8 Tricep Oefeningen Voor Spiermassa

beste tricep oefeningen, Tricep oefeningen, tricep oefeningen dumbbells, tricep oefeningen sportschool, tricep oefeningen thuis, triceps trainen -

8 Tricep Oefeningen Voor Spiermassa

Veel beginners in krachttraining hebben het idee dat er niet veel variatie is voor triceps trainen. De oefeningen op de kabelmachine vallen wellicht op, maar is dat alles? Gelukkig is dat zeker niet alles en zijn er veel goede tricep oefeningen. Hieronder volgen 8 tricep oefeningen die zeer effectief zijn om meer kracht en massa in je armspieren op te bouwen. 

#1. EZ-Bar Skullcrusher 

Een fijne oefening waarbij je makkelijk spanning opwekt in de triceps. Doordat je ligt hoef je minder te letten op je lichaamshouding en kan je volledig focussen op de samentrekking van je armspieren. Deze oefening kun je op dezelfde manier ook uitvoeren met dumbbells. 

#2. Close Grip Bench Press

Bench press met de handen verder dan schouderbreedte is het standaard bankdrukken waarbij de meeste spanning in je borstspieren terechtkomt. Door je handen op schouderbreedte of zelfs dichterbij elkaar te brengen verplaats je de spanning naar de triceps en wordt het hierdoor een zware effectieve tricep oefening. 

#3. Cable Rope Tricep Extension

Deze oefening hoort in de top 3 van beste tricep oefeningen. Erg fijn om uit te voeren en de kabelmachine zorgt voor constante spanning waardoor je snel een pomp krijgt in je triceps. Je kunt ook een rechte of schuine stang gebruiken in plaats van touw om af te wisselen en om je triceps op vanuit een andere hoek te raken. 

#4. Cable Rope Overhead Extension

Hoewel je weer het touw aan de kabelmachine gebruikt is dit toch een totaal andere oefening. Je voelt de spanning ook anders in je triceps. Dit is alleen maar goed, want door je spieren steeds via een andere hoek te raken creëer je meer 3D definitie. 

#5. Reverse Grip Cable Bar Extension

Bij deze oefening houd je de stang andersom vast. Hierdoor ervaar je de spanning op een totaal andere manier. Een fijn gevoel en ook dit is een zeer effectieve oefening om flinke triceps op te bouwen. De kabelmachine staat bekend om het voortbrengen van de beste en meest effectieve tricep oefeningen.

#6. Dumbbell Tricep Kickback

Een tricep oefening met dumbbells. Deze oefening wordt vooral gebruikt door sporters die thuis trainen, maar uiteraard ook prima geschikt voor in de sportschool. Misschien niet de leukste oefening vanwege het voorover buigen, maar wel effectief.

#7. Tricep Dips

Op deze gif-afbeelding zie je dat de sporter gewichten aan z’n lichaam heeft hangen, maar dat is niet nodig. Met alleen je lichaamsgewicht heb je voldoende weerstand om je triceps effectief te trainen. Als je zo sterk bent geworden dat deze oefening jou te makkelijk wordt, dan kun je de oefening uitvoeren met extra hangend gewicht.

#8. Standing Dumbbell Overhead Extension

Eén van de meest gebruikte dumbbell oefeningen voor de triceps. Ook een goede effectieve oefening. Het enige nadeel is dat je met deze oefening niet erg zwaar kan gaan, omdat je met een zware dumbbell last zou kunnen krijgen van je gewrichten (vanwege de houding) + als je tot falen zou trainen dan is de kans groot dat je de dumbbell achter je hoofd en dus vanaf hoogte moet los laten. 

 

Schrijver: Badreddine Boutaybi

Abonneer op ons YouTube kanaal voor fitness video's:  
https://www.youtube.com/channel/UC9SuAtLIdRZTVX-2BIhDodA


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
Hoeveel kun je afvallen met wandelen? Uitleg calorieën verbranden en tips!
Als je wilt weten hoeveel je met wandelen kunt afvallen en extra tips wilt krijgen, dan is dit een ideale bericht voo...
Lees meer
10 Beste SCHOUDER oefeningen voor spiermassa opbouwen in de sportschool. Fitness voor beginners.
Als je op zoek bent naar de beste schouder oefeningen voor in de sportschool dan ben je op de juiste pagina belandt. ...
Lees meer

Tags