Wat is droogtrainen? 

droog trainen voeding, wat is droogtrainen -

Wat is droogtrainen? 

Droogtrainen is het kwijtraken van vet zonder verlies van spiermassa. Als je aan het droogtrainen bent wil je het vetpercentage omlaag brengen, zodat je de opgebouwde spiermassa duidelijk kunt zien. Het lijkt dus heel erg op afslanken. Het enige verschil is dat je aan krachttraining doet en op een bepaalde manier eet om hopelijk nog wat spiermassa aan te maken en/of op z’n minst de spiermassa te behouden.  

Het verschil tussen bulken en droogtrainen

Bulken is het tegenovergestelde van droogtrainen. Bij het bulken wil je snel aankomen en zoveel mogelijk spiermassa aanmaken zonder je teveel zorgen te maken over je vetpercentage. Het is makkelijker om spiermassa aan te maken tijdens het bulken dan tijdens het droogtrainen, omdat je calorieën in de plus staan en je meer dan genoeg binnenkrijgt. Tijdens het droogtrainen krijg je minder calorieën binnen dan dat je lichaam nodig heeft, zodat je kunt afvallen. Daardoor loop je zelfs kans op het verliezen van spiermassa als je het proces niet correct aanpakt. 

Voor degene die het droogtrainen willen uitproberen volgen hieronder 5 tips om dit proces succesvol af te ronden.

Tip #1. Val niet te snel af 

Te snel afvallen vergroot de kans op het verlies van spiermassa. Door het opbouwend te doen kun je zelfs wat spiermassa aanmaken terwijl je vet verliest. Als je veel vet te verliezen hebt dan kun je voor 1 kilo per week gaan. Valt het wel mee qua overgewicht dan is een halve kilo per week afvallen snel genoeg. 

Tip #2. Eet voldoende eiwitten 

Eiwitten is de voedingsstof die spieren doet herstellen en opbouwen. Tijdens het droogtrainen is het extra belangrijk om voldoende eiwitten te eten, zodat de eiwitten die je eventueel verliest niet zorgen voor een tekort aan totale eiwitten die  nodig zijn om je spiermassa te blijven voeden en onderhouden. Normaal hoor je dagelijks minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Tijdens het droogtrainen is het verstandig om de minimum naar 2.5 of zelfs 3 gram per kilo lichaamsgewicht te brengen om het op safe te spelen.    

Tip #3. Gebruik BCAA supplement 

BCAA supplement is een samenstelling van aminozuren die helpen om spierverlies te minimaliseren. Deze supplement zorgt ervoor dat de eiwitten beter en sneller door je lichaam worden opgenomen en aangezien je tijdens het droogtrainen een beperkt hoeveelheid aan voeding binnenkrijgt wil je dat het lichaam de eiwitten snel opneemt en gebruikt om je spiermassa te onderhouden voordat je de voedingsstoffen kunt verbranden of die in het toilet kwijtraakt zonder dat ze optimaal zijn gebruikt.

Tip #4. Eerst genoeg massa opbouwen 

Veel beginners maken de fout door meteen te focussen op droogtrainen, terwijl ze niet eens genoeg spiermassa hebben opgebouwd. Een mager fysiek zonder spiermassa is geen indrukwekkend gezicht, maar dat is wel wat je krijgt als je vanaf het begin gaat droogtrainen. Als sporter die gespierd wilt zijn is het verstandig om minimaal de eerste 2 jaar te werken aan het opbouwen van zoveel mogelijk spiermassa. Als je daarna gaat droogtrainen, zul je genoeg spiermassa hebben voor een indrukkend fysiek.

Tip #5. Advies van succes

Er is altijd en overal genoeg adviezen te vinden en vaak zijn de adviezen zo verschillend dat het je in de war brengt of het proces nog ingewikkelder voor je maakt. Voor goed advies kun je het beste luisteren naar iemand die dit proces zelf succesvol heeft afgerond. Iets hebben gelezen en iets hebben gedaan zijn 2 totaal verschillende dingen.

 

Schrijver: Badreddine Boutaybi 

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!
Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips d...
Lees meer
Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags