Wat zijn de beste buikspieroefeningen voor beginners?

beste buikspieroefeningen, buikspieroefeningen, buikspieroefeningen voor beginners -

Wat zijn de beste buikspieroefeningen voor beginners?

In dit artikel zie je 5 van de beste buikspieroefeningen die je kunt doen als beginner. Om blessures te voorkomen en om zowel thuis als in de sportschool te kunnen trainen is er gekozen voor buikspieroefeningen waar je geen apparaten of gewichten voor nodig hebt. Ook wordt er bij elke buikspieroefening uitgelegd welke gedeelte van je buik het meeste getraind wordt en waar je eventueel op moet letten. Deze 5 beste buikspieroefeningen kun je meteen na het lezen van dit artikel of het bekijken van de video onderaan de pagina thuis uitproberen. 

1. Leg Raises 

beste buikspieroefeningen nummer 1

Op de gif-afbeelding hierboven zie je exact hoe deze buikspieroefening wordt uitgevoerd. Je voeten blijven gedurende het uitvoeren van de oefening van de grond af. Je tilt je recht gestrekte benen op totdat je voeten naar de plafond wijzen en brengt ze vervolgens omlaag totdat je voeten net niet de grond aanraken, zodat je de spanning in de buikspieren behoudt. Met deze buikspieroefening train je vooral je onderste buikspieren.

2. Sit Ups 

beste buikspieroefeningen nummer 2

Zoals je hierboven kunt zien til je bij deze buikspieroefening je bovenlichaam op terwijl je billen en voeten op de grond blijven. Indien je het lastig vind om de balans te houden kun je de voeten ergens onder schuiven om ze te klemmen, bijvoorbeeld onder de bankstel. Met deze oefening train je vooral de bovenste buikspieren.

3. Elbow To Knee Crunches 

beste buikspieroefeningen nummer 3

Bij deze buikspieroefening breng je de linker elleboog naar de rechter knie en de rechter elleboog naar de linker knie. Het lijkt ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Na een aantal herhalingen zit het ritme er automatisch in. Het is een buikspieroefening met meer handelingen dan de vorige 2 buikspieroefeningen, maar hierdoor train je wel al je buikspieroefeningen. Je spant de bovenste, onderste en zijwaartse buikspieren aan tijdens het uitvoeren van deze oefening.

4. Plank 

beste buikspieroefeningen nummer 4

Dit lijkt een hele makkelijke buikspieroefening, maar het is zeker een pittige. De oefening heeft de naam ‘’plank’’ gekregen, omdat je het lichaam net zo recht als een plank hoort te houden en zo lang als dat het je lukt de positie hoort vast te houden. Na een 30 seconden begin je al veel spanning in je buikspieren te voelen. Blijf doorgaan totdat je niet meer kunt om er de beste resultaat uit te halen. Met deze buikspieroefening train je de bovenste en onderste buikspieren.

5. Ball Side Twist 

beste buikspieroefeningen nummer 5

Bij deze oefening draai je met de bal in je handen van de ene kant naar de andere kant. Dit is een buikspieroefening waarmee je de zijwaartse buikspieren traint. De spieren die aan de zijkant van de sixpack te zien zijn. Met deze 5 beste buikspieroefeningen voor beginners train je dus alle buikspieren. De onderste, bovenste en zijwaartse buikspieren.
  

Schrijver:
Badreddine Boutaybi 

Abonneer op ons YouTube kanaal voor fitness video's:  
https://www.youtube.com/channel/UC9SuAtLIdRZTVX-2BIhDodA


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe maak je eiwit pannenkoeken?
Eiwit pannenkoeken wat door velen ook wel proteïne pannenkoeken worden genoemd zijn ideaal als ontbijt. Ze zijn gezon...
Lees meer
Hoe begin je in de sportschool met krachttraining?
Voor beginners die gespierd willen worden! Als beginner in de sportschool die door middel van krachttraining gespierd...
Lees meer
Kan je geld verdienen met fitness?
Jazeker! Fitness vormt een gigantische industrie met enorm veel mogelijkheden. Veel mensen denken meteen aan personal...
Lees meer

Tags