Hoe kan ik snel gespierd worden als beginner?

gespierd, gespierd worden, Snel gespierd worden -

Hoe kan ik snel gespierd worden als beginner?

Snel gespierd worden is een proces dat vooral discipline vereist, maar ingewikkeld is het zeker niet. Er zijn een aantal sleutel-punten die je in orde dient te hebben om gespierd te worden. Onthoud wel dat gespierd worden veel meer tijd kost dan vet verliezen. Zo kun je binnen een maand al kilo’s vet zijn kwijtgeraakt, terwijl het verschil van een normaal fysiek naar gespierd fysiek pas na een half jaar echt zichtbaar begint te worden.  

Bij snel gespierd worden hoor je te denken in een tijd van 1 jaar. Als je binnen een jaar 2 tot 7 kilo spiermassa hebt aangemaakt ben je snel gespierd geworden en is dat dus een fantastische prestatie. Het verschil zal duidelijk zichtbaar zijn en indien je ook het vetpercentage niet al te hoog laat oplopen zullen je spieren indrukwekkende definitie tonen. Hieronder volgen 4 sleutel-punten waar je de focus op dient te leggen als beginner om snel gespierd te worden. 

1. Krachttraining minimaal 3 keer per week

Om serieuze resultaten te boeken en al helemaal om snel gespierd te worden is 3 keer per week aan krachttraining doen het minimum. Ook kun je pas bij 3 keer per week trainen een ideale spiergroepen-split creëren waarbij een uur trainen voldoende zou zijn. Bijvoorbeeld workout 1 - borst + armen, workout 2 - rug + schouders en workout 3 - benen + buik.

Als je met 1 workout per week al je spieren zou willen trainen, dan ben je makkelijk een dikke 3 uur bezig in de sportschool. Ook zou je op deze manier minder balans hebben en een groter kans op blessures. 

2. Calorieën moeten omhoog om aan te komen 

Of je nu wilt aankomen in vet of in spieren, met elke vorm van aankomen zullen de calorieën omhoog moeten. Je hebt een dagelijkse caloriebehoefte, als je niet weet wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is dan kun je die berekenen via onze homepagina. Je dagelijkse caloriebehoefte is het aantal calorieën dat jij nodig hebt om je huidige gewicht te behouden. Als je er dagelijks onder gaat zitten ga je automatisch afvallen en ga je dagelijks meer calorieën eten dan je caloriebehoefte zul je gegarandeerd aankomen. Wees niet bang om meer te eten en weet dat het zelfs hard nodig is. Focus eerst op spiermassa opbouwen om snel gespierd te worden, het vet kun je altijd later nog verliezen. Vet kwijtraken kost niet veel tijd, dus droog trainen kun je starten op het moment dat je genoeg spiermassa hebt opgebouwd.

3. Eet minimaal 2 gram eiwitten per 1 kilo lichaamsgewicht 

Je hebt natuurlijk alle voedingsstoffen hard nodig, maar zorg ervoor dat een groot gedeelte van alle calorieën die je eet vanuit eiwitten komen. Eiwit is de voedingsstof die verantwoordelijk is voor het opbouwen van spierweefsel. Om spiergroei te blijven stimuleren dien je minimaal 2 gram eiwitten per 1 kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen, dus stel dat je 70 kilo weegt dan is de norm 140 gram eiwitten per dag. Voeding waar veel eiwitten in zitten zijn vlees, vis, kip, eieren, kwark, noten en eiwitpoeder. Op de verpakkingen kun je terugzien hoeveel eiwitten erin zitten zodat je het de eerste dagen kunt bijhouden om te zien of het je lukt. Nog makkelijker is het gebruiken van een voedingsapp waarbij je de producten kunt scannen met je smartphone.  

Link naar de beste eiwitpoeder met een voordelige prijs...

4. Mindset 

Mindset (wat voor mentaliteit staat) is enorm belangrijk voor het behalen van elk type succes. Zonder een sterke mindset is snel gespierd worden vrijwel onmogelijk. Een sterke mindset staat voor geloven in jezelf, de discipline weten op te brengen op dagen dat het tegen zit en niet weten wat opgeven betekent. Met een sterke mindset neem je de stappen die nodig zijn om je doel te behalen, ongeacht je stemming. Je kent twijfel en negatieve gedachten geen macht toe. Als je deze 4 sleutel-punten goed in orde hebt dan wordt snel gespierd worden een makkie! 

 


Schrijver:
Badreddine Boutaybi 

Abonneer op ons YouTube kanaal voor fitness video's:  
https://www.youtube.com/channel/UC9SuAtLIdRZTVX-2BIhDodA


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Eiwitrijke brood voor spieropbouw en afvallen! Met het juiste brood en beleg kun je afgetraind zijn.
Op deze pagina krijg je 5 eiwitrijke broden te zien die je in de supermarkt kunt kopen. Dit zijn broden die gezond zi...
Lees meer
Boodschappenlijstje met voeding voor spieropbouw, droogtrainen en vetverlies!
In deze video en blogbericht hieronder krijg je te zien welke producten ideaal zijn om te halen tijdens het boodschap...
Lees meer
Voedingsschema droogtrainen! Vet verliezen met behoud van spiermassa.
Ben jij benieuwd hoe een voedingsschema voor droogtrainen eruit ziet? Dan ben je op de juiste pagina belandt. Als je ...
Lees meer

Tags