5 Factoren die Ronnie Coleman lieten domineren in bodybuilding

bodybuilding, ronnie coleman -

5 Factoren die Ronnie Coleman lieten domineren in bodybuilding

Ronnie Coleman is één van de beste bodybuilders aller tijden. Hij is recordhouder met 8 titels (samen met Lee Haney) van de Mr.Olympia. Dat is het kampioenschap van beste bodybuilder ter wereld. Ronnie Coleman was en is erg geliefd in de bodybuilding wereld. De inmiddels 57 jarige (13-05-1964) Ronnie Coleman heeft een goed draaiende supplementen bedrijf en blijft in contact met z’n fans via social media.

De 5 factoren die Ronnie Coleman lieten domineren in bodybuilding zijn 1. totaal geen moeite hebben met saaie routines, 2. genetische aanleg voor spiergroei, 3. powerlifting achtergrond, 4. persoonlijkheid en 5. z’n oprechte liefde voor bodybuilding. Hieronder volgt extra toelichting over de 5 factoren die hem zo succesvol hebben gemaakt in de sport.

1. Totaal geen moeite hebben met saaie routines

Het proces van spiermassa opbouwen is erg simpel. Je kunt vanaf week 1 al exact weten wat je hoort te eten en hoe je hoort te trainen om succes te behalen. De reden dat veel sporters geen succes behalen is omdat er enorm veel discipline is vereist. Je zult het proces week in week uit moeten herhalen en dat ook nog eens voor een decennia lang. Ronnie Coleman heeft daar nooit moeilijk over gedaan of over geklaagd. Zijn voeding en workouts waren jarenlang elke week weer hetzelfde. 

2. Genetische aanleg voor spiergroei

Het genetisch aspect speelt een belangrijke rol in bodybuilding, maar een ieder komt er pas achter als er voor langere tijd hard wordt getraind en goed wordt gegeten. Bij Ronnie Coleman was dit duidelijk terug te zien. In zijn schooltijd was hij al stevig gebouwd en presteerde hij goed in American Football dankzij z’n fysiek. In zijn eerste jaren als sporter in de gym werd er gedacht dat hij een serieuze bodybuilder was, maar hij trainde puur uit liefde voor krachttraining. Nadat hij had besloten om zich volledig te richten op bodybuilding bouwde hij erg veel spiermassa op.

3. Indrukwekkend sterk/powerlifting achtergrond 

Ronnie Coleman werd snel populair toen zijn filmpjes op het internet verschenen. Hij trainde erg zwaar en was ongekend sterk. Hoewel hij van zichzelf al sterk was heeft powerlifting (in zijn jaren vóór bodybuilding) er ook aan bijgedragen om naar een level te gaan waar andere bodybuilders  niet konden komen. Hij is nog steeds de sterkste bodybuilder ooit die mee heeft gedaan aan wedstrijden op het hoogste niveau.  

4. Zijn persoonlijkheid 

Hij was erg geliefd bij de bodybuilding fans en meerdere concurrenten gunde hem zelfs de gewonnen titels. Ronnie Coleman was altijd bescheiden en zichzelf. Complimenten schoof hij altijd door naar God of degenen die hem hebben geholpen. Ook stond hij bekend om zijn leuke uitspraken tijdens het trainen zoals ¨Yeah Buddy¨ of ¨Light Weight Baby¨ wat alleen maar meer liet zien dat hij zichzelf was ook al waren er camera’s op hem gericht. Hij vergelijk zichzelf nooit met anderen en was altijd bezig met z’n eigen journey. 

5. Echte liefde voor bodybuilding 

Ronnie Coleman heeft dit altijd gezegd in interviews en het is ook goed terug te zien in zijn documentaire op Netflix: ¨I love bodybuilding¨. Hij hield enorm veel van de sport en was het ook vol enthousiasme aan het doen toen er geen cent te verdienen was en hij voor lange tijd de top niet haalde. Hij is nu bijna 60 jaar en heeft meerdere serieuze operaties gehad, maar is nog steeds aan het trainen en eiwitrijk aan het eten. Dit laat zien dat het makkelijker wordt om nooit op te geven als je liefde hebt voor wat je doet. 

