Kan je geld verdienen met fitness?

fitness, fitness geld verdienen, geld verdienen, geld verdienen bodybuilding, geld verdienen met fitness, hoe verdien je geld in fitness -

Kan je geld verdienen met fitness?

Jazeker! Fitness vormt een gigantische industrie met enorm veel mogelijkheden. Veel mensen denken meteen aan personal training, maar dat is 1 van de tientallen carrières die voorkomen in fitness. Vooral dankzij het internet blijven de opties toenemen om een goede fulltime inkomen te verdienen met fitness. 

De deuren zullen al helemaal openstaan als je ook nog eens een afgetraind fysiek hebt. Met een fit lichaam kun je klanten makkelijker overtuigen en zullen veel organisaties met je willen samenwerken. Hieronder volgen 10 manieren waarmee je een hoop geld kunt verdienen in de fitness industrie. 

#1. Gesponsord worden

Duizenden sporters worden gesponsord door een merk in de fitness industrie. Jij kan dit ook doen. Wel is het belangrijk dat je een fit lichaam hebt die anderen kan inspireren. Je krijgt geld om als model gebruikt te worden die producten promoot.

Als je je kansen wilt vergroten om in aanmerking te komen voor een samenwerking met een grote organisatie in de fitness industrie is het belangrijk dat je actief bent op social media. 

De meeste merken willen zien dat je een goed fysiek en genoeg volgers op social media hebt, zodat ze meer mensen kunnen bereiken met het promoten van bijvoorbeeld supplementen of kleding.

Bij sporters die snel in populariteit stijgen op social media komen merken vanzelf aankloppen, maar het meest verstandige is om zelf een bericht te sturen. Zo vergroot je je kansen om geld te verdienen als fitness model en kan je zelf kiezen welke organisaties je wilt contacteren. 

Om je kansen te vergroten:
- Bouw een indrukwekkend fysiek
- Wordt populairder op social media
- Wees uniek en vooral jezelf
- Contacteer minimaal 10 organisaties

#2. Voedingscoach

Mensen helpen aan een gezonde eetpatroon om doelstellingen te behalen is een service die geld oplevert, maar ook voldoening. Denk hierbij aan het opstellen van voedingsschema’s, adviezen geven en het proces in de gaten houden door regelmatig een gesprek aan te gaan met je klanten. 

Om als voedingscoach klanten aan te trekken is het wel belangrijk dat je kan aantonen dat je expertise hebt op dit vakgebied. Dit kan je doen door je diploma’s of je eigen fysiek transformatie te delen.

Diploma’s kunnen helpen, maar zijn niet nodig. Veel klanten zien liever dat jij als expert zelf een fit fysiek hebt en/of dat je een transformatie kan laten zien van hoe je jouw fysiek hebt verbeterd. 

Wel is het goed om je klanten te laten weten dat je geen diploma’s hebt, maar dat je jouw kennis hebt opgebouwd door je eigen fysiek te verbeteren en/of de succesvolle transformaties te delen die je bij andere klanten hebt volbracht.

#3. Bloggen

Als je van schrijven houdt dan is bloggen een prima manier om geld te verdienen. Hierbij maak je een website en plaats je regelmatig blogberichten over verschillende fitness gerelateerde onderwerpen. 

Hoe meer bezoekers je krijgt, hoe meer geld je kan verdienen. Je verdient geld door ruimte beschikbaar te stellen voor advertenties. Als klanten iets kopen op de websites van de adverteerders zullen de bedragen groter worden.

Het is eigenlijk hetzelfde als wat tijdschriften vroeger deden, maar is dit de moderne vorm ervan. Artikelen schrijven en advertenties tonen.  

#4. YouTube

Er zijn genoeg mensen die dagelijks zoeken naar fitness video’s. Verdien geld door zelf video’s te maken en op je YouTube kanaal te publiceren. Hoe meer kijkers en abonnees je hebt, hoe meer geld je zult verdienen.

Dit is eigenlijk hetzelfde concept als bloggen. Bij bloggen publiceer je geschreven artikels en bij Youtube publiceer je video’s, maar bij beide verdien je geld doordat er advertenties worden weergegeven. 

Voor elke type kanaal is er een publiek te vinden, dus denk niet dat je hetzelfde moet doen als wat er nu op het platform te zien is. Wees jezelf en creëer de video’s die je graag wilt creeren. 

De best presterende video’s zijn video’s die waardevolle informatie delen of genoeg entertainment bieden, omdat de meeste kijkers op zoek zijn naar kijkplezier of een video waar ze iets van kunnen leren.

#5. Events organiseren 

Events organiseren zoals bijvoorbeeld bootcamps en groepslessen. Ideaal voor sporters die gepassioneerd zijn en een stukje leiderschap in zich hebben. 

Er zijn genoeg mensen die het niet zien zitten om alleen te gaan sporten, maar het erg leuk zouden vinden om mee te doen aan groepslessen. Je helpt mensen dus niet alleen aan een gezonder leven, maar zorgt ook voor meer plezier.

Events organiseren kan als iets ingewikkelds klinken, maar dat is het niet. Je kun op Google en Youtube genoeg stappenplannen vinden en ook is er weinig risico, omdat je een event op tijd kunt annuleren als er niet genoeg aanmeldingen binnenkomen. 

