Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?

hoe kan je snel afvallen, snel afvallen, snel afvallen tips -

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?

Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja, dan ben je hier op de juiste pagina belandt.

We weten allemaal dat je met minder eten + meer sporten kunt afvallen en vandaar dat we bij de tips hieronder wat verder gaan kijken dan alleen minder eten en meer bewegen. We gaan langs 6 tips die het proces kunnen versnellen en de beleving voor jezelf beter zullen maken. 

Snel afvallen hoeft echt geen flinke strijd te zijn met honger lijden en elke dag urenlang sporten. Gebruik de 6 praktische tips hieronder om meer plezier en resultaten te creëren. Laten we starten!

Tip #1. Vermijd voeding met veel calorieën en weinig nuttige voedingsstoffen.

Denk hierbij aan typische fabrieksproducten met weinig vezels, producten die van deeg zijn gemaakt, fastfood en de bekende ongezonde snacks.

Door het gebrek aan nuttige voedingsstoffen blijf je trek houden na het eten van dit soort producten, ondanks de grote hoeveelheid calorieën die ze met zich meebrengen.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar brood, met 2 sneetjes volkorenbrood kun je langer gevuld blijven dan 2 sneetjes wit brood. Ondanks dat wit brood zelfs iets meer calorieën bevat. Dat komt doordat volkorenbrood rijker is aan nuttige voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels, hierdoor heb je minder nodig om de maag beter gevuld te houden.

Een makkelijke manier om automatisch voor de juiste producten te kiezen, is door te onthouden dat hoe dichterbij de natuur het product is hoe rijker het zal zijn. De natuur bezuinigt niet op voedingsstoffen, fabrieken kunnen dat wel doen.

Tip #2. Maak het proces vanaf het begin leuk genoeg om vol te houden.

Dit wordt door velen onderschat, maar het is zoveel makkelijker om dingen gedaan te krijgen wanneer er plezier wordt beleefd.

Sommige kijken naar andere sporters en denken… wauw! Die zijn erg gedisciplineerd, maar 9 van de 10 keer zijn het pure liefhebbers. Ze doen het, omdat ze er plezier aan beleven. Natuurlijk vinden ze het leuk om achter het idee te staan dat ze ijzersterke discipline hebben, maar de kans is super groot dat ze niet dezelfde toewijding hebben als het gaat om andere dingen in het leven.

Voeg vooral plezier toe aan hetgeen waar je het meeste moeite mee hebt en denk na over de beste oplossing. Elke obstakel kun je overwinnen.

Heb je vooral moeite met voeding? Dan kun je bijvoorbeeld:
- Gezonde maaltijden aan huis laten bezorgen waardoor je niet hoeft te koken.
- Een voedingscoach aannemen die je naast een plan ook veel motivatie geeft.
- Of het koken veranderen in een leuke gezellige tijd met je partner.

Hetzelfde geldt voor trainen:
- Misschien ga je meer plezier beleven als je een gemotiveerde trainingsmaatje vind.
- Misschien krijg je wel motivatie door het volgen van leuke fitness vlogs.
- Maar het kan ook zo zijn dat je eventjes moet volhouden totdat je de eerste resultaten ziet, want resultaten kunnen ook voor meer motivatie, plezier en zelfvertrouwen zorgen.

Doe jezelf niet tekort door te denken ik ben lui en kijk al die gedisciplineerde mensen. Het is gewoon een kwestie van plezier toevoegen. Hoe verklaar je dat iemand van 's morgens vroeg tot 's avonds laat kan gamen zonder uitgeput te raken? Het is plezier ervaren in hetgeen dat je doet.

Tip #3. Gebruik een voedingsapp om twijfel en onzekerheid te elimineren.

Er zijn genoeg mensen die een prima start maken en waarvan je zeker weet dat als ze zo doorgaan succes bereikt zal worden. Echter laten velen zich stoppen door te luisteren naar gedachten die twijfel en onzekerheid aanwakkeren.

Een voedingsapp haalt het emotionele aspect uit het proces door je gewoon keiharde cijfers te laten zien en jij zelf weet dat zolang de cijfertjes kloppen, de resultaten gegarandeerd zullen komen.

Er is maar 1 echte regel die gevolgd moet worden om af te vallen en dat is onder je dagelijkse caloriebehoefte uitkomen. Blijf je erboven dan lukt afvallen niet. 

Zonder voedingsapp ben je nooit zeker van je zaak. Je blijft vragen houden als... ga ik het redden? Heb ik die snack wel meegeteld? Wat heb ik eigenlijk vandaag allemaal gegeten? Met een voedingsapp is al je eten geregistreerd en is er geen twijfel. Je hebt rust in je hoofd en weet precies of je goed op weg bent of dat je te veel aan het eten bent.

