Goedkoop eiwitrijke boodschappen doen voor spiermassa opbouwen met klein budget.

eiwitrijke boodschappen, eiwitrijke producten, goedkoop boodschappen, goedkoop boodschappen doen, goedkope eiwitrijke producten, goedkope eiwitten supermarkt, goedkoper boodschappen doen -

Goedkoop eiwitrijke boodschappen doen voor spiermassa opbouwen met klein budget.

Tegenwoordig wordt alles duurder en als je flink wilt eten om spiermassa op te bouwen + je niet veel geld hebt uit te besteden brengt dat veel twijfel op. Helaas zijn er genoeg sporters die hun doel niet achterna gaan vanwege gebrek aan inkomsten. Het zijn vooral studenten en volwassenen met hoge maandlasten of schulden die hun doel om gespierd te worden laten varen.

Het hoeft echter zeker niet zo te zijn. Als je vastberaden bent en je je niet wilt laten stoppen door een excuus dan zul je altijd wel een weg vinden. Ook al heb je momenteel niet veel te besteden dan nog kun je genoeg eiwitten binnen krijgen om jezelf te zien groeien in spiermassa. Op deze pagina krijg je meerdere producten te zien die je in de supermarkt voor heel weinig geld kunt kopen om aan je spiermassa te werken.

Aangezien 30 gram eiwitten per maaltijd een goede portie eiwitten is maar ook eigenlijk het minimum per maaltijd voor een bodybuilder, doen we de prijs baseren op basis van 30 gram eiwitten.

De prijzen verschillen natuurlijk per supermarkt, dus zie de prijzen op deze pagina als gemiddelden. Als je een goedkope supermarkt kan vinden met betere prijzen dan je hier tegenkomt, dan is dat natuurlijk alleen maar beter.

#1. Vissticks

Een pak van 450 gram kun je al kopen voor rond de 2 euro. Zeker als het een huismerk van de supermarkt is en om op 30 gram eiwitten te komen heb je de helft van het pakje nodig en is dat dus 1 euro per 30 gram eiwitten.

Dat valt dus zeker mee qua prijs. Je kan van 1 pakje 2 maaltijden maken en om goed gevuld te raken kun je bij elke portie vissticks wat rijst of aardappelen toevoegen. Een simpele, goedkope en warme maaltijd om je te helpen aan meer spiermassa.

#2. Magere kwark

Een enorm goed product voor spiermassa opbouwen maar ook belangrijk, zeer goedkoop! Een bakje van 500 gram kun je al vinden voor 80 cent en ook hier geldt, net zoals eigenlijk alle producten dat voor het goedkope huismerk gaan een verstandige keuze is, want het product is hetzelfde. Het enige waar je meer voor zou betalen is een ander logo.

Om met magere kwark 30 gram eiwitten te halen heb je 400 gram nodig en voor 400 gram magere kwark betaal je 64 cent. Dat moet voor elke sporter mogelijk zijn. Als je het qua smaak vind tegenvallen kun je er makkelijk iets anders bij roeren (bijvoorbeeld fruit, noten) om het alsnog lekker te maken. 

#3. Eieren

Een product dat vroeger erg goedkoop was, maar nu net zoals alle producten een flink stuk duurder is geworden. Toch is het nog steeds een goede optie voor elke sporter, omdat de prijs nog steeds meevalt en het een product is dat goed voor de gezondheid is. 

Als je in de buurt van een boer woont dan kun je ze bij de boer goedkoper krijgen, maar in de supermarkt ben je ongeveer 30 cent per ei kwijt. Om 30 gram eiwitten te halen heb je 5 eieren nodig en 5 keer 30 cent is 1 euro en 50 cent die je per maaltijd kwijt zou zijn.

Met eieren kun je trouwens verschillende eiwitrijke maaltijden maken, dus zelfs al hou je niet van een omelet of gekookte eitjes dan nog is het handig om eieren thuis te hebben. Je kan er namelijk ook eiwit pannenkoeken en wentelteefjes mee maken.

#4. Tofu

Tofu staat bekend als 1 van de vegetarische producten waar veel eiwitten in zitten. Qua prijs aantrekkelijk, want bij de supermarkt betaal je 1 euro 50 voor 375 gram. 

Om 30 gram eiwitten te halen heb je 250 gram tofu nodig en voor die 250 gram tofu zou je precies 1 euro betalen. Tofu is trouwens een vleesvervanger die je goed hoort te kruiden, want doe je dat niet dan lijkt het net alsof je een stuk rubber aan het eten bent.