#6. Fysieke producten 

Je kunt er ook voor kiezen om fysieke producten te verkopen zoals fitness apparaten, sport kleding, supplementen, etc. Als je een serieuze shop wilt worden met naamsbekendheid is het belangrijk dat je je eigen website opstart. 

Vroeger kochten verkopers hun producten in en was het hopen dat alle voorraad met winst werd doorverkocht. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden en kun je zelfs starten zonder je eigen voorraad te hebben.

Zo staan veel organisaties open voor dropshipping en affiliate marketing. Dit zijn business modellen waarbij je producten van andere organisaties verkoopt en een gedeelte van de winst pakt. Je hoeft dus niet zelf de producten in te pakken en te verzenden, maar je verdient wel geld bij elke verkoop.

Als je langzaam wilt beginnen door hier en daar een product te testen kun je ook bijvoorbeeld beginnen met een gratis account op marktplaats.nl om na te gaan of verkopen iets voor jou is. 

#7. Digitale producten

Digitale producten verkopen zoals trainingsschema’s, voedingsschema's, ebooks en cursussen kan ook veel geld binnen brengen. Ook koop je geen voorraad in, dus alles wat je verkoopt heeft een hogere winstmarge.

Wel is het zo dat deze manier van geld verdienen in de meeste gevallen alleen werkt als je een publiek hebt opgebouwd die jou vertrouwt en als expert ziet. Een publiek die jou kent via bijvoorbeeld social media, YouTube of je eigen website.

Het is dus belangrijk om eerst waardevolle informatie gratis te delen en een band te krijgen met je volgers. Vanuit daar kun je een digitale product verkopen die ze nog meer zal helpen. 

#8. Personal trainer

Personal trainer worden. Dit is er één die sinds vroeger al wordt gebruikt om een carrière te hebben in de fitness industrie, maar nog altijd werkt. Je kan er veel voldoening uithalen als je mensen aan fantastische resultaten helpt.

Je kunt werken als zelfstandige om meer geld te verdienen en een eigen merk te laten groeien, maar als je niet alle verantwoordelijkheden met je mee wilt dragen die wel komen kijken bij het ondernemen dan kun je ook personal trainer worden in loondienst van een bekende sportschool. 

Tegenwoordig zie je zelfs een flinke toename aan online personal trainers. Dit begon tijdens de corona-tijd in populariteit te stijgen. Mensen trainde dan thuis en werden via de camera geassisteerd door een personal trainer die de hele training meekeek via de camera. 

#9. Een app publiceren 

Een app maken waar mensen echt wat aan hebben kan enorm veel geld opleveren. Als je creatief bent en een goede idee hebt dan kun je hiermee aan de slag. Een app die de mensen tijd of moeite bespaart heeft flinke potentie.

Je hoeft niet eens te weten hoe je dat doet, omdat er verschillende websites de service bieden om de app voor jou te maken of ze hebben het proces zo makkelijk gemaakt dat je alleen maar hoeft te klikken en niet hoeft te coderen.

Wel is het hierbij belangrijk dat je een goed idee hebt. De app ontwikkelen is makkelijk, maar vraag jezelf af waarom mensen jouw app zouden willen gebruiken.

#10. Meedoen aan wedstrijden

Meedoen aan figuur-wedstrijden is leuk voor de waardering en beroemdheid, maar je kunt er ook geld mee verdienen. Vroeger kregen alleen de kampioenen flinke geldbedragen, maar tegenwoordig wordt er veel beter betaald.

Daarnaast maak je als wedstrijddeelnemer grote kans om gesponsord te worden, aangezien fitnessmerken hun vertegenwoordigers naar deze wedstrijden sturen om talenten te ontdekken.

Ook bouw je waardevolle connecties op en zul je veel reizen. Het is een leuke avontuur, maar geen gemakkelijke. Je zult extra gedisciplineerd moeten omgaan met eten en trainen om hier succes mee te behalen.

Bekijk de video

Dit waren de 10 verschillende manieren om geld te verdienen met fitness. Als dit je droom is moet je ervoor gaan! Er zijn inmiddels miljoenen mensen die hun geld verdienen in de fitness industrie en als zij het kunnen kan jij het ook. 

Je hoeft geen flinke risico’s te nemen. Begin parttime aan je droom te werken naast je baan bij een werkgever en bouw het in stapjes op. De tijd gaat toch voorbij of je nu actie onderneemt of niet. Als je dat wel doet kan alles er anders uitzien over een paar jaartjes.

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoeveel kun je afvallen met wandelen? Uitleg calorieën verbranden en tips!
Als je wilt weten hoeveel je met wandelen kunt afvallen en extra tips wilt krijgen, dan is dit een ideale bericht voo...
Lees meer
10 Beste SCHOUDER oefeningen voor spiermassa opbouwen in de sportschool. Fitness voor beginners.
Als je op zoek bent naar de beste schouder oefeningen voor in de sportschool dan ben je op de juiste pagina belandt. ...
Lees meer
Voedingsschema voor spieropbouw en afvallen. Gratis een schema op maat door het zelf te maken.
Als je wilt weten hoe je een eigen voedingsschema kan maken, dan ben je op de juiste pagina beland. Ik ga je in 5 sta...
Lees meer

Tags