Welke bicep oefeningen zijn effectief?

bicep oefeningen, biceps trainen -

Welke bicep oefeningen zijn effectief?

Fitness & Bodybuilding


Er is veel keuze wat betreft bicep oefeningen, maar toch lijken de meeste bicep oefeningen op elkaar omdat de beweging van de armen steeds hetzelfde blijft. Toch zijn er wel degelijk bicep oefeningen die effectiever zijn om spiergroei te veroorzaken. Biceps trainen is bij veel sporters geliefd, omdat de pomp lekker aanvoelt en het resultaat opvallend zichtbaar is. Hieronder volgen 4 van de beste bicep oefeningen waarmee je de armspieren flink kunt laten groeien. 

1. Barbell curls - Deze bicep oefening voer je uit met een stang. Je kunt kiezen tussen een rechte of kromme stang, het ligt eraan welke grip jij het fijnste vind werken. Let er wel op, dat bij alle 4 bicep oefeningen je bovenarmen op 1 positie langs je lichaam blijven en alleen je onderarmen op en neer gaan.

2. Dumbbell curls - Dezelfde beweging als bij de eerste bicep oefening, maar nu voer je het uit door middel van halters/dumbbells. Je kunt ervoor kiezen om dit per arm te doen of beide armen tegelijk. Ook dit is een persoonlijke voorkeur. 

3. Hammer curls - Bij deze bicep oefening train je naast de biceps ook de buitenkant van je onderarmen. Bij de andere 3 oefeningen is het naast de biceps de binnenkant van je onderarmen die mee worden getraind. 

4. Cable curls - Bij deze bicep oefening maak je gebruik van de kabelmachine. Het fijne aan deze bicep oefening is dat je niet alleen weerstand ervaart bij het optillen van het gewicht, maar ook bij het zakken. 

Dit waren 4 van de beste bicep oefeningen die je kunt gebruiken om je biceps flink te laten groeien. Je kunt deze bicep oefeningen prima toevoegen bij een complete arm of rug workout. 

Schrijver: Badreddine Boutaybi 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

De 10 beste oefeningen voor een sixpack!
Er zijn veel verschillende buikspieroefeningen om uit te kiezen, maar op deze pagina heb ik de 10 beste oefeningen vo...
Lees meer
Beste 10 oefeningen voor sterke gespierde benen!
De benen en rug zijn de 2 grootste spiergroepen in krachttraining, vandaar dat benen trainen voor de meeste sporters ...
Lees meer
Goedkoopste eiwitrijke voeding voor spieropbouw!
Iedereen die aan krachttraining doet en bezig is met spieropbouw weet dat veel eten duur kan zijn. De mensen die niet...
Lees meer

Tags