Top 5 Oefeningen Voor Schuine Buikspieren

oefeningen schuine buikspieren, Schuine buikspieren, schuine buikspieren oefeningen, schuine buikspieren trainen -

Top 5 Oefeningen Voor Schuine Buikspieren

De meeste sporters gebruiken de standaard buikspieroefeningen voor een sixpack, maar vergeten de schuine buikspieren te trainen. Een klein percentage sporters die maken wel gebruik van de oefeningen voor schuine buikspieren en dat maakt hun resultaat vele malen beter.  

Door je schuine buikspieren erbij te trainen creëer je een completer fysiek waarbij je middel ook nog eens sterker is en er indrukwekkender uitziet. Hieronder volgen 5 oefeningen waarmee je de schuine buikspieren effectief kunt trainen om geweldige resultaten te behalen.  

1. Sit Ups met twist

De oefening Sit Ups is bij iedere sporter bekend, maar door te eindigen met een draai train je zowel je sixpack als schuine buikspieren. Ideaal! Wissel wel bij iedere herhaling van kant waar je naartoe draait, zodat je zowel je linker als rechter schuine buikspieren even vaak traint en de spieren gelijkwaardig ontwikkelen.

2. Zijwaartse twist

Bij deze oefening houdt je de voeten net boven de grond en leun je schuin achterover, zodat je buikspieren gedurende de oefening onder spanning staan. In deze positie draai je van links naar rechts en van rechts naar links met gewicht in je handen om nog meer spanning op te wekken in de schuine buikspieren. Als je de oefening thuis uitvoert en geen gewichten hebt kun je ook een gevulde fles gebruiken. 

3. Elleboog naar knie gekruist

Bij deze oefening breng je de linker elleboog naar je rechter knie en rechter elleboog naar je linker knie. Deze zijwaartse beweging wekt veel spanning op in de schuine buikspieren en is dus zeer effectief. Een fijne oefening om uit te voeren en je hebt geen materiaal nodig, dus ook prima voor thuis.

4. Regenboog maken 

Tijdens het uitvoeren van deze oefening houdt je de voeten boven de grond om de spanning in je buikspieren niet te verliezen. Maak vervolgens een regenboog beweging met je voeten vanuit beide kanten om de schuine buikspieren aan het werk te zetten. Zet een voorwerp als bijvoorbeeld een fles in het midden zodat je kunt testen of je de oefening elke herhaling goed aan het uitvoeren bent.

5. Bal overgooien  

Bal overgooien is een leuke en zeer effectieve oefening, maar het vereist wel dat je de oefening met z’n tweetjes doet. Hoewel het in eerste instantie een oefening voor je sixpack is, komt er bij het vangen en overgooien van de bal zoveel drukkracht en spanning vanuit je schuine buikspieren dat dit zo een oefening is die absoluut thuis hoort in dit rijtje. 

Probeer ze allemaal eens uit. Ze zullen je niet teleurstellen. Het mooie aan de schuine buikspieroefeningen is dat je automatisch je sixpack meetraint.  

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

10 Ideeën voor een gezond eiwitrijk ontbijt!
Op deze pagina vind je 10 eiwitrijke ontbijtjes gedeeld die als optie of inspiratie gebruikt kunnen worden. Vooral bi...
Lees meer
Goedkoop eiwitrijke boodschappen doen voor spiermassa opbouwen met klein budget.
Tegenwoordig wordt alles duurder en als je flink wilt eten om spiermassa op te bouwen + je niet veel geld hebt uit te...
Lees meer
De 10 beste been oefeningen voor beginners om spiermassa op te bouwen!
Er zijn tientallen goede been oefeningen die je in de sportschool kunt gebruiken om sterk gespierde benen te ontwikke...
Lees meer

Tags