Afvallen op budget! Goedkoop boodschappen doen om gezond te eten en te vermageren.

afvallen, afvallen op budget, gezond eten, gezonde boodschappenlijst afvallen, goedkoop boodschappen, goedkoop boodschappen doen, vermageren -

Afvallen op budget! Goedkoop boodschappen doen om gezond te eten en te vermageren.

Als je wilt afvallen met gezond eten en geld wilt besparen, dan is dit een ideale artikel voor jou. Hieronder staan namelijk 10 supermarkt producten die niet meer dan 50 calorieën per 100 gram bevatten (wat dus erg laag is) en waarbij je per 100 gram niet meer dan 50 cent kwijt bent.

Tegenwoordig is boodschappen doen best prijzig. Er zijn genoeg mensen die bepaalde gezonde producten wel zouden willen kopen, maar uiteindelijk toch laten liggen vanwege de prijs. 

Gelukkig zijn er altijd wel producten te vinden die zowel gezond als betaalbaar zijn en de 10 producten hieronder behoren tot die categorie. De producten en prijzen komen af van de Albert Heijn, dat is 1 van de duurdere supermarkten, dus als je boodschappen doet in een goedkopere supermarkt dan kan het qua prijs alleen maar meevallen.

Boven de afbeeldingen staan niet alleen de benamingen, maar ook de prijzen, hoeveelheid calorieën en links die naar de productpagina's leiden voor als je meer informatie over de producten wilt hebben.

#1. Groentesoep
(€ 0,33 /27 kcal per 100 gram) 
https://www.ah.nl/producten/product/wi166735/ah-groentesoep 

Ideaal product voor afvallen. De calorieën zijn zo laag dat je er veel van kunt eten zonder je zorgen te maken, want zelfs al zou je 3 blikken soep eten, wat trouwens gelijkstaat aan 4 kommetjes, dan nog zou je maar op 243 calorieën uitkomen en dat zijn zelfs minder calorieën dan 1 snickers reep.

Een ander voordeel van dit product is dat het lang houdbaar is en dus altijd handig is om in de kast te hebben, want als je even geen vers eten in huis hebt, dan kun je altijd nog de groentesoep opwarmen. Dit verkleind de kans dat je iets ongezonds gaat eten als excuus voor gebrek aan juiste voeding in huis.

#2. Broccoli
(€ 0,26 /26 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi121473/ah-broccoliroosjes 

De broccoli zakken liggen in de diepvries, dus ook dit product zal niet snel bederven, maar vooral belangrijk, erg gezond, helpt met afvallen en een mooie prijs. Het product is bij elk merk hetzelfde, dus waar je je boodschappen ook doet, je kunt altijd voor het goedkoopste merk kiezen om geld te besparen.

Broccoli past bij veel warme maaltijden en je kunt het op verschillende manieren klaarmaken, dus stel dat je gekookte broccoli niet geweldig vindt, dan kun je het bijvoorbeeld ook wokken in een pan met een saus die niet veel calorieën bevat of in de airfryer klaarmaken om het crunchy te krijgen.

#3. Spinazie a la creme
(€ 0,16 /44 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi162712/ah-spinazie-a-la-creme 

Gewone spinazie is trouwens ook prima, goedkoop en zelfs lager in calorieën, maar ik weet dat vele spinazie a la crème lekkerder vinden, alleen bang zijn dat er veel calorieen in zitten. Zoals je hierboven ziet valt het reuze mee en kan ook dit product je helpen met afvallen.

Als je tijdens het afvallen een stuk vlees, vis of kip eet is de kans groot dat het een beetje droog is, omdat je voor mager kiest, maar met een portie spinazie a la crème erbij merk je daar weinig van. 

#4. Magere kwark
(€ 0,19 /50 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi458995/de-zaanse-hoeve-magere-kwark

Een kant en klare maaltijd waar veel eiwitten in zitten. Mocht je het qua smaak wat rijker willen hebben dan kun je er een handjevol fruit doorheen mengen, maar als je die extra calorieën van het fruit er niet bij wilt hebben, maar wel de smaak, dan kun je er een beetje zero calorieën siroop doorheen mengen.

