Hoe kan ik sneller gespierd worden? 6 Tips voor snelle resultaten! 

gespierd, gespierd worden, snel gespierd worden -

Hoe kan ik sneller gespierd worden? 6 Tips voor snelle resultaten! 

We weten bijna allemaal dat voeding en krachttraining samen belangrijk zijn om gespierd te worden, maar wat kun je doen om het proces te versnellen? Wat kun je doen om nog sneller gespierd te worden? Hieronder volgen 6 tips die je zullen helpen om nog sneller resultaten te boeken. 

Tip #1. Genoeg eiwitten eten

Eiwit is de voedingsstof die verantwoordelijk is voor het herstel en opbouw van spieren. Om de spiergroei te blijven stimuleren is het aangeraden om elke dag minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Arnold Schwarzenegger was één van de vele bodybuilders die zich altijd hield aan deze regel. 

Tip #2. Rolmodel om advies vragen

Veel sporters die indrukwekkend gespierd zijn geworden geven toe dat ze veel fouten hebben gemaakt in hun eerste jaren en dat het pas hard ging toen ze precies door hadden hoe het werkt en wat echt belangrijk is om flinke spiermassa op te bouwen. Schuif je eigen ego opzij en vraag ze om advies. Zij zullen blij zijn om je te helpen en jou kan het jaren schelen. Waarom zou je niet vanaf dag 1 hard willen gaan?  

Tip #3. Gebruik supplementen

Als het qua voeding goed zit kan het toevoegen van supplementen wonderen doen. Denk bijvoorbeeld aan eiwitpoeder als extra snack, een pre-workout met creatine voor betere prestaties in de sportschool, calcium met magnesium voor beter herstel van spieren en gewrichten, etc. Er zijn veel supplementen die je kunnen helpen om naar de next level te gaan, maar onthoud wel dat je voeding in orde moet zijn om maximaal te profiteren van supplementen.

Tip #4. Train om sterker te worden

Zwaarder trainen met een correcte houding en juiste uitvoering leidt naar meer spiermassa. Train daarom alsof je sterker wilt worden. Je zult merken dat je uitdagender traint, je spieren er beter op reageren vanwege de intense spanning en dat je meer honger zult krijgen waardoor je automatisch meer en beter gaat eten. Het is een domino-effect in jouw voordeel. 

Tip #5. Ontwikkel een ijzersterke mindset 

Iemand met een sterke mindset krijgt elk doel of opdracht uiteindelijk geklaard. Er bestaat geen twijfel of opgeven. Het geloof in eigen kunnen wordt alsmaar gevoed en de intense gedrevenheid kun je in de blik van hun ogen zien. Lees boeken of luister naar audio, maar zorg ervoor dat jouw mindset zo sterk is dat niets jou kan stoppen van succes. 

Tip #6. Neem genoeg slapen serieus 

De meeste groei en herstel vind plaats tijdens je slaap en je wilt het proces van spiergroei niet in de weg zitten. Waarom zeggen we tegen baby's dat ze goed moeten slapen en eten om te groeien? Dat is omdat de mens met voeding en goed slapen het meeste groeit. Alleen zijn we als volwassene uitgegroeid waardoor we dit niet meer serieus nemen… maar dat geldt niet voor jou als bodybuilder. Bodybuilders zijn nog steeds in de groei, maar dan puur op spier gericht.  

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
Hoeveel kun je afvallen met wandelen? Uitleg calorieën verbranden en tips!
Als je wilt weten hoeveel je met wandelen kunt afvallen en extra tips wilt krijgen, dan is dit een ideale bericht voo...
Lees meer
10 Beste SCHOUDER oefeningen voor spiermassa opbouwen in de sportschool. Fitness voor beginners.
Als je op zoek bent naar de beste schouder oefeningen voor in de sportschool dan ben je op de juiste pagina belandt. ...
Lees meer

Tags