#5. Pinda’s

De meeste noten zijn duur, maar dat geldt niet voor pinda’s. Je kunt een zak van 250 gram al kopen voor 1 euro en om 30 gram eiwitten ermee binnen te krijgen zou je precies de helft van de 250 gram zak nodig hebben. Dat betekent dus 50 cent per 30 gram eiwitten.

Pindakaas is gemaakt van pinda’s en heeft dus ook een gelijkwaardige voedingswaarde. Als je daar een liefhebber van bent, is dat dus net zo goed. Dit product bevat trouwens veel calorieën, dus als je probeert af te vallen dan is het niet ideaal. Waar het wel ideaal voor is, is voor bulkende sporters die snel groter en breder willen worden.

#6. Hamburgers

Diepvries hamburgers zijn erg goedkoop in vergelijking met andere vleesproducten, maar het is beter om ze niet meer dan 1 keer per dag te eten.

Zoals je waarschijnlijk al weet is dit niet het gezondste product, maar als je wilt groeien, hard traint en niet veel geld hebt dan is het prima om dit product je te laten helpen aan meer spiermassa.

Je zou ongeveer 21 cent kwijt zijn aan 1 diepvries hamburger en om 30 gram eiwitten te halen heb je bijna 4 hamburgers nodig. Vier keer 21 cent is 84 cent en dus een prima prijs voor iemand die weinig te besteden heeft.

#7. Tonijn in blik

Dit is een product dat enorm veel in prijs verschilt. Afhankelijk van welk merk of supermarkt het is. Bij de Albert Heijn lijken de prijzen flink omhoog te zijn gegaan als het om tonijn gaat. Bij supermarkten als Lidl of Aldi zijn de prijzen nog steeds goed te doen.

Je zou voor 1 blikje van 150 gram tonijn 1 euro en 20 cent betalen en om 30 gram eiwitten te halen heb je 120 gram tonijn nodig. Daarmee zou je uitkomen op een bedrag van 96 cent.

#8. Bonen in blik

De meeste producten in blik zijn erg goedkoop, dus als je het financieel even moeilijk hebt dan is het goed om op die afdeling een kijkje te nemen.

Voor 1 euro kan je een blik van 500 gram bruine bonen kopen en om 30 gram eiwitten in 1 keer binnen te krijgen zou je de hele blik nodig hebben en dus uitkomen op 1 euro.

Bonen zijn ideaal als helft van je bord en die andere helft bijvoorbeeld eieren of tonijn, want alle eiwitten alleen uit bonen halen kan iets teveel van het goede zijn en je een onrustige maag bezorgen.

#9. Zonnebloempitten

Pitten zijn net als noten eiwitrijk en zonnebloempitten bevatten maar liefst 29 gram eiwitten per 100 gram.

Dit is echter wel een product voor iemand die wilt bulken, omdat net zoals pinda’s, alle noten en pitten voor ongeveer de helft uit vet bestaan en ook al zijn het voornamelijk gezonde vetten, veranderd er niets aan de hoeveelheid calorieën die je binnen zou krijgen. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten leveren 9 calorieën per 1 gram op.

Je kan een zak van 500 gram zonnebloempitten kopen voor 4 euro en om 30 gram eiwitten binnen te krijgen heb je 105 gram zonnebloempitten nodig en dat kost 80 cent.

#10. Whey Protein

Dat is eiwitpoeder. Misschien had je die niet in dit lijstje verwacht vanwege de hoge prijs per kilo, maar aangezien je maar 40 gram nodig hebt om de 30 gram eiwitten te halen is het nog steeds geen verkeerde deal.

Voor 4 kilo zou je ongeveer 90 euro kwijt zijn en als je de 4 kilo door 100 deelt kom je uit op die 40 gram die we nodig hebben. De prijs van 90 euro horen we dus ook door 100 te delen en dat betekent dus 90 cent per portie.

Als je het per portie bekijkt valt het dus wel mee en eiwitpoeder maakt het makkelijk om zonder voorbereiding snel die eiwitten binnen te krijgen. Ook is eiwitpoeder handig om thuis te hebben als ingrediënt om eiwit pannenkoeken of eiwitrepen zelf klaar te maken.

#11. Melk

Ook melk is een goedkope en makkelijke manier om je eiwitten binnen te krijgen. Per 100 gram zitten er maar 3.6 gram eiwitten in. Dat is niet veel, maar omdat het makkelijk te drinken is en qua prijs goedkoop is kan het je erg goed helpen.

Een pak melk van 1 liter kun je voor 1 euro kopen en als je de hele pak zou opdrinken dan zou je dus 36 gram eiwitten binnen krijgen. Ook hier ben je dus minder dan 1 euro kwijt voor 30 gram eiwitten en als je van melk houd dan is het even makkelijk te drinken als water, dus die 1 liter heb je binnen een kwartiertje opgedronken. 