Tegenwoordig zijn de proteïne kwarkjes voor sporters erg populair en qua prijs valt het op dit moment nog mee, dus stel dat je die liever hebt dan magere kwark dan is dat ook goed. Qua calorieën zit je net iets hoger dan magere kwark, maar je blijft sowieso onder de 100 calorieën per 100 gram.

#5. Sperziebonen
(€ 0,20 /32 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi226498/ah-sperziebonen-gebroken

Prima voor afvallen en je gezondheid! Ook dit is net als broccoli een product dat bij veel warme maaltijden past en handig is om thuis in de vriezer te hebben ookal staat het niet op de planning voor vanavond, want als er even geen vers eten in huis is, dan heb je de vriezer als back-up. 

Door de kasten en diepvries goed te vullen met gezond eten maak je het jezelf makkelijk om op koers te blijven voor afvallen. Veel mensen raken hun flow kwijt op het moment dat ze honger hebben en geen gezond eten meer in huis hebben. Ze pakken dan gewoon wat er thuis ligt en meestal is het dan een pak koek of een soortgelijk product dat ze niet helpt met afvallen.

#6. Zuurkool
(€ 0,14 /13 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi4071/ah-zuurkool-naturel

 
Een product dat vooral in de winter veel wordt gebruikt en zoals je aan de cijfers kan zien past dit product zelfs in het strengste dieet voor afvallen. Super laag in calorieën en zeer goedkoop. Als je op Google gaat zoeken naar recepten met zuurkool, dan zul je veel opties vinden. 

#7. Kippensoep
(€ 0,33 /21 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi124142/ah-kippensoep 

Dezelfde prijs als groentesoep, maar zelfs nog lager in calorieën. Soepen, en dan met name heldere soepen zijn echt ideaal voor afvallen, want de calorieën zijn niet alleen super laag, maar in tegenstelling tot de andere producten zijn dit complete maaltijden in plaats van dat je er nog iets anders aan moet toevoegen om er een maaltijd van te maken.

Dus als je een liefhebber van soep bent, dan kun je die elke dag eten om nog sneller af te vallen. Dit is 1 van die maaltijden waarbij je kan blijven door eten totdat je goed vol zit zonder je zorgen te maken om calorieën. 

#8. Courgette
(€ 0,27 /27 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi4164/ah-courgette 

Een populair product bij kookliefhebbers die gezonder willen eten, dus als je via Google zoekt naar recepten met courgette dan zul je veel recepten vinden. Courgette past bij veel maaltijden en je kunt er veel hapjes mee maken. Als je het lust en wilt afvallen, dan is dit een prima match. 

#9. Magere yoghurt
(€ 0,11 /28 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi1519/de-zaanse-hoeve-magere-yoghurt

Magere yoghurt heeft bijna 50% minder calorieën dan magere kwark, terwijl magere kwark al laag in calorieën is. Magere kwark bevat wel meer dan de dubbele hoeveelheid eiwitten, dus als spiermassa belangrijk voor je is, dan kun je beter voor magere kwark kiezen vanwege de eiwitten. Maar draait het alleen om afvallen en calorieën zo laag mogelijk houden, dan is magere yoghurt beter. 

#10. Rode kool met appel
(€ 0,17 /47 kcal per 100 gram)
https://www.ah.nl/producten/product/wi57859/ah-rode-kool-met-appel

Een gezond product dat een maaltijd wat zoetigheid kan geven, maar geen product waar je in 1 keer een halve kilo of meer van wilt eten, omdat de suikers dan wel gaan oplopen ondanks dat het qua calorieën meevalt.

 

Dit waren de 10 goedkope producten die je kunnen helpen met afvallen. Als je wilt weten waarom de meeste mensen moeite hebben met buikvet verliezen dan kun je de video hieronder bekijken. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Zonder hongergevoel afvallen! 5 Tips voor het onderdrukken van hongergevoel.
Het is een veelvoorkomende misvatting dat afvallen gepaard moet gaan met constante honger en ongemak. Wat als ik je v...
Lees meer
Hoe kun je je buik dunner maken?
Het verlangen naar een slankere buik is voor velen een belangrijk doel op het gebied van gezondheid en uiterlijk. Hoe...
Lees meer
Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…
Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer

Tags