De 3 beste kuit oefeningen voor grote gespierde kuiten

beste kuit oefeningen, gespierde kuiten, Kuit oefeningen, kuiten trainen -

De 3 beste kuit oefeningen voor grote gespierde kuiten

Je hebt genoeg kuit oefeningen om je kuiten te trainen, maar leveren ze allemaal hetzelfde resultaat op? Kuitspieren zijn voor veel beginners moeilijk te ontwikkelen, omdat ze een kleine spiergroep vormen en dagelijks zo vaak worden gebruikt dat ze wel tegen wat weerstand kunnen en daardoor meer prikkel nodig hebben om spiergroei te stimuleren.

Vandaar dat de beste kuit oefeningen voor grote gespierde kuiten oefeningen zijn waarbij je met gewichten kunt trainen. Bij kuit oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn er erg veel herhalingen nodig om ze goed te prikkelen, maar dat geldt niet voor de 3 kuit oefeningen hieronder. De oefeningen hieronder kun je het beste gebruiken als je grote gespierde kuiten wilt creëren.   

#1. Leg Press Calf Raise

Hoewel de Leg Press machine is ontworpen om je bovenbenen te trainen werkt het ook fantastisch om je kuiten te trainen. Je plaatst bij deze oefening alleen het bovenste gedeelte van je voeten op de plaat en drukt vervolgens met je tenen de plaat zo ver als mogelijk van je af. Begin de eerste set met licht gewicht om je kuiten goed op te warmen en bouw zo elke set naar zwaarder gewicht.

#2. Squat Machine Calf Raise

Bij deze machine geldt net zoals de Leg Press machine dat zowel bovenbenen als kuiten zeer effectief getraind kunnen worden op de machine. Bij deze oefening probeer je zo hoog mogelijk op je tenen te staan en zak je vervolgens weer naar beneden. Persoonlijk vind ik dit de allerbeste oefening om grote gespierde kuiten te ontwikkelen. De uitvoering voelt erg fijn en de spanning is bij de eerste herhaling al goed te voelen. 

#3. Calf Raise Machine 

Deze machine is speciaal ontworpen voor de kuiten en daardoor is het wel te verwachten dat er een zeer effectieve en goede oefening uit ontstaat en dat is in werkelijkheid ook zo. Het enige nadeel is dat niet elke sportschool dit apparaat heeft staan. Gelukkig geldt dat wel voor de 2 oefeningen hierboven, dus mocht je niet kunnen trainen op dit apparaat dan heb je aan de twee oefeningen bovenaan genoeg om grote gespierde kuiten te creëren. 
  

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Beste 10 oefeningen voor sterke gespierde benen!
De benen en rug zijn de 2 grootste spiergroepen in krachttraining, vandaar dat benen trainen voor de meeste sporters ...
Lees meer
Goedkoopste eiwitrijke voeding voor spieropbouw!
Iedereen die aan krachttraining doet en bezig is met spieropbouw weet dat veel eten duur kan zijn. De mensen die niet...
Lees meer
Top 10 Bicep oefeningen voor grotere armen!
Biceps trainen met dumbbells, stang en kabel-machine.  De biceps zijn spieren die de meeste sporters graag willen tra...
Lees meer

Tags