#12. Linzen in blik

Linzen bevatten per 100 gram 6.5 gram eiwitten. Qua prijs zit je rond de 30 cent per 100 gram en om net boven de 30 gram eiwitten uit te komen zouden we dus 500 gram linzen nodig hebben. Met 500 gram linzen komen we uit op een prijs van 1 euro en 50 cent.

Dat is geen slechte prijs, maar je hoeft je maaltijd ook niet alleen maar te laten bestaan uit linzen. Linzen is vergelijkbaar met bonen, dus haal bijvoorbeeld de helft van je eiwitten uit linzen en de andere helft uit gekookte eitjes of vissticks. 

#13. Protein brood

Dit product komt in steeds meer supermarkten voor, maar bijvoorbeeld de Lidl en Aldi verkopen al jaren lang proteine brood. Bij de Aldi in België kost het 2 euro en 29 cent en de hoeveelheid is 480 gram.

Per 100 gram kun je rekenen op 22 gram eiwitten en om aan die 30 gram eiwitten te komen heb je maar 140 gram brood nodig. Met 140 gram proteine brood kom je uit op 67 cent en dat is een mooi bedrag om 30 gram eiwitten binnen te krijgen.

#14. Tonijn pizza

Met 1 tonijn pizza uit de diepvries krijg je 35,5 gram eiwitten binnen. Dit is geen product voor als je wilt afvallen, maar als je wilt bulken + je het qua geld niet breed hebt dan is dit een avondmaaltijd die je kan helpen met spiermassa opbouwen.

Een pizza tonijn kun je in de meeste supermarkten voor onder de 2 euro krijgen en een avondmaaltijd met voldoende eiwitten voor onder de 2 euro is geen slechte deal. 

#15. KoolvisHet is 1 van de goedkoopste vissoorten die je in de supermarkt kan vinden. Ze liggen in de diepvries en worden verkocht als 4 blokken Alaska koolvis in een doosje.

Elk blok weegt 100 gram en bevat 17 gram eiwitten. Per blok kom je uit op een prijs van 70 cent. Met 2 blokken koolvis kom je dus uit op 34 gram eiwitten en een bedrag van 1 euro en 40 cent. Dit is een super mager product en dus ook erg geschikt voor sporters die hun vetpercentage willen verlagen.

#16. Kipnuggets

Klinkt misschien niet als gezondste product, maar het valt reuze mee. Als je wilt groeien met minimale financiële middelen, dan is dit zeker een behulpzaam product. 

Kipnuggets kun je in bijna elke supermarkt wel kopen voor onder de 3 euro voor een doosje van 500 gram. Per 100 gram krijg je 13 gram eiwitten binnen en met de helft van het doosje passeer je dus die 30 gram eiwitten per maaltijd.

Dus zelfs al zouden we van 3 euro uitgaan, wat aan de hoge kant ligt, dan nog is het maar 1 euro 50 per maaltijd. 

#17. Tactische bijbaan 

Dit is geen product, maar het hoort zeker in dit rijtje thuis omdat het enorm behulpzaam kan zijn.

Bij restaurants, eethuizen, pizzeria's en andere bedrijven die met eten werken… heeft het personeel vaak luxe voordelen zoals gratis eten, overgebleven voorraad mee naar huis nemen of kopen met flinke kortingen.

Door een bijbaan te nemen op zulke plaatsen kun je veel eten voor heel weinig geld. Sterker nog, je krijgt betaald terwijl je van de kortingen of gratis eten gebruikt maakt. Je hoeft dit niet voor lange termijn te doen, maar als je het financieel even moeilijk hebt dan is 3 tot 9 maanden gebruik maken van zo'n bijbaan geen slechte oplossing. 


Ronnie Coleman is 1 van de grootste en bekendste bodybuilders ooit en die vertelde in een interview dat hij aan het begin van zijn carrière een bijbaan had bij Kentucky Fried Chicken en daar het grootste gedeelte van zijn eiwitten naar binnen aan het werken was..

Als het niet nodig is, dan is het niet nodig… maar stel dat je een student bent die op z’n geld hoort te letten of iemand bent die hoge schulden aan het afbetalen is, dan is dit een manier om je situatie te veranderen.

Vergeet niet hieronder te abonneren op ons YouTube kanaal als je dit bericht of de video bovenaan de pagina behulpzaam vond en als je vragen hebt dan kun je die hieronder of via YouTube achterlaten. Ik lees ze allemaal en geef altijd antwoord terug.

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?

Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer

(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.

Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.

Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags