapp om twijfel te vermijden

Als je alles uit het hoofd probeert te doen of gewoon bezig bent met afvallen zonder zeker te weten of alles volgens plan gaat dan sluipt de twijfel erin. Twijfelen over of alle moeite zich wel zal uitbetalen kan leiden naar minder enthousiasme en vroegtijdig opgeven.

Door een voedingsapp te gebruiken weet je zeker of alles volgens plan loopt, omdat al je eten en activiteit is geregistreerd. Die zekerheid geeft je meer energie, motivatie en het geloof dat je je doel gaat halen. Wat ook het geval is als je elke dag de targets haalt.

#3. Voeg plezier toe aan hetgeen dat je niet leuk vind 

Als we met iets bezig zijn dan is er altijd een onderdeel waar me minder plezier aan beleven en dat is precies het onderdeel dat ons in de weg kan zitten of zelfs kan laten opgeven. 

Daarom is het extra belangrijk om dat te veranderen in een iets leukere ervaring. Voor elk persoon kan dit anders zijn. Sommige hebben moeite met anders eten, sommige hebben moeite met sporten en voor sommige kan het een andere reden zijn.

Voor mij was het de cardio waar ik tegenop keek, maar omdat ik wist dat het moest gebeuren... besloot ik om mijn favoriete documentaires te kijken tijdens cardio.

Aangezien mijn hele dag opgevuld is met werken, sporten, wat tijd met m’n gezin doorbrengen en eten klaarmaken.... werd het de cardio die ik veranderde in mijn alone-time om af te schakelen. Daardoor veranderde het van ik heb geen zin in cardio naar fijn om even het verstand op nul te zetten om daarna te kunnen douchen en slapen

Onderzoek waar bij jou een gebrek aan plezier is en verander dat in iets positiefs. Natuurlijk is het met veel dingen een kwestie van discipline, maar het proces hoeft zeker geen straf te zijn. Je kan zowel van de reis als eindbestemming genieten.

Als je dit soort blogberichten behulpzaam vind en deze graag in videovorm wilt bekijken dan kun je hieronder abonneren op ons YouTube kanaal. Voor nu wens ik je een fijne dag en hopelijk spreken we elkaar snel!

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


1 reactie

  • Dio Fautje

    Broer jij bent goed bezig! Keep up the good work.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
Hoeveel kun je afvallen met wandelen? Uitleg calorieën verbranden en tips!
Als je wilt weten hoeveel je met wandelen kunt afvallen en extra tips wilt krijgen, dan is dit een ideale bericht voo...
Lees meer

Tags