Welke borst oefeningen kan ik doen voor borst trainen thuis?

borst oefeningen, borst trainen, borst trainen thuis -

Welke borst oefeningen kan ik doen voor borst trainen thuis?

In de sportschool zijn er veel apparaten aanwezig waarmee je de borst kunt trainen, maar is het ook mogelijk om thuis zonder al die apparaten je borst goed te trainen? Jazeker, elke krachttraining oefening heeft een alternatief. Er zijn veel borst oefeningen die zeer effectief zijn waarbij je geen apparaten nodig hebt, wel is het sterk aangeraden om 2 dumbbells aan te schaffen zodat je veel variatie hebt en een volledige borst workout kunt samenstellen.   

Voor borst trainen thuis volgen hieronder 6 borst oefeningen waarmee je een complete workout van een uur kunt volmaken. Vijf van de 6 borst oefeningen worden uitgevoerd met dumbbells. Indien je nog geen dumbbells hebt kun je nummer 6 (push ups) gebruiken om je borstspieren flink te laten groeien. Wellicht heb je ooit op tv gevangenen gezien die enorme borstspieren hebben. In de meeste gevallen is het alleen door borst oefening nummer 6 (push ups) dat hun borstkas flink is geworden, omdat dat de enige borst oefening is die ze in hun gevangeniscel kunnen uitvoeren. 

borst oefening - dumbbell bench press

1 Dumbbell Bench Press - Een prima borst oefening om je borst thuis te trainen. Dit is een alternatief voor het standaard bankdrukken met stang zoals je wellicht ooit hebt gezien. Bekijk de gif-afbeelding hierboven goed, zodat je de juiste houding aanneemt. Indien je geen bankje hebt om op te liggen kun je het ook liggend op de grond uitvoeren. 

borst oefeningen - dumbbell flyes

2 Dumbbell Flyes - Een fijne borst oefening om je 2 grote borstspieren naar elkaar toe te brengen voor een mooie sluiting tussen de 2 grote borstspieren. Ook helpt deze borstoefening met het wijder maken van je borstkas. Net zoals bij alle andere borst oefeningen met dumbbells kun je deze liggend op de grond uitvoeren indien je thuis geen bankje hebt. 

borst oefeningen - dumbbell pullover

3 Dumbbell Pullover - Eén van de favoriete oefeningen van Arnold Schwarzenegger die 7 keer wereldkampioen werd in bodybuilding en bekend stond om een grote borstkas. Dit is een prima borst oefening om je borstspieren goed uit te rekken om ze vervolgens flink aan te spannen.  

borst oefeningen - incline dumbbell press

4 Incline Dumbbell Press - Deze borst oefening lijkt erg op de eerste, maar het verschil is een stijging van het bankje met een hoek van 45 graden. Door het bankje schuin omhoog te houden train je de bovenste borstspieren, zodat je een volle complete borstkas ontwikkelt. Als je thuis geen bankje hebt, dan kun je een stapel kussens onder je bovenrug plaatsen om de borst oefening alsnog te kunnen uitvoeren.

borst oefeningen - incline dumbbell flyes

5 Incline Dumbbell Flyes - Ook deze oefening is voor je boven borstspieren. Deze borst oefening voer je hetzelfde uit als oefening nummer 2 alleen heb je een hoek van 45 graden omhoog. Het is belangrijk om zowel de onderste als de bovenste borstspieren te trainen voor een sterke en goed ontwikkelde borstkas.  

borst oefeningen - push ups thuis trainen

6 Push Ups - Als laatste genummerd, maar wellicht de beste van de 6 borst oefeningen voor thuis is de Push Up. Zeer effectief en geen materiaal voor nodig. Om het meeste resultaat uit deze borst oefening te halen dien je door te gaan tot je niet meer kunt, dus gebruik setjes tot falen om je borst flink op te pompen en spiergroei te stimuleren. Met deze 6 borstoefeningen voor borst trainen thuis heb je genoeg variatie voor een complete en effectieve borst workout! 


Schrijver: Badreddine BoutaybiGerelateerde video Beste bicep oefeningen:
https://www.youtube.com/watch?v=2uczS6XoyJU


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Soortgelijke Blogberichten

Gezond eten maar toch niet afvallen? Dit is het probleem…
Hoe kan het dat sommige mensen wekenlang alleen maar gezonde voeding eten en toch niet afvallen? Dit komt erg vaak vo...
Lees meer
Hoe kan je armspieren trainen om grote gespierde armen te krijgen? 5 tips!
Als je je armen groot en gespierd wilt krijgen dan is dit de ideale pagina voor jou! Hieronder gaan we langs 5 tips d...
Lees meer
Hoe kan je snel afvallen naast minder eten en meer bewegen?
Ben je van plan om te starten met afvallen of ben je al bezig en wil je weten hoe je nog sneller kunt afvallen? Zo ja...
Lees meer

Tags