Hoe maak je een trainingsschema krachttraining?

Hoe maak je een trainingsschema, krachttraining schema -

Hoe maak je een trainingsschema krachttraining?

Een krachttraining schema maken is eigenlijk heel simpel. Zodra je weet welke type krachttraining oefeningen er zijn en hoe je die uitvoert dan heb je het lastigste gedeelte gehad.

Als je een beginner bent en niet genoeg krachttraining oefeningen beheerst dan kun je klikken op deze link: https://thehungryelite.com/pages/krachttraining-oefeningen dat is een pagina op onze website waarin 76 krachttraining oefeningen te vinden zijn, met bij elke oefening een demonstratie zodat je ook meteen de uitvoering ervan kunt zien. 

In 5 stappen je eigen krachttraining schema: 


Stap #1

Beslis hoe vaak je in de week gaat trainen om al je spieren te trainen. Laten we als voorbeeld nemen dat je 3 keer per week gaat trainen.
Stap #2
Verdeel de spiergroepen over de 3 workouts. Bijvoorbeeld workout 1= borst + armen, workout 2= rug + schouders en workout 3= benen + buik.
Stap #3  
Kies 3 tot 4 verschillende oefeningen per spiergroep om die optimaal en effectief te kunnen trainen.
Stap #4
Nu je de oefeningen hebt genoteerd kun je de hoeveelheid sets en herhalingen bepalen. Voor beginners is 3 sets per oefening voldoende en voor gevorderde is 4 tot 5 sets aan te raden. Voor spieropbouw is 8 tot 12 herhalingen per set het meest effectief.
Stap #5
Maak er vervolgens een fijn overzicht van, zodat je het makkelijk kunt volgen. Tabellen gebruiken werkt vaak het beste. Zorg dat je alles op volgorde hebt staan, zodat je precies weet wat je te wachten staat voordat je aan de workout begint.  

Laat je toch liever een krachttraining schema maken door iemand die veel ervaring en resultaat heeft? Dan kan dat via deze link:
https://thehungryelite.com/collections/trainingsschema

Schrijver: Badreddine Boutaybi

 

Abonneer op ons YouTube kanaal voor fitness video's:   
https://www.youtube.com/channel/UC9SuAtLIdRZTVX-2BIhDodA


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags