Droog trainen voeding trucjes! 5 Heerlijke maaltijden die niet aanvoelen als diëten. 

droog trainen, droog trainen schema, droog trainen voeding -

Droog trainen voeding trucjes! 5 Heerlijke maaltijden die niet aanvoelen als diëten. 

Als je net als mij bezig bent met droog trainen of als je graag ermee wilt starten dan ben je op de ideale pagina belandt. Ik ga namelijk 5 heerlijke maaltijden met je delen die ideaal zijn voor droog trainen maar totaal niet aanvoelen als dieetmaaltijden. 

Voor de lezers die nog niet weten wat droog trainen is: Droog trainen is het vetpercentage zodanig verlagen dat de definitie van je spieren goed te zien is. Tijdens dit proces doe je je best om al je spiermassa te behouden terwijl je vet aan het verliezen bent. Je kunt jezelf terecht droog noemen als je vetpercentage onder de de 10 procent is.

Bij veel sporters is het eten tijdens droogtrainen mager, smaakloos en eentonig. Dat hoeft echter niet het geval te zijn als je een beetje creatief bent met de geschikte voedingssoorten. Hieronder vind je 5 lekkere maaltijden die ik gebruik tijdens het droog trainen om het diëten leuk te houden. 

#1. Eiwit Ijs

Eiwitpoeder mengen met water of melk om vervolgens als shake op te drinken kan je zat raken. Althans voor mij was dat zeker het geval. Totdat ik dacht… wat als ik de shake in een kom-vormige bakje giet en in de vriezer doe? Zou dat naar lekkere ijs smaken?

Dat was ook het geval. De eiwitshake was heerlijk als ijs en een totaal andere ervaring. Later probeerde ik het weer met een aantal blauwe bessen erbij en dat was echt genieten. Ik was laat in de avond op de bank een heerlijke vanille ijs aan het eten… terwijl er nauwelijks vetten of suikers in zitten en maar liefst 60 gram eiwitten die mij kunnen helpen met spierherstel + opbouw.

Je kunt laat in de avond voor de tv afschakelen met heerlijke ijs zonder je daar schuldig over te voelen. Je bent hard op weg om je droom fysiek op te bouwen en tegelijkertijd aan het genieten. Deze lekkere maaltijd-snack maakt droog trainen gegarandeerd leuker.

#2. Eiwit Pannenkoeken

Eiwit pannenkoeken zijn erg populair in de fitnesswereld. Het ligt eraan hoe je ze maakt, maar als je het goed doet dan kan dit een heerlijke maaltijd zijn waar je in de ochtend met blijdschap naar uitkijkt tijdens het droog trainen. 

Dit is hoe ik ze maak tijdens het droog trainen:

  • 2 scheppen eiwitpoeder vanille smaak
  • Circa 200 ml water
  • 50 gram havermout 
  • 2 eieren
  • 1 banaan

Deze ingrediënten mix ik bij elkaar in de blender of een shakebeker en doe vervolgens steeds een beetje van de shake op de hete pan totdat ik een stapeltje pannenkoeken heb gemaakt en niets meer in de blender of shakebeker heb liggen. 

Hier haal ik 2 goed vullende maaltijden uit. Soms wanneer ik er behoefte aan heb en als er genoeg calorieën voor me overblijven om de dag te voltooien kies ik voor wat stukjes aardbei of een handjevol blauwe bessen om bovenop de eiwitpannenkoeken te doen.

#3. Kip en rijst met zero knoflooksaus 

Hoewel kip met rijst een typische maaltijd is voor droog trainen is het toch heel anders met een lekkere sausje erbij. Normaal is het gebruik van saus afgeraden, omdat het de calorieën omhoog brengt. De meeste sauzen bevatten of teveel vet of teveel suiker.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer sauzen die ze kunnen produceren waarin nauwelijks calorieën inzitten. Het is niet zo dat deze sauzen super gezond zijn, maar ze zitten het droog trainen in ieder geval niet in de weg. 

Ik heb pas geleden zero knoflooksaus gehaald om uit te proberen. Het maakte kip met rijst vele malen lekkerder. Tijdens het eten vergat ik dat ik aan het diëten ben. Ik gebruik maar een kleine portie per maaltijd, maar dat is genoeg om met vreugde naar de warme maaltijden uit te kijken. 

#4. Magere kwark met 0% siroop 

Veel sporters weten dat magere kwark ideaal is voor droogtrainen, maar gebruiken deze niet vaak vanwege gebrek aan smaak of omdat ze er snel op uitgekeken zijn. 

Er is echter een trucje waarmee je magere kwark erg lekker kan maken zonder dat je meer calorieën binnenkrijgt. Het trucje is een beetje van de 0% calorieën siroop eraan toevoegen. Het veranderd magere kwark in een lekkere zoete zuivelproduct. 

Als je naast verbetering van smaak ook meer eiwitten wilt scoren dan kun je er een schepje eiwitpoeder bij gooien en het gezamenlijk mixen. Zo zie je maar dat diëten echt niet saai of smakeloos hoeft te zijn… het is gewoon een kwestie van creatief zijn. 

#5. Gezonde eiwitrijke kapsalon 

Kapsalon is een zeer populaire fastfood maaltijd in Nederland. Ik kan er op z’n tijd ook enorm van genieten. Helaas is dit geen optie als je aan het droogtrainen bent, omdat kapsalon een ware caloriebom is. De originele kapsalon is erg vettig.

Gelukkig kun je er wel een optie van maken als je bereid bent om een gezonde variant van de kapsalon zelf thuis klaar te maken. In plaats van vettige kebab gebruik je gekruide kipdijfilet, in plaats van gefrituurde frieten gebruik je zoete aardappelfrietjes die je in de oven kan plaatsen en de jonge kaasplakken vervang je door magere smeltkaas.

Hiermee verlaag je het vetgehalte en de hoeveelheid calorieën drastisch en je eiwitinname gaat omhoog. Ideaal dus om te genieten van een kapsalon die je juist helpt om je doel te bereiken!

Dat waren 5 smaakvolle maaltijden die je helpen met droog trainen. Binnenkort breng ik een ebook uit met allerlei recepten voor heerlijke maaltijden en snacks die helpen met droog trainen. Je vind er onder andere hoe je zelf eiwitrepen kunt maken en je zult versteld staan van hoeveel smaakvolle opties je hebt tijdens het diëten. Je kunt checken of de ebook al uit is door op deze link te klikken:
https://thehungryelite.com/collections/ebooks-afvallen-spieropbouw-gezond-leven

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…

Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer

Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!

Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips d...
Lees meer

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?

Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer

Tags