De prijzenkast van Ronnie Coleman

Ronnie Coleman heeft een flinke prijzenkast met daarin de bekers en medailles die hij heeft gewonnen in zijn jaren als bodybuilder.   

Het is niet alleen bijzonder wat Ronnie Coleman heeft gepresteerd, maar ook dat hij eigenlijk in eerste instantie niet eens bodybuilder had willen worden. 

Het begon vanwege de sportschooleigenaar die Ronnie Coleman een gratis lidmaatschap beloofde als hij mee zou doen aan de bodybuilding competities. De sportschooleigenaar zag veel potentie in Ronnie en vond het zonde als hij z’n fysiek niet zou gebruiken om op het hoogste podium mee te concurreren.

Het verhaal van Ronnie Coleman is een mooi en uniek verhaal. Als je lid bent van Netflix dan kun je zijn documentaire ‘’Ronnie Coleman The King’’ bekijken om zo het complete verhaal mee te krijgen. Als je geen Netflix hebt dan is het de moeite waard om het uitgebreide interview van hieronder te bekijken.

De bescheidenheid van Ronnie Coleman is iets dat hem siert en hetgeen dat voor veel fans heeft gezorgd. Hieronder volgen de prijzen die hij heeft binnengehaald als kampioen in zijn jaren als bodybuilder.  

Ronnie Coleman 🏆 Prijzen
1990 - Mr. Texas  

1991 - World Amateur Championships
1995 - Canada Pro Cup
1996 - Canada Pro Cup
1997 - Grand Prix Russia
1998 - Mr. Olympia, Night Of Champions, Toronto Pro Invitational, Grand Prix Finland, Grand Prix Germany
1999 - Mr. Olympia, World Pro Championships, Pride Grand Prix England
2000 - Mr. Olympia, World Pro Championships, Mr. Brody Langley, Grand Prix England
2001 - Mr. Olympia, Arnold Schwarzenegger Classic, New Zealand Grand Prix
2002 - Mr. Olympia, Grand Prix Holland
2003 - Mr. Olympia, Grand Prix Russia
2004 - Mr. Olympia, Grand Prix England, Grand Prix Holland, Grand Prix Russia
2005 - Mr. Olympia
2006 - Mr. Olympia (2e plaats)
2007 - Mr. Olympia (4e plaats)

In 2005 was Ronnie Coleman voor het laatst kampioen geworden. In 2006 werd zijn titel overgenomen door Jay Cutler. Dat was de bodybuilder die in de jaren ervoor regelmatig 2e eindigde achter Ronnie Coleman. Jay Cutler is in zijn bodybuilding carriere 4 keer Mr. Olympia geworden.

Ronnie Coleman probeerde het nog één keer de jaar daarna in 2007 maar eindigde op de 4e plaats. Het werd tijd om te pensioneren en terug te kijken op een fantastische bodybuilding carrière. Gezondheid

Het fysiek van Ronnie Coleman 

Ronnie Coleman heeft een lichaamslengte van 1.80 meter. Hij werd in de bodybuilding wereld gezien als massa-monster en dat is niet voor niets. Tijdens zijn beste shows woog hij tussen de 130 en 136 kilogram.

Dat is gigantisch en dan ook nog nagaan dat het vetpercentage erg laag was. In de maanden na zijn shows kon het gewicht zelfs stijgen naar 145 kilogram, omdat hij minder streng hoefde om te gaan met zijn vetpercentage. 

De prestaties van Ronnie Coleman zijn enorm. De prijzen, de massa en de kracht worden tot de dag van vandaag met veel respect herinnert door liefhebbers van de sport.

Voordat Ronnie Coleman Mr. Olympia begon te winnen was de titelhouder Dorian Yates. Ook Dorian Yates (6x Mr. Olympia) gaat de geschiedenis in als één van de beste bodybuilders ter wereld. Om het verhaal van Dorian Yates te ontdekken in een soortgelijk bericht als deze van Ronnie Coleman kun je op deze link klikken: Het verhaal van Dorian Yates

 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags