5 Tips voor thuis trainen met gewichten

krachttraining thuis, oefeningen voor thuis, Thuis trainen, thuis trainen met gewichten -

5 Tips voor thuis trainen met gewichten

Thuis trainen met gewichten op de juiste manier aanpakken betekent dezelfde resultaten kunnen behalen als in een mega grote sportschool. Er is genoeg keuze aan effectieve krachttraining oefeningen die passen bij het thuis trainen en ook als het gaat om goed eten is dat niet iets waar je de sportschool voor nodig hebt. 

Zorg er wel voor dat je het thuis trainen met gewichten net zo serieus neemt als in de sportschool trainen. Laat je niet afleiden door hetgeen dat nog moet gebeuren of entertainment op tv. Hieronder volgen 5 tips die je kunnen helpen om het thuis trainen met gewichten tot een groot succes te maken.  

Tip #1. Investeren in materiaal 

Uit eten gaan kan best prijzig zijn en daar beleef je maar een paar uurtjes plezier aan en zo zijn er nog meer voorbeelden te bedenken van dingen waar we geld aan uitgeven en maar kort van kunnen genieten. Waarom zou je niet eenmalig willen investeren in goed trainingsmateriaal waar je tientallen jaren plezier mee hebt? 

Het is ook nog eens goed voor je gezondheid en materiaal als dumbbells, stangen, gewichtschijven, bankjes of een krachtstation kunnen over 30 jaar nog prima gebruikt worden als er fatsoenlijk mee is omgegaan. Ook kun je als je besluit om te stoppen met thuis trainen je materiaal gratis doorverkopen via websites als bijvoorbeeld marktplaats.nl of tweedehands.net. Door trainingsmateriaal is huis te hebben wordt het mogelijk om te kiezen uit meerdere oefeningen.  

Link naar kwaliteit gewichten die voordelig zijn geprijsd...

Tip #2. Workouts noteren in notebook 

Workouts noteren in een notebook klinkt vreemd aangezien je dit waarschijnlijk niet in de sportschool zou doen, maar thuis werkt dit fantastisch. Als je naar de sportschool gaat neem je vaak de tijd om onderweg te denken over hoe je de workout wilt indelen, maar zelfs al ben je er nog niet helemaal uit dan zijn er zoveel apparaten om je heen bij aankomst dat je makkelijk een keuze kunt maken.

Om thuis de concentratie, motivatie en discipline erin te houden maak je het jezelf makkelijker door de avond ervoor je workout in te delen met daarin de oefeningen en hoeveelheid sets die je gaat doen. Ook kun je tijdens het trainen bij het voltooien van een set turven/aanvinken wat je al hebt gehad terwijl je een slok water neemt. Deze vorm van helderheid houdt de concentratie erin en ook is de kans dat je de workout succesvol beëindigd (+ voldoening krijgt) erg groot. 

Tip #3. Plaats maken in afgesloten ruimte

De reden dat veel mensen het moeilijk vinden om thuis te trainen of thuis te werken is omdat ze afgeleid worden en snel een excuus vinden om werk of training uit te stellen. Als de kamer niet opgeruimd is of er een medebewoner is die je regelmatig stoort dan kan dat je concentratie of motivatie in de weg zitten. Als jij hier totaal geen last van hebt dan is dat erg fijn en kun je deze tip overslaan, maar anderzijds zou het helpen om te trainen op een plaats in huis waar je niet afgeleid of onderbroken kan worden. 

Is er een extra kamer of schuur die je kunt veranderen in trainingsruimte? Zo niet, dan kun je ervoor zorgen dat je op een fijne manier kunt trainen in je eigen kamer en vraag eventuele medebewoners of ze je niet willen storen tijdens het trainen. 

Tip #4. Gebruik headphones

Je favoriete muziek of podcast op de achtergrond hebben vergroot je energie en motivatie tijdens het trainen. Bij een intense training is het soms wel lekker om het volume wat harder te hebben staan, maar als je thuis traint kun je de buren overlast bezorgen of zullen eventuele medebewoners daar niet blij mee zijn. Dit probleem kan in één keer opgelost zijn door fijne headphones op te hebben tijdens het trainen.   

Tip #5. Train zo vroeg mogelijk 

Aan het eind van de middag of in de avond is het lastiger om de energie, concentratie of plezier te hebben om te gaan trainen. De kans is groot dat je de workout wilt annuleren of dat je wel traint maar geen 100% geeft. Dit kun je voorkomen door zo vroeg mogelijk te trainen. Het liefst voordat je dag begint. Zo begin je de dag fris en met een voldaan gevoel, omdat je eerste doel al is bereikt! 

Link naar de beste thuis krachttraining schema voor spieropbouw…

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!
Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips d...
Lees meer
Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags