Wat zijn de beste tricep oefeningen?

tricep oefeningen, triceps trainen -

Wat zijn de beste tricep oefeningen?

Fitness & Bodybuilding

 
Triceps trainen is belangrijk als je grotere sterke bovenarmen wilt hebben, omdat 60 tot 70% van je bovenarmen wordt opgevuld door de triceps. Hoewel de biceps soms groter lijken vanwege de vorm is het toch de triceps die het grootste zijn. Hieronder volgen 4 tricep oefeningen die ideaal zijn voor het creëren van grote sterke triceps. 

1. Rope pushdown - Het zijn vooral de oefeningen bij de kabelmachine die voor de triceps erg goed werken. Bij deze oefening duw je het touw naar beneden. Het is trouwens belangrijk om bij alle tricep oefeningen je bovenarmen op dezelfde positie te houden langs je lichaam. Alleen de onderarmen gaan op en neer om de spanning in de triceps te activeren.


2. Straight bar pushdown - Deze tricep oefening voer je exact hetzelfde uit als de eerste oefening, alleen hier gebruik je een stang in plaats van touw. Door van grip-materiaal te wisselen raak je de triceps van verschillende hoeken wat voor meer definitie zal zorgen.


3. Dip machine - Deze machine bevindt zich in de meeste sportscholen. Als dat niet het geval is bij de sportschool waar jij traint kun je deze oefening vervangen door te gaan bankdrukken met je handen iets dichterbij naar elkaar toe (oor-breedte) zodat je de triceps traint in plaats van je borst.


4. One arm cable pushdown - Het is ook goed om af en toe elke tricep apart te trainen in plaats van allebei tegelijk. Zo draagt niet je sterkste arm het grootste deel van de last, maar moeten ze even hard werken en zullen ze daardoor even groot en sterk worden. 

Met deze 4 tricep oefeningen heb je voldoende variatie om grote sterke en gedefinieerde triceps te ontwikkelen. Triceps trainen past goed bij een arm of borst training. Met 3 tot 5 sets per oefening zul je flinke stappen maken.

Schrijver: Badreddine Boutaybi 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Armen trainen in de sportschool voor grotere armen!
Armen trainen is voor de meeste sporters één van de leukste trainingen. De pomp in de armspieren voelt lekker en de z...
Lees meer
De 10 beste oefeningen voor een sixpack!
Er zijn veel verschillende buikspieroefeningen om uit te kiezen, maar op deze pagina heb ik de 10 beste oefeningen vo...
Lees meer
Beste 10 oefeningen voor sterke gespierde benen!
De benen en rug zijn de 2 grootste spiergroepen in krachttraining, vandaar dat benen trainen voor de meeste sporters ...
Lees meer

Tags