Een voedingsapp is gratis te gebruiken. Zelf gebruik ik MyFitnessPal en hierdoor denk ik nooit aan eten in de zin van wat past er in mijn dieet. Ik scan alles naar binnen en zolang de cijfers er goed uitzien vind ik het prima, want ik weet welke resultaten eruit zullen volgen.

Tip #4. Hou het simpel door niet te veel informatie te mixen.

Er zijn genoeg mensen die zich afvragen van: Hoe kan het dat er tegenwoordig zoveel informatie is en mensen toch geen beslissing of actie kunnen ondernemen? En dat is precies het ding, er worden zoveel verschillende dingen geroepen waardoor het voor velen te ingewikkeld wordt om een duidelijk pad te volgen.

De 1 zegt een keto dieet is het beste, de ander zegt eet vegetarisch, een andere groep praat alleen over fatburners en pillen. Hou het gewoon simpel en schuif 90% van de herrie opzij, zodat je in alle rust aan je doel kunt werken.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld:
- Niet velen, maar 1 of 2 YouTubers te volgen die je vertrouwt en de resultaten hebben die je wenst te behalen.
- Een strategie te kiezen die je minimaal voor 90 dagen gaat volgen met tunnelvisie, dus zonder elke dag van gedachten te veranderen. 
- Een voedingscoach aannemen waar je vertrouwen in hebt en vanaf het begin een klik mee lijkt te hebben.

Voor mensen die makkelijk afgeleid raken en alsmaar van gedachten veranderen wordt succesvol fit worden bijna onmogelijk. Houd het simpel en geef jouw strategie minstens 2 tot 3 maanden de tijd en je zult zien dat snel afvallen super simpel kan zijn.

Tip #5. Doe een eenmalige research voor je ideale boodschappenlijstje.

Een vraag die door veel mensen wordt gesteld tijdens het afvallen is ‘’wat kan ik het beste eten?’’ en het is een vraag die eigenlijk dagelijks blijft rondspoken.

Dit kun je oplossen door 1 keer een uur de tijd te nemen om je ideale boodschappenlijstje samen te stellen… en zodra je deze hebt hoef je die vraag nooit meer te stellen.

Als je een gezond lijstje van 30 tot 40 producten hebt, dan wordt boodschappen doen zeer effectief, doelgericht, makkelijk en een automatisch proces.
Ook biedt zo’n lijstje je genoeg keuze om afwisselend te eten en je krijgt meer vertrouwen in het behalen van je doel, omdat je goed bent voorbereid.

Tegenwoordig heb je AI-technologie die je waarschijnlijk binnen 1 minuut aan het juiste boodschappenlijstje kan helpen. Zelf deed ik dit een aantal jaren geleden via de website van Albert Heijn, omdat zij bij elk product de informatie laten zien van wat er in zit.

Tip #6. Zet iets tegenover je doel en blijf eerlijk.

De meeste mensen krijgen meer passie voor een proces als er iets tegenover staat en het is zeker geen slecht idee om deze tactiek te gebruiken, maar het werkt alleen als je hier eerlijk mee omgaat.

Een voorbeeld hiervan is:
Als ik binnen 6 maanden 20 kilo ben afgevallen, dan boek ik een reis voor 2 weken naar mijn favoriete bestemming en ga ik hier keihard van genieten.

Als je je doel hebt behaald, dan mag je geen schuldgevoel hebben en ga je gewoon lekker genieten van je reis, maar andersom blijf je ook trouw aan de belofte en gaat het gewoon niet door.

Dit is ook erg mooi als je het voor een ander kan doen. Stel dat 1 van je familieleden of vrienden moeite heeft om die motivatie vast te houden voor afvallen, dan kun je zo’n deal met hun maken voor een extra push.

Beloof hun een mooi vooruitzicht zoals een vakantie of een geweldig cadeau waar ze super blij mee zouden zijn, maar dit ook alleen zal gebeuren als ze hun doel voor de deadline bereiken.

Dit maakt het leuk en betrokkenheid + een mooi vooruitzicht geeft elk persoon meer motivatie!

Dit waren de 6 tips die naast minder eten en meer bewegen kunnen helpen met snel afvallen. Hieronder kun je kijken naar de video waarin wordt uitgelegd waarom de meeste mensen moeite hebben met buikvet verliezen.

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
Hoeveel kun je afvallen met wandelen? Uitleg calorieën verbranden en tips!
Als je wilt weten hoeveel je met wandelen kunt afvallen en extra tips wilt krijgen, dan is dit een ideale bericht voo...
Lees meer

Tags