Welke bodybuilding supplementen zijn belangrijk voor spiermassa opbouwen?

Bodybuilding, spiermassa opbouwen, supplementen -

Welke bodybuilding supplementen zijn belangrijk voor spiermassa opbouwen?

Tegenwoordig zijn er enorm veel bodybuilding supplementen beschikbaar en als beginner kan dit overweldigend zijn. Je weet waarschijnlijk wel dat niet elke supplement belangrijk voor je is, maar je weet ook niet wat jou het beste kan helpen bij spiermassa opbouwen. Hieronder volgt de top 3 van de meest behulpzame bodybuilding supplementen als het gaat om spiermassa opbouwen. 

1 Aminozuren
Het meest populaire supplement in de bodybuilding-wereld als het gaat om aminozuren is BCAA. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en eiwit is de voedingsstof die verantwoordelijk is voor spiermassa opbouwen. Wat aminozuren doen is het versnellen van de opname van eiwitten + ervoor zorgen dat alle eiwitten zo goed mogelijk worden gebruikt en er niks verspild wordt. Om optimaal gebruik te maken van deze bodybuilding supplement is het wel belangrijk om genoeg eiwitten te eten. Een combinatie van krachttraining, genoeg eiwitten eten en gebruik maken van aminozuren is ideaal voor succesvol spiermassa opbouwen. 

2 Creatine
Creatine is een stofje in de spieren die verantwoordelijk is voor de energielevel in je spieren. Hoewel creatine van nature in je spieren zit is het handig om met de creatine supplement het gehalte omhoog te boosten. Wat er aan creatine al in ons lichaam zit is bedoeld voor normaal functioneren van spieren, maar voor intense krachttraining en het stimuleren van spiermassa opbouwen helpt het zeker als je spieren meer energie en kracht bezitten. Met de extra creatine kun je sterker zijn tijdens je krachttraining en maak je het jezelf makkelijker om spiermassa aan te maken. Je kunt creatine geïsoleerd kopen of een preworkout (energiedrank) aanschaffen waar de juiste dosering is toegevoegd.

3 Eiwitpoeder
Eiwitpoeder helpt je met de eiwitinname verhogen. In de bodybuilding wereld is het bekend dat om serieuze spiermassa op te bouwen je dagelijks minimaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht hoort binnen te krijgen. Als beginner kan het lastig zijn om voldoende eiwitten uit eten te halen en dan is het handig om een eiwitpoeder te gebruiken om de benodigde hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Je hebt de eiwitpoeder niet nodig als je geen moeite hebt met genoeg eiwitten eten.

 

Schrijver: Badreddine Boutaybi

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Review WHEY PROTEIN van Action, XXL Nutrition, Optimum Nutrition en Body&Fit!
De eiwitpoeders van Action, XXL Nutrition, Optimum Nutrition en Body&Fit bereiken een groot publiek in Europa, ma...
Lees meer
Verbeter je postuur/lichaamshouding om nek en onderrug pijn te voorkomen!
Als je merkt dat je postuur achteruit aan het gaan is dan is het tijd om er wat aan te doen. Door je lichaamshouding ...
Lees meer
10 Ideeën voor een gezond eiwitrijk ontbijt!
Op deze pagina vind je 10 eiwitrijke ontbijtjes gedeeld die als optie of inspiratie gebruikt kunnen worden. Vooral bi...
Lees meer

Tags