Hoe krijg je een bredere chest?

borst oefeningen, brede chest, bredere chest, chest oefeningen, chest workout, hoe krijg je een bredere chest -

Hoe krijg je een bredere chest?

Je krijgt een bredere chest door meerdere borst oefeningen te gebruiken tijdens het trainen. Hoe vaker je de chest vanuit verschillende hoeken raakt, hoe meer spiergroei er ontstaat en je meer definitie in je chest krijgt. 

Vaak zie je bij beginners dat ze zich vooral focussen op het bankdrukken of push ups. Dat zijn geweldige oefeningen, maar niet genoeg om een bredere chest te ontwikkelen die vanuit elke hoek flinke massa toont. Het is de mix van druk oefeningen en oefeningen waarbij je de chest uitrekt die ervoor zorgt dat je een complete borst ontwikkeld. 

6 Borst oefeningen voor een bredere chest

De 6 borst oefeningen hieronder vormen samen een fantastische en zeer effectieve workout voor een bredere chest. Het is een workout met de ideale mix van borst oefeningen die ervoor zullen zorgen dat je elke gedeelte van de chest effectief aanpakt. 

#1. Barbell Bench Press

Het standaard bankdrukken zoals bij de meeste bekend is, blijft een top oefening om een grotere borst te creëren. Het is dus goed om elke chest workout deze oefening erin te hebben, maar hoef je zeker niet altijd alleen de barbell/stang te gebruiken. Je kunt ook afwisselen door te bankdrukken met dumbbells of met een daarvoor gemaakte machine.   

#2. Cable Chest Flyes

 

Na het bankdrukken is het ideaal om de chest helemaal open te rekken om vervolgens het bloed erin te pompen. Dat doe je met Chest Flyes en via de kabel machine werkt het zeer effectief. Dit is een totaal ander type borstoefening en dus precies wat je nodig hebt voor een bredere chest. Druk-oefeningen zijn vooral voor de dikte in je chest en deze oefening is voor de breedte en de compacte sluiting tussen beide borst helften.  

#3. Barbell Incline Press

Het bankdrukken met het bankje schuin omhoog is ook een oefening die niet mag ontbreken in je chest workout. De bovenste borstspieren zijn namelijk een groot gedeelte van je chest en die train je door middel van deze oefening. Bij deze oefening geldt net zoals met het standaard bankdrukken dat je de stang kunt vervangen door dumbbells of dat je deze oefening uitvoert op de daarvoor gemaakte machine. 

#4. Machine Flyes

Dit is dezelfde type oefening als oefening 2, alleen gebruik je nu een apparaat in plaats van de kabelmachine. Je kunt deze oefening ook liggend op een bankje met dumbbells uitvoeren. Na een press oefening is het fijn om de borst uit te rekken en ook geef je de schouders en triceps zo wat rust tussendoor. Met deze oefening kun je makkelijk en op een fijne manier de pomp in je chest aanwakkeren.  

#5. Dumbbell Pullover

Dit is een totaal andere oefening als het drukken of het uitrekken. Het behoort tot uitrekken, maar het is toch op een andere manier als dat je van Flyes gewend bent. Dit was één van de favoriete oefeningen van Arnold Schwarzenegger, die in zijn bodybuilding periode bekend stond om een grote brede chest. Afwisseling is goed voor definitie en allround spiermassa.  

#6. Chest Press Machine

Het is altijd lekker om een chest workout af te sluiten op de Chest Press Machine. Met deze oefening richt je je vooral op het onderste gedeelte van je borst. Nog een laatste flinke pomp creëren voordat je de sportschool verlaat. Ook bespaart het je om de balans te moeten houden zoals je dat bij het trainen met losse gewichten wel moet doen. Aan het einde van de training is er meer verzuring en vermoeidheid en dan is trainen op een machine fijner en veiliger.  

Eiwitrijk eten voor spiergroei

Nu ben je op de hoogte van de juiste mix van oefeningen om een bredere chest te krijgen, maar om indrukwekkende borstspieren op te bouwen heb je ook de juiste voeding nodig. Het totale pakketje voor succesvol spiermassa opbouwen is krachttraining, eten en voldoende slapen. Zorg ervoor dat je genoeg eet en eiwitrijk eet, omdat eiwit de voedingsstof is die spieren doet herstellen en opbouwen.   

Om dagelijks de spiergroei te blijven stimuleren is het belangrijk dat je dagelijks minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen krijgt. Stel dat je 80 kilo zou wegen dan heb je een minimum van 160 gram eiwitten per dag nodig als je wilt groeien. Als je het lastig vind om zoveel te eten, dan kun je een eiwitpoeder gebruiken om shakes te maken zodat je wel aan de juiste hoeveelheid eiwitten komt. Voor de beste eiwitpoeders met voordelige prijs kun je op de link hieronder klikken. ⬇️

Klik hier voor de beste eiwitpoeders met voordelige prijzen… 

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags