Wat is de beste voeding voor spieropbouw dat ook goedkoop is?

Beste voeding spieropbouw, eiwitten spieropbouw, spieropbouw, spieropbouw voeding, supplement spieropbouw, voeding voor spiermassa, voeding voor spieropbouw -

Wat is de beste voeding voor spieropbouw dat ook goedkoop is?

Boodschappen is in het algemeen al niet meer goedkoop, maar als krachttraining atleet die flinke spiermassa wilt opbouwen kan het nog duurder worden. Je eet namelijk veel meer dan de normale mensen die alleen eten om te kunnen functioneren. Jij wilt gezond en goed functioneren, maar ook extra eten om spiermassa op te bouwen. 

Als je in de positie zit waarbij het verstandig is om op je financiën te letten, dan is het niet de bedoeling dat je minder gaat eten maar gaat kiezen welke voeding voor spieropbouw goed geprijsd is. Gelukkig zijn er genoeg goedkope producten te vinden die in het lijstje passen van beste voeding voor spieropbouw. Hieronder volgen de beter geprijsde producten die behoren tot de beste voeding voor spieropbouw. 

#1. Kipfilet en eieren 

Kipfilet is niet alleen één van de beste eiwitbronnen voor spieropbouw, maar het is ook nog eens één van de goedkoopste vleessoorten die gezond voor ons zijn. Dat geldt ook voor eieren. Veel eiwitten, gezond en goedkoop. In de supermarkt vallen de prijzen al mee, maar als je nog minder wilt betalen dan ben je bij een slagerij in de meeste gevallen nog goedkoper uit. 

#2. Rijst, noedels en pasta

Degene die bezig zijn met droogtrainen zullen waarschijnlijk wat minder koolhydraten eten, maar voor sporters die flink willen groeien en volledig zijn gefocused op spieropbouw zijn de gezonde (complexe) koolhydraten hard nodig. 

Voor goedkope koolhydraten voor in je warme avond maaltijden kun je het beste gaan voor rijst, pasta en noedels. Met name de grote bulkzakken zijn interessant geprijsd en dus een prima keuze. Ook al ben je de enige die het thuis eet is het nog verstandig om de bulk verpakking te kopen, omdat deze producten best lang houdbaar blijven.  

#3. Olijfolie en pinda’s

Voor je portie gezonde vetten kun je olijfolie en pinda’s in huis halen. Deze producten bevatten veel onverzadigde (gezonde) vetten en zijn voordelig geprijsd. Vooral als je voor de goedkopere merken kiest. Met olijfolie kun je bijvoorbeeld vlees, kip, vis, eieren en zelfs groente bakken. Pinda’s kun je gebruiken als snack of als toevoeging aan bepaalde maaltijden. 

#4. Blikjes tonijn, koolvis en pangasiusfilet

Vis is gezond en behoort voor meerdere redenen tot de beste voeding voor spieropbouw. Eén van die redenen is dat vis veel eiwitten bevat en eiwit de voedingsstof is die spieren doet herstellen en opbouwen. Echter zijn er veel vissoorten die tegenwoordig een flink stuk duurder zijn geworden. 

Vissoorten die in de supermarkten qua prijs wel meevallen zijn koolvis, pangasiusfilet en tonijn in blik. Bij tonijn in blik ligt het er wel aan welke supermarkt en/of welke merk het is. De prijzen verschillen nogal. Aldi is één van de supermarkten waarbij tonijn in blik wel altijd goedkoop te vinden is. 

#5. Havermout en natuurlijke muesli

Voor een gezond en goedkoop ontbijt voor spieropbouw kun je havermout of natuurlijke muesli (zonder toegevoegde suikers) gebruiken. Deze producten bevatten gezonde (complexe) koolhydraten die je energie geven. Daarnaast zorgen complexe koolhydraten er ook voor dat er meer vocht wordt vastgehouden in de spieren waardoor je vollere spierballen krijgt. Als je in de supermarkt voor het huismerk kiest dan betaal je heel weinig voor havermout en natuurlijke muesli.

#6. Volkorenbrood en eiwitrijk beleg

Voor een gezonde, goedkope en smakelijke ontbijt of lunch is het handig om volkorenbrood in huis te hebben. Met volkorenbrood krijg je voldoende koolhydraten en vezels binnen. Voor beleg kun je het beste kiezen voor iets met veel eiwitten zodat het kan helpen met spieropbouw. Eiwitrijk beleg producten die niet veel hoeven te kosten zijn bijvoorbeeld pindakaas, kipfilet, kalkoenfilet, smeerkaas en gekookte ei-schijfjes.  

#7. Magere Kwark en eiwitpoeder

Met een bak van 500 gram magere kwark krijg je maar liefst 42,5 gram eiwitten binnen en in meerdere supermarkten is het te verkrijgen voor nog geen 80 cent. Dat is wel extreem goedkoop voor een maaltijd + ook nog eens een ideaal product voor spieropbouw.  

Eiwitpoeder is ook handig om te hebben. Met eiwitpoeder kan je de eiwitinname makkelijk hoog houden voor spieropbouw. Als het aankomt op prijs verschilt het per merk en winkel. Body & Fit is een organisatie die een goede kwaliteit eiwitpoeder heeft voor een mooie prijs. Klik op de link hieronder om het product te bekijken. Link naar de beste eiwitpoeder met een voordelige prijs...

 

 

Schrijver:
Badreddine Boutaybi  


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Zonder hongergevoel afvallen! 5 Tips voor het onderdrukken van hongergevoel.
Het is een veelvoorkomende misvatting dat afvallen gepaard moet gaan met constante honger en ongemak. Wat als ik je v...
Lees meer
Hoe kun je je buik dunner maken?
Het verlangen naar een slankere buik is voor velen een belangrijk doel op het gebied van gezondheid en uiterlijk. Hoe...
Lees meer
Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…
Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer

Tags