Hoe vind je een ideale sportmaatje? 5 Tips

sport partner, sportmaatje, sportmaatje gezocht -

Hoe vind je een ideale sportmaatje? 5 Tips

Het zou je verbazen hoeveel sporters zoeken naar ‘’sportmaatje gezocht’’ op het internet. Duizenden sporters die op zoek zijn naar een sportmaatje, omdat het leuker is om samen te sporten en het een motiverende werking heeft voor beide. Je kunt elkaar steunen, leuke gesprekken voeren en sporten wordt alles behalve eenzaam.   

Waar de meeste zoekende moeite mee hebben is het vinden van een geschikte sportmaatje. Zo hoort het in de meeste gevallen iemand te zijn die dezelfde sport uitoefent, iemand die in dezelfde omgeving woont en iemand die zelf ook graag samen traint. Om je te helpen een geschikte sportmaatje te vinden volgen hieronder 5 tips!  

Tip #1. Sportschool in de buurt

In de sportschool kun je makkelijk contact maken en is de kans zeer groot dat degene waar je contact mee hebt ook in de omgeving woont. Je vind er gewichtheffers, wandelaars, fietsers, vechters, voetballers en nog veel meer. 

Ook hoef je bij de sportschool niet meteen te laten weten dat je een sportmaatje zoekt. Je kunt regelmatig langsgaan, andere sporters leren kennen en zodra je iemand vind waar je een goede klik mee hebt zal de rest vanzelf gaan.

Tip #2. Forums over jouw type sport 

Voor elke type sport vind je online wel een forum. Ook zijn de bezoekers van forums vaak gepassioneerde sporters die het graag over de sport hebben. Meng je in de gesprekken en laat weten dat je op zoek bent naar iemand die samen wilt sporten. Als de forum groot genoeg is zul je zonder moeite iemand vinden die hetzelfde wilt en ook nog eens op werkbare afstand woont.

Tip #3. Een bekende overhalen 

Heb je een vriend, familielid, collega of een andere type contact waar je het goed mee kan vinden? Vraag diegene dan om een keertje mee te trainen. Het is niet alleen voor jou, maar ook beter voor de gezondheid van de ander. 

Soms gaan we er automatisch van uit dat iemand die momenteel niet aan het sporten is ook niet geïnteresseerd zal zijn om te beginnen, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Misschien is wat begeleiding, vertrouwen of steun precies hetgeen wat hij of zij nodig heeft om te starten.

Tip #4. Facebook groepen

Het mooie aan Facebook groepen is dat de communities worden gevormd omtrent één specifiek onderwerp. Er zullen ongetwijfeld groepen bij zitten die bijvoorbeeld sportmaatje of sportmaatje gezocht worden genoemd. Ook zul je in deze groepen honderden of zelfs duizenden sporters vinden die allen op zoek zijn naar een sportmaatje. Hier is de kans op slagen dan ook erg groot.  

Tip #5. Reageer op instagram 

 

Ook op instagram is het niet moeilijk om iemand te vinden. Zo kun je via de zoekfunctie Hashtags (#) bekijken uit jouw omgeving of kun je zoeken naar mensen die bijvoorbeeld een sportschool uit jouw omgeving als locatie hebben gebruikt. Laat positieve reacties achter of deel jouw berichten/foto’s op dezelfde plaats om in contact te komen met andere sporters in de omgeving.  

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags