Wat zijn de beste tricep oefeningen?

tricep oefeningen, triceps trainen -

Wat zijn de beste tricep oefeningen?

Triceps trainen is belangrijk als je grotere sterke bovenarmen wilt hebben, omdat 60 tot 70% van je bovenarmen wordt opgevuld door de triceps. Hoewel de biceps soms groter lijken vanwege de vorm is het toch de triceps die het grootste zijn. Hieronder volgen 4 tricep oefeningen die ideaal zijn voor het creëren van grote sterke triceps. 

1. Rope pushdown - Het zijn vooral de oefeningen bij de kabelmachine die voor de triceps erg goed werken. Bij deze oefening duw je het touw naar beneden. Het is trouwens belangrijk om bij alle tricep oefeningen je bovenarmen op dezelfde positie te houden langs je lichaam. Alleen de onderarmen gaan op en neer om de spanning in de triceps te activeren.


2. Straight bar pushdown - Deze tricep oefening voer je exact hetzelfde uit als de eerste oefening, alleen hier gebruik je een stang in plaats van touw. Door van grip-materiaal te wisselen raak je de triceps van verschillende hoeken wat voor meer definitie zal zorgen.


3. Dip machine - Deze machine bevindt zich in de meeste sportscholen. Als dat niet het geval is bij de sportschool waar jij traint kun je deze oefening vervangen door te gaan bankdrukken met je handen iets dichterbij naar elkaar toe (oor-breedte) zodat je de triceps traint in plaats van je borst.


4. One arm cable pushdown - Het is ook goed om af en toe elke tricep apart te trainen in plaats van allebei tegelijk. Zo draagt niet je sterkste arm het grootste deel van de last, maar moeten ze even hard werken en zullen ze daardoor even groot en sterk worden. 

Met deze 4 tricep oefeningen heb je voldoende variatie om grote sterke en gedefinieerde triceps te ontwikkelen. Triceps trainen past goed bij een arm of borst training. Met 3 tot 5 sets per oefening zul je flinke stappen maken.

Schrijver: Badreddine Boutaybi 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer
(Zonder Koken) Voeding voor spiermassa. De beste maaltijden voor spiergroei die snel en makkelijk zijn.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer
10 Makkelijke (niet koken) eiwitrijke maaltijden voor spiermassa opbouwen tijdens bulkfase.
Als je totaal niet van het koken bent, maar wel eiwitrijke maaltijden wilt binnenkrijgen om spiermassa op te bouwen, ...
Lees meer

Tags