Lovehandles wegwerken en buikvet verliezen met behulp van deze 3 voedingstips!

buikvet, buikvet verliezen, love handles, lovehandles, lovehandles wegwerken -

Lovehandles wegwerken en buikvet verliezen met behulp van deze 3 voedingstips!

Als je het wat strakker rondom de buik wilt krijgen, dan kunnen de 3 voedingstips op deze pagina je op weg helpen. Hoewel sporten helpt en belangrijk is voor de gezondheid telt voeding het zwaarste mee als het gaat om vet verliezen. Je kunt door alleen gezond te eten zonder te sporten een strakke buik krijgen en behouden, vandaar dat we ons volledig op voeding gaan focussen.   

Tip 1. Onbewerkte voedingsmiddelen

Onbewerkte voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die vanuit de natuur al klaar voor gebruik zijn en alleen gesneden of gewassen hoeven te worden. Denk aan bijvoorbeeld groente, fruit, noten, vlees, vis en eieren.

Natuurlijk zijn er ook een aantal bewerkte producten die prima passen bij een gezond eetpatroon zoals bijvoorbeeld volkorenbrood, kaas, melk en kwark. Maar in de meeste gevallen is er een groot verschil tussen natuurlijke producten en producten die puur in de fabriek tot leven komen.

Welke producten we beter vooral op afstand kunnen houden zijn de producten die ons meer aan een fabriek doen denken dan de natuur. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, chips, frituur snacks en sauzen. 

Zulke typische fabrieksproducten bevatten vaak te veel suiker of te veel zout en de mega ongezonde transvetten. Dat zijn kunstmatige vetten die door de fabrikanten zelf zijn gemaakt om op een goedkope manier het product te laten binden en de houdbaarheidsdatum te verlengen.

Fabrikanten zijn vooral gefocust op het maken van winst en de klant verliefd maken op het product zodat het product keer op keer wordt gekocht, maar de klant een strak fit figuur geven is niet hun prioriteit. Het is aan onszelf om te bepalen of we het product willen gebruiken en niet alleen te oordelen op smaak.

Het is goed om te weten dat natuurlijke producten beter voor je zijn, maar het is ook belangrijk om te weten waarom fabrieksproducten de kans op lovehandles vergroten. Er zijn veel redenen, maar hieronder lees je 4 van de grootste redenen.

  1. Bewerkt voedsel bevat in de meeste gevallen veel suiker.
  2. Veel voedingsfabrikanten gebruiken extra smaakstoffen om de klant te laten craven naar de volgende hap alsof het een verslaving is waardoor mensen gaan overeten.
  3. Bewerkt voedsel bevat vaak weinig nuttige voedingsstoffen, waardoor je ondanks zoveel te eten nooit echt goed gevuld bent en na 1 uurtje alweer trek in eten kan hebben. 
  4. Bewerkte producten zoals koekjes, cakes, worst en frituur snacks bevatten veel ongezonde vetten die de cholesterol verhogen en de calorieën flink omhoog brengen.

Voor we naar de volgende tip gaan wil ik je nog 1 voorbeeld laten zien van het verschil tussen een stukje kip dat dicht bij de natuur zit en een stukje kip waar de fabrikant iets moois van heeft gemaakt. Hieronder zie je een stuk kipfilet naast kipcorn. Het fabrieksproduct bevat 200 calorieën meer per 100 gram en is ongezonder als je de voedingswaarde en toegevoegde ingrediënten bekijkt. 

Je hoeft niet ineens streng te worden qua aanpak, maar wees je gewoon wat bewuster dat dichter bij de natuur beter en gezonder is dan pure fabrieksproducten. 

#2. Producten met een laag caloriegehalte 

De hoeveelheid calorieën is namelijk de belangrijkste factor als het gaat om vet verliezen. Natuurlijk wil je gezonde voeding met kwaliteit eten om je gezondheid en welzijn te optimaliseren, maar als we alleen kijken naar afvallen dan draait alles om de hoeveelheid calorieën. 

De hoeveelheid calorieën die je dagelijks nodig hebt om je gewicht te behouden wordt de dagelijkse caloriebehoefte genoemd. Krijg je meer calorieën binnen dan het getal, dan ga je aankomen. Krijg je minder binnen dan ga je afvallen en kom je steeds rondom het getal uit, dan blijf je rond hetzelfde gewicht hangen.

Door voor voeding te kiezen dat laag in calorieën scoort (zoals bijvoorbeeld groente) wordt het makkelijk om onder je dagelijkse caloriebehoefte terecht te komen. Ook kun je in grote porties eten en de maag dus goed gevuld houden zonder dat de calorieën omhoog schieten en als je elke dag onder je dagelijkse caloriebehoefte uitkomt dan vliegt het vet er vanzelf af.

Als je niet zeker weet of een product laag genoeg is qua calorieën, dan kun je tijdens het boodschappen doen even op het etiket kijken. Bij elk product kun je op het etiket aflezen hoeveel calorieën erin zitten. Calorieën worden op etiketten altijd aangegeven als afkorting. De afkorting van calorieën op etiketten is kcal. 

#3. Vermijd trek versterkende producten

Ook dit is gevaarlijk en verantwoordelijk voor miljoenen love handles, want zelfs al heb je een product dat qua calorieën meevalt… als je moeite hebt met stoppen en alsmaar blijft door eten zul je toch uitkomen op gigantisch veel calorieën en duurt het niet lang voordat de buik bewijs laat zien.

De meeste mensen hebben dit probleem vooral met zoete en zoute snacks. Denk bijvoorbeeld aan chips, borrelnootjes, snoep, frietjes, popcorn of koekjes. Ze beginnen voorzichtig met eentje pakken en opeens gaat het aan de lopende band. Al helemaal als je voor de televisie zit. Dan heb je niet door dat je constant meer aan het pakken bent.

Een andere love handle kweker is alcohol. Het woord bierbuikje is niet voor niets in het leven geroepen. Alcohol brengt niet alleen veel nutteloze calorieën met zich mee, maar het versterkt ook nog eens de behoefte aan een vettige hap. Wat de situatie dubbel zo erg maakt.

Je ziet mensen na het drinken geen groente of kommetje salade eten, maar vooral keihard snacken of vette fastfood maaltijden naar binnen duwen. Het lichaam vraagt om iets vettigs en als je dronken bent, dan geef je ook niet veel om de gevolgen. Het is meestal de volgende morgen dat spijt en minder leuke gevoelens volgen.

Kijk dus uit met producten die je eetpatroon op een negatieve manier beïnvloeden. Naast alcohol heb je ook veel zoetigheden en koolhydraatrijke snacks die de trek versterken. Als je dit merkt bij bepaalde producten, dan kun je die de volgende keer beter laten staan.

Als je dit artikel in videovorm wilt zien dan vind je de video bovenaan op deze pagina. Als je meer video’s wilt bekijken over afvallen, spieropbouw en gezond eten, dan kun je hieronder naar ons YouTube kanaal. Vergeet trouwens niet te abonneren, zodat je bij nieuwe video’s niet wordt overgeslagen. Voor nu wens ik je een fijne dag en wij spreken elkaar snel!

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
Hoeveel kun je afvallen met wandelen? Uitleg calorieën verbranden en tips!
Als je wilt weten hoeveel je met wandelen kunt afvallen en extra tips wilt krijgen, dan is dit een ideale bericht voo...
Lees meer
10 Beste SCHOUDER oefeningen voor spiermassa opbouwen in de sportschool. Fitness voor beginners.
Als je op zoek bent naar de beste schouder oefeningen voor in de sportschool dan ben je op de juiste pagina belandt. ...
Lees meer

Tags