Eiwitrepen maken! Super simpel recept voor lekkere eiwitrijke tussendoortjes.

eiwitreep, eiwitreep maken, eiwitrepen maken, eiwitrijke recepten, eiwitrijke snack, eiwitrijke tussendoortjes, eiwitrijke voeding, proteine reep -

Eiwitrepen maken! Super simpel recept voor lekkere eiwitrijke tussendoortjes.

Het voordeel van thuis je eigen eiwitreep maken is dat je volledige controle hebt over de ingrediënten. Je kunt ze erg gezond maken en alleen de ingrediënten gebruiken die je lust.

Op het bericht hieronder en de YouTube video hierboven kun je het recept volgen om eiwitrijke repen te maken die erg behulpzaam zijn voor sporters die spiermassa willen opbouwen. Er is bewust gekozen voor ingrediënten die het eiwitgehalte flink opschroeven. Met dit recept kom je uit op maar liefst 125 gram eiwitten.

Dit is absoluut niet de enige manier om je eigen eiwitrepen te maken, dus als je wilt experimenteren met andere gezonde ingrediënten dan kun je dat zeker doen. Zie dit als voorbeeld en inspiratie. Als je deze eiwitrepen net zo heerlijk vind als ik dan kun je ze vaker klaarmaken, maar als het niet helemaal je ding is dan heb je in ieder geval een idee van hoe je het kan klaarmaken.

Hieronder volgen de 5 ingrediënten waar het recept uit bestaat met daarbij uitleg van hoe je het klaarmaakt. Lees het goed door of bekijk de video tot het eind, want vooral het einde van de voorbereiding is belangrijk als je deze eiwitreep succesvol wilt klaar maken.

1. Havermout - 100 gram
Voeg 100 gram havermout toe aan een kommetje waar makkelijk 1 kilo eten in past. Het maakt niet uit of het fijne havermout of grote havermoutvlokken zijn. 
2. Whey Protein - 100 gram
Voeg er 100 gram eiwitpoeder aan toe. Bij dit recept is Whey Protein gebruikt, maar je kunt ook een andere variant van eiwitpoeder gebruiken. De smaak van de eiwitpoeder kun je het beste zelf kiezen, omdat jij weet wat je lekker vind. Bij mij is de smaak vanille. 
3. Pindakaas - 100 gram
Voeg er 100 gram pindakaas aan toe. Pindakaas is niet alleen eiwitrijk en lekker, maar ook erg belangrijk in dit recept om het geheel goed aan elkaar te laten binden. Je hebt een plakkerig ingrediënt nodig om een vast structuur te creëren. 
4. Melk - 150 milliliter
Giet er 150 milliliter melk bij. Als je al begonnen bent met roeren, dan merk je dat iets vloeibaars ook hard nodig is om de juiste structuur te krijgen. Als je geen melk lust dan kun je ook sojamelk of water gebruiken.
5. Honing - 2 lepels
Als laatste voegen we 2 lepels honing toe voor de zoete smaak in de eiwitrepen. Nu kunnen we starten met goed roeren totdat het 1 geheel is. 

Je zult merken dat het steeds zwaarder wordt om te roeren en een beetje als klei aanvoelt. Dat is goed. Als het te vloeibaar is krijg je geen harde eiwitrepen. Nu het roeren klaar is kun je het geheel in een ovenschaal of aluminium/siliconen bakje plaatsen en recht strijken.

Als het is recht gestreken, dan kan de schaal of het bakje de diepvries in voor 2 uurtjes. Na de 2 uurtjes halen we ze uit de diepvries om het in stukken te snijden, zodat we mooie formaat eiwitrepen krijgen.

Vervolgens plaatsen we de eiwitrepen individueel terug in de vriezer, zodat ze hard worden. Zodra ze hard zijn bevroren zijn ze ook klaar om op te eten. Deze eiwitrepen kun je voor de ideale smaak en textuur het beste direct uit de vriezer eten, net zoals je dat zou doen met bijvoorbeeld snicker-ijs.

Geniet ervan en veel succes met sporten. Als je meer over eiwitrijke voeding wilt leren dan kun je hieronder op ons YouTube kanaal abonneren. We publiceren regelmatig video's over eiwitrijke voeding, afvallen en spiermassa opbouwen.

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!
Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips d...
Lees meer
Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags