Welke bicep oefeningen zijn effectief?

bicep oefeningen, biceps trainen -

Welke bicep oefeningen zijn effectief?

Er is veel keuze wat betreft bicep oefeningen, maar toch lijken de meeste bicep oefeningen op elkaar omdat de beweging van de armen steeds hetzelfde blijft. Toch zijn er wel degelijk bicep oefeningen die effectiever zijn om spiergroei te veroorzaken. Biceps trainen is bij veel sporters geliefd, omdat de pomp lekker aanvoelt en het resultaat opvallend zichtbaar is. Hieronder volgen 4 van de beste bicep oefeningen waarmee je de armspieren flink kunt laten groeien. 

1. Barbell curls - Deze bicep oefening voer je uit met een stang. Je kunt kiezen tussen een rechte of kromme stang, het ligt eraan welke grip jij het fijnste vind werken. Let er wel op, dat bij alle 4 bicep oefeningen je bovenarmen op 1 positie langs je lichaam blijven en alleen je onderarmen op en neer gaan.

2. Dumbbell curls - Dezelfde beweging als bij de eerste bicep oefening, maar nu voer je het uit door middel van halters/dumbbells. Je kunt ervoor kiezen om dit per arm te doen of beide armen tegelijk. Ook dit is een persoonlijke voorkeur. 

3. Hammer curls - Bij deze bicep oefening train je naast de biceps ook de buitenkant van je onderarmen. Bij de andere 3 oefeningen is het naast de biceps de binnenkant van je onderarmen die mee worden getraind. 

4. Cable curls - Bij deze bicep oefening maak je gebruik van de kabelmachine. Het fijne aan deze bicep oefening is dat je niet alleen weerstand ervaart bij het optillen van het gewicht, maar ook bij het zakken. 

Dit waren 4 van de beste bicep oefeningen die je kunt gebruiken om je biceps flink te laten groeien. Je kunt deze bicep oefeningen prima toevoegen bij een complete arm of rug workout. 

Schrijver: Badreddine Boutaybi 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Wat is creatine? Wat doet het en zijn er bijwerkingen? (Met wetenschappelijke onderzoeksresultaten)
Als je geen ingewikkelde, maar simpele uitleg wilt krijgen van wat creatine is en wat het met je lichaam doet, dan be...
Lees meer
Afvallen op budget! Goedkoop boodschappen doen om gezond te eten en te vermageren.
Als je wilt afvallen met gezond eten en geld wilt besparen, dan is dit een ideale artikel voor jou. Hieronder staan n...
Lees meer
Review WHEY PROTEIN van Action, XXL Nutrition, Optimum Nutrition en Body&Fit!
De eiwitpoeders van Action, XXL Nutrition, Optimum Nutrition en Body&Fit bereiken een groot publiek in Europa, ma...
Lees meer

Tags