Goedkoopste eiwitrijke voeding voor spieropbouw!

eiwitrijke voeding, goedkope eiwitrijke voeding, voeding spieropbouw, voeding voor spieropbouw -

Goedkoopste eiwitrijke voeding voor spieropbouw!

Iedereen die aan krachttraining doet en bezig is met spieropbouw weet dat veel eten duur kan zijn. De mensen die niet bezig zijn met spieropbouw eten in de meeste gevallen 3 maaltijden per dag en zij vinden al dat boodschappen te duur aan het worden is. Laat staan bodybuilders die 5 tot 6 maaltijden per dag eten.

Niet iedereen die bezig is met spieropbouw bevindt zich in een positie om zonder moeite veel geld uit te geven. Als jij ook op je geld hoort te letten dan hoef je je geen zorgen te maken, want voor alles is er een oplossing. 

Je kunt namelijk flinke spiermassa opbouwen, goed eten en hard trainen zonder veel geld uit te geven. Je kunt tegenwoordig bij veel sportscholen trainen voor nog geen 20 euro per maand. Wat eten betreft is het een kwestie van strategisch boodschappen doen. Je kiest in dit geval voor de goedkoopste voeding die je helpt met spieropbouw.

Om je daarbij te helpen hebben we hieronder de ideale producten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn eiwitrijke producten die je in je maaltijden kan gebruiken. Ze helpen met spieropbouw, ze zijn gezond en behoren tot de goedkoopste producten waarmee je een gespierd fysiek kan opbouwen.    

10 Goedkope eiwitrijke producten voor voldoende eiwitten per dag!

Eiwit is de voedingsstof die verantwoordelijk is voor het opbouwen en herstellen van alle weefsel in ons lichaam. Ook spierweefsel dus en dat is voor ons als sporters extra intressant. Om serieuze spieropbouw te creëren en te blijven stimuleren is het aangeraden om minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen.

Eiwitrijk eten is een must voor sporters die spiermassa willen opbouwen, maar eiwitrijke producten zijn vaak duur. Denk bijvoorbeeld aan vlees, vis, noten, kaas en eiwitpoeder. Gelukkig zitten er ook producten bij met een lager prijskaartje. Hieronder vind je 10 opties waar je voor kunt kiezen als je het goedkoop wilt houden. 

#1. Eieren

Eieren zijn bijna overal wel te vinden voor een goede prijs. Zeker als je voor de goedkoopste verpakking kiest. Ze vormen een prima bron van eiwitten. Per ei krijg je gemiddeld 7 gram eiwitten binnen. 

Ook kun je met eieren verschillende maaltijden klaarmaken. Naast gekookte eieren en omelettes kun je er ook eiwit pannenkoeken en verse eiwitbrood mee maken.

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 12 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.38

#2. Magere kwark

Een bakje magere kwark van 500 gram bevat ruim 42 gram eiwitten. Dat is veel voor een maaltijd en helemaal mooi is dat magere kwark voor heel weinig gekocht kan worden. Als je voor huismerken kiest dan zit je bijna altijd onder 1 euro per bakje van 500 gram.

Bij Albert Heij is momenteel de magere kwark van het merk De Zaanse Hoeve verkrijgbaar voor 85 cent. Als je je bedenkt dat je een maaltijd hebt voor 85 cent die je gaat helpen met spieropbouw dan is dat toch fantastisch. Als je spiermassa wilt opbouwen is er altijd een manier, ongeacht je budget. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 8.5 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.18

#3. Kip

In vlees en visproducten zitten veel eiwitten. In de meeste gevallen ben je met kip het goedkoopste uit als je de prijs per kilo bekijkt. Als je kipfilet haalt bekijk dan met welke verpakking je goedkoper uit bent. 

Gesneden blokjes zijn bijvoorbeeld altijd duurder dan als je hele lappen haalt die je vervolgens thuis zelf doet snijden. Als je met grote verpakkingen geld kan besparen is dat beter, want kip kan je altijd nog invriezen voor later gebruik. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 23 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.99

#4. Bonen

Bonen in blik zijn erg goedkoop en hebben een goede voedingswaarde. Ze zijn niet zo eiwitrijk als vleesproducten, maar helpen toch de eiwitinname verhogen met gemiddeld 7 gram eiwitten per 100 gram. Ook blijven ze heel lang goed, dus is het altijd handig om een extra voorraad blikjes thuis te bewaren. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 7 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.42

#5. Vissticks

Verse vis is duur als je weinig te besteden hebt, maar dat geldt gelukkig niet voor vissticks. In veel supermarkten kun je een pak van 450 gram kopen voor nog geen 2 euro en qua eiwitten zit je goed. Per 100 gram zijn dat 13 gram eiwitten en je kunt er makkelijk een paar honderd gram van eten per maaltijd.

Een ander voordeel is dat ze zeer eenvoudig zijn voor te bereiden. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien, kruiden, schoon te maken of snijden. Ze kunnen meteen vanuit de verpakking de oven of airfryer in. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 13 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.46

#6. Pinda’s

De meeste noten zijn prijzig, maar dat geldt absoluut niet voor pinda’s. In elke supermarkt kun je wel een goedkope zak pinda’s vinden. Daarnaast bevatten ze meer eiwitten dan bijna alle vleesproducten, namelijk 26 gram per 100 gram. 

Pinda’s zijn wel hoog in calorieën en dit komt vooral door de gezonde vetten, dus als je gespierd wilt worden met een lage vetpercentage dan is het misschien niet het meest ideale product. Als je echter snel wilt aankomen en flinke spiermassa wilt opbouwen dan is dit wel een top product. 

Pindakaas is gemaakt van pinda’s en het is dan ook niet verrassend dat de voedingswaarde gelijkwaardig is. In sommige supermarkten is de prijs van pindakaas ook goed te doen en kun je dus naast pinda’s ook pindakaas aanschaffen zodat je eiwitrijk broodbeleg thuis hebt. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 26 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.39

#7. Vis in blik 

Vooral in supermarkten als Aldi en Lidl vallen de prijzen reuze mee van ingeblikte vis. Tonijn in blik is superieur als het gaat om de hoeveelheid eiwitten, namelijk 27 gram eiwitten per 100 gram. Naast tonijn zijn sardines en zalm ook prima opties.

Vis in blik kun je opwarmen, maar ook rauw eten. Als je een snelle bodybuilding maaltijd in elkaar wilt zetten dan is bijvoorbeeld vis in blik met instant noodles een prima keuze. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 25 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €1.05

#8. Eiwitpoeder

Eiwitpoeder is tegenwoordig net zoals vele producten in prijs gestegen. Dat is jammer, maar nog steeds is het een goedkopere manier om je eiwitinname flink te verhogen. Met 1 shake kun je makkelijk 30 gram eiwitten binnen krijgen en de prijs per shake is ongeveer 1 euro.

Als je dat met eten vergelijkt dan besef je dat de prijs wel meevalt. Om 30 gram eiwitten vanuit vlees of visproducten binnen te krijgen zul je 150 gram eten nodig hebben en dat is vaak al meer dan 1 euro. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 79 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €2.75

#9. Tofu

Tofu is met 13 gram eiwitten per 100 gram een prima product voor spieropbouw. De vegetarisch vleesvervanger is goedkoper dan het meeste vlees. Bij Albert Heijn betaal je voor een verpakking van 550 gram nog geen 2 euro. 

Vegetarisch eten wordt steeds populairder en er zijn daardoor steeds meer vleesvervangers te vinden voor aantrekkelijke prijzen. In de meeste supermarkten kun je tegenwoordig ook de vegetarisch gehakt en wokreepjes aanschaffen voor lage prijzen. 

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 13 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.38

#10. Hamburgers 

Hamburgers zijn vaak laag geprijsd en bevatten altijd wel meer dan 10 gram eiwitten per 100 gram. Ideaal voor spieropbouw als je niet veel te besteden hebt. Echter is het wel aangeraden om dit voor maximaal 1 maaltijd per dag te gebruiken, omdat dit product niet gezond genoeg is om het in meerdere maaltijden op een dag te eten. 

Als beginner is het belangrijk om genoeg eiwitten en calorieën binnen te krijgen, zodat je kunt groeien. Als je eenmaal flinke spiermassa hebt opgebouwd kun je ervoor kiezen om magere producten te gebruiken als je droog wilt worden.

Gemiddeld eiwitten per 100 gram: 13 gram
Geschatte prijs per 100 gram: €0.48

Dit waren 10 voorbeelden van goedkope eiwitrijke producten die je helpen met spieropbouw. Als je een enorme lijst van eiwitrijke producten wilt zien dan kun je klikken op deze link: Grote Eiwitrijke Productenlijst - die leidt naar een pagina waarin je meer dan 50 ideale producten voor spieropbouw kunt bekijken. 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Zonder hongergevoel afvallen! 5 Tips voor het onderdrukken van hongergevoel.
Het is een veelvoorkomende misvatting dat afvallen gepaard moet gaan met constante honger en ongemak. Wat als ik je v...
Lees meer
Hoe kun je je buik dunner maken?
Het verlangen naar een slankere buik is voor velen een belangrijk doel op het gebied van gezondheid en uiterlijk. Hoe...
Lees meer
Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…
Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer

Tags