5 Beste Schouder Oefeningen Voor Een Goede Schouder Workout!

beste schouder oefeningen, schouder oefening, Schouder oefeningen, schouder workout, schouders trainen, schouderspieren -

5 Beste Schouder Oefeningen Voor Een Goede Schouder Workout!

 

 

Als je klaar bent voor een goede schouder workout en je wilt je schouders effectief trainen voor spiergroei dan zijn er 5 schouder oefeningen die niet mogen ontbreken.

De 5 beste schouder oefeningen die hieronder volgen vormen samen al een complete schouder workout. Je kunt extra oefeningen toevoegen voor meer variatie, maar dat is niet noodzakelijk.

Als je 4 tot 6 sets per schouder oefening pakt dan ben je makkelijk een uur bezig. Ook train je met deze 5 schouder oefeningen alle schouderspieren die je bezit en kun je dus bouwen aan mooie ronde sterke schouders.    

File:Deltoid muscle animation.gif - Wikimedia Commons

Zoals je hierboven op de gif-afbeelding kunt zien bestaan je schouders uit 3 spieren. De 3 verschillende kleuren zijn er om ze te onderscheiden zodat je de verdeling van de schouderspieren kunt herkennen. Er is de voorste schouderspier (rood), de middelste schouderspier (groen) en de achterste schouderspier (blauw). Met de 5 beste schouder oefeningen die hieronder volgen zul je alle 3 de schouderspieren effectief trainen voor spiergroei.

1. Shoulder Press 

beste schouder oefeningen - shoulder press

Bij deze schouder oefening druk je het gewicht vanaf schouderhoogte omhoog totdat je armen bijna helemaal gestrekt staan. Je kunt deze schouder oefening uitvoeren met een barbell, dumbbells of via een daarvoor bestemde apparaat. Met deze schouder oefening activeer je alle schouderspieren, maar de meeste druk zal naar je middelste schouderspier gaan. 

2. Side Delt Raises 

side delt raises - schouder oefeningen

Bij deze schouder oefening til je het gewicht zijwaarts met gestrekte armen. Je kunt deze schouder oefening uitvoeren met dumbbells, de kabel-machine, weerstandsbanden en kettlebells. Met deze oefening train je de middelste schouderspier.  

3. Rear Delt Raises 

rear delt raises - schouder oefeningen

Bij deze schouder oefening til je het gewicht zijwaarts in een vooroverbuigende houding met licht gebogen armen. Je kunt deze schouder oefening uitvoeren met dumbbells, de kabel-machine, weerstandsbanden en kettlebells. Met deze oefening train je de achterste schouderspier.  

4. Front Delt Raises 

front delt raises - schouders trainen

Bij deze schouder oefening til je het gewicht voorwaarts met gestrekte armen. Je kunt deze schouder oefening uitvoeren met dumbbells, de kabel-machine, weerstandsbanden en kettlebells. Met deze oefening train je de voorste schouderspier. Houd bij alle schouder oefeningen je rug recht voor de juiste uitvoering en om blessures te voorkomen. 

5. Face Pull 

face pull - schouder oefeningen voor schouder workout
Bij deze schouder oefening breng je het gewicht door middel van een touw (vast aan de kabel machine) naar je gezicht toe en eindigen je handen naast je oren. Met deze oefening train je de achterste schouderspier.

Eiwitten

Bij de meeste mensen zijn de kuiten het koppigste als het gaat om beenspieren groeien. Zo geldt dat bij schouders trainen voor de achterste schouderspier. Sla deze oefening dus niet over, zodat alle 3 de schouderspieren hard zullen groeien. Met deze 5 beste schouder oefeningen heb je voldoende in huis om een super schouder workout te ervaren.  Gerelateerde video 6 Oefeningen voor bovenbenen:
https://www.youtube.com/watch?v=xfaVggsA3mw 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

3 Tips om je rug te trainen in de gym voor flinke spiermassa zonder blessures!
Een brede gespierde rug opbouwen is niet alleen een kwestie van regelmatig rug trainen, maar er zijn technieken die j...
Lees meer
Eiwitrepen maken! Super simpel recept voor lekkere eiwitrijke tussendoortjes.
Het voordeel van thuis je eigen eiwitreep maken is dat je volledige controle hebt over de ingrediënten. Je kunt ze er...
Lees meer
Lovehandles wegwerken en buikvet verliezen met behulp van deze 3 voedingstips!
Als je het wat strakker rondom de buik wilt krijgen, dan kunnen de 3 voedingstips op deze pagina je op weg helpen. Ho...
Lees meer